واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توسعه شهرستان ويژه مهاباد شتاب بيشتري گرفته است
اقتصاد. توسعه. سرمايه گذار. مشاركت
مهاباد- درسايه توجهات دولت نهم و افزايش مشاركت سرمايهگذاران درطرحهاي اقتصادي و فرهنگي و گردشگري، توسعه شهرستان ويژه مهاباد شتاب بيشتري گرفته است.
توسعه شهرستان مهاباد برخلاف تصور برخيها ازنخستين روزهاي پيروزي انقلاب اسلامي آغازشده و ازهمان روزهاي سخت جنگ و شرارت گروهكها كار برق رساني، آب رساني، احداث و اسفالت راههاي روستايي، تامين بهداشت، ساخت مدارس دراين شهرستان ادامه داشته و همچنان نيزادامه دارد.
تعداد زيادي ازكارهاي عمران روستايي از يادگارهاي دوران جنگ و ناامني است و مردم مهاباد بارها شاهد شهادت و اسارت تلاشگران عرصههاي سازندگي بدست گروهكهاي محارب بودند.
آمارهاي موجود در شهرستان مهاباد بيانگر آن است كه بخش مهمي از شاخصهاي توسعه مهاباد در دوران نا امني و جنگ رقم خورده و اين همان عاملي بود كه گروهكهاي ضد انقلاب و ضد مردمي را به جنايت و خشونت عليه جهادگران ومردم مسلمان كرد وا ميداشت.
با شروع دوران سازندگي، فصل جديدي درمهاباد و ديگر شهرهاي كردنشين آذربايجانغربي آغاز شد كه اين دوره نيز با عنوان دوران استقرارنظم و امنيت و آرامش، تعامل و افزايش مشاركت شناخته ميشود.
دوره جديدي كه ازسه سال پيش آغاز شده، يك دوران استثنايي و منحصر بفرد براي مناطق محروم و شهرستانهاي كردنشين آذربايجانغربي است.
دراين دوره كه به عنوان دوره دولت خدمتگذار و مهرورز و قانون مدار شناخته ميشود، فصلي پراز نشاط و اميد به آينده، نوآوري و شكوفايي بر روي مردم باز شده و اين اميد و نشاط و سرزندگي را ميتوان درجاي جاي شهرهاي كردنشين آذربايجانغربي مشاهده كرد.
دركنار شادابي و سرزندگي و نشاط مردمي، اثار توسعه نيز آرام آرام درشهرها و روستاها خودنمايي ميكند.
سرمايه گذاريهاي عظيم دولتي درقالب طرحهاي ملي زيربنايي مانند سد سازي، توسعه راههاي ارتباطي، احداث راه آهن و پتروشيمي و طرحهاي استاني ازقبيل توسعه كشت و صنعت، خوراك دام، تغيير سامانههاي كشاورزي، دامداري و آبياري از سنتي به مدرن و سرمايهگذاري درصنعت گردشگري بر شادابي و اميد و مشاركت هر چه بيشتر مردم مهاباد افزوده است.
شهر مهاباد كه در گذشته اسير بافتهاي فرسوده و قديمي و حاشيه نشيني مزاحم بود، امروز ميرود به شهري مدرن و پيشرفته با شاخصهاي بالاي زندگي تبديل شود.
امروز درگذر از بافت قديمي شهر مهاباد، دهها و حتي صدها ساختمان نوبنياد، اماكن بزرگ تجاري، فروشگاهها و ماركتهاي بزرگ و مملو از كالاهاي روز را مي توان ديد كه بيانگر مشاركت مردم در توسعه و سازندگي و همگامي آنان با دولت خدمتگذار و مردمي است.
مسوولين مهاباد تصميم گرفتهاند با توسعه، نوسازي و بازسازي حواشي شهر و اماكن مسكوني غير رسمي براي هميشه صفت حاشيه نشيني را ازمحلات خذف و همه شهروندان در بطن جامعه و شهرقرار گيرند.
براي همين منظور اعتبارات قابل توجهي به محلات حاشيهاي شهر تخصيص يافته و تمام اماكن مسكوني در اين نوع محلات از آب، برق، گاز، اسفالت و ديگر خدمات شهري برخوردار ميشوند.
سرمايه گذاريهاي كلان دولتي دربخش صنعت، معدن، كشاورزي، توسعه مراكر آموزش عالي، بهداشت درمان و آموزش و پرورش و آموزشهاي فني و حرفهاي درمهاباد موجب شده بخش خصوصي نيز همگام با دولت وارد عرصه اقتصادي شده و به رسالت تاريخي خود براي ساختن ايراني آباد و آزاد عمل كند.
آمارهاي اداره صنايع و معادن مهاباد بيانگر آن است كه در سه سال اخير تقاضاي سرمايهگذاري نسبت به سالهاي قبل چندين برابر شده و بطوريكه شهركهاي صنعتي موجود جوابگوي تقاضاهاي سرمايهگذاري ها نست.
مسوولين صنعتي براي پاسخگويي به تقاضاهاي سرمايهگذاري درحال احداث و ساخت شهركهاي صنعتي دوم و سوم هستند.
اين درحالي كه كارگاههاي كوچك و زود بازده بيشتر درخارج ازشهركهاي صنعتي شهر مستقر شده و به فعاليت مشغول هستند.
دولت نهم دركنار ايجاد صنايع بزرگ مانند پتروشيمي، صنايع تبديلي محصولات كشاورزي و باغي با تخصيص اعتبارات كلان براي بنگاههاي كوچك و زود بازده شهرستان مهاباد را به يك كارگاهي بزرگ براي سازندگي تبديل كرد.
با تخصيص اين اعتبارات كه بيشتر دربخش صنايع تبديلي كشاورزي، دامي و خدمات جذب شدهاند تا كنون افزون بر ۱۰هزار شغل پايدار و مولد در شهرستان مهاباد ايجاد شده و افزون بر ۱۰هزار شغل نيز بصورت غير مستقيم از محل ارائه خدمات به اين كارگاهها فعال هستند.
به اعتقاد كارشناسان اقتصادي، مشاركت مردم در عرصههاي اقتصاد، توليد و توسعه خدمات به نوبه خود مرهون سرمايه گذاريهاي دولتي است.
به گفته آنان سرمايه گذاريهاي دولتي علاوه بر اينكه در بخشهاي پايين دست موجب اشتغال و افزايش توليد ميشود اين اعتماد و اطمينان را فراهم مي آورد كه توليدات بخش خصوصي نيز داراي توجيه اقتصادي بوده سود دهي معقول را خواهند داشت.
با تحقق سرمايه گذاريهاي دولتي و بخش خصوصي و آماده شدن زيرساختهاي اقتصادي هم اكنون شهرستان مهاباد در حال باز يافتن نقش تاريخي خود بعد از ۵۰۰سال در ايران اسلامي است.
شهرستان مهاباد كه دردوره صفويه قطب اقتصادي و فرهنگي در غرب كشورشناخته مي شد، هم اكنون نيز به قطب بزرگ اقتصادي و فرهنگي در منطقه تبديل شده است.
دانشگاه آزاد اسلامي مهاباد درزمره واحدهاي درجه يك كشور قرارگرفته و هم اكنون از مقاطع كارداني تا دوره دكتري در اين دانشگاه تدريس ميشود.
همگام با دانشگاه آزاد اسلامي ديگر دانشگاهها و مراكز آموزش عالي نيز توسعه قابل توجهي داشته وتوانستهاند به رتبههاي برتر دست دست پيدا كنند شهرستان مهاباد كه به لحاظ اماكن تاريخي و محوطههاي باستاني و جاذبههاي طبيعي داراي ظرفيتهاي زيادي است، با افزوده شدن وجه گردشگري تجاري به آن ، اين شهرستان را به لحاظ صنعت توريسم منحصر بفرد ساخته است.
بازارچههاي بزرگ، فروشگاههاي وسيع و مملو از كالاهاي لوكس داخلي و خارجي، بيانگر آن است كه بازرگانان اين شهرستان به بزرگترين بازارهاي جهاني از اروپا گرفته تا چين و حوزه كشورهاي خليج فارس و درياي مديترانه دسترسي دارند و چه بسا در اين حرفه از رقباي قديمي و پر سابقه خود نيز موفق ترعمل كرده اند.
حضور روز افزون گردشگران دربازارهاي مهاباد وديدار آنان از آثار و بناهاي تاريخي بيانگر آن است كه مهاباد با عزلت و قربت سالهاي گذشته فاصله گرفته و به شهري پررونق و پر تلاش و شاد تبديل شده است.
مهاباد در بخش كشاورزي و دامداري نيز درسه سال اخير به موفقيتهاي بزرگي دشت يافته بطوريكه امروز ميتوان ادعا كرد، تمام توليدات داخلي مهاباد اعم از زراعي، باغي و دامي در داخل شهرستان فراوري شده و سود حاصل از اين فراوري نيز عايد مردمان اين شهرستان ميشود.
شاخصها و استانداردهاي شهرستان مهاباد دربخش طيور صنعتي و توليد جوجه يك روزه با شاحضها و استانداردهاي كشورهاي اروپايي از جمله انگلستان برابري مي كند.
شركت كيوان مرغ مهاباد كه يكي از واحدهاي فعال اين شهرستان است در توليد جوجه نژاد rossعملكردي بالاتر ار كشور انگلستان داشته و بارها درداخل كشور نيز به عنوان توليدكننده برتر جوجه يك روزه شناخته شده است.
بخشهاي ديگر اقتصادي مهاباد نيز با كسب موفقيتهاي بزرگ و افزايش روند توليد به آيندهاي روشن و پرازاميد مينگرند. ك/۴
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]