تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 9 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1862333607




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تغييرات گسترده در سياست‌هاي آمريكا ممكن نيست


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تغييرات گسترده در سياست‌هاي آمريكا ممكن نيست
جام جم آنلاين: انتخابات رياست‌جمهوري آمريكا چون دارويي قوي است كه نوعي احساس خوش‌بيني وهم انگيز را به همراه مي‌آورد. اين همه سخن گفتن از تغيير و اميد موجب شكل‌گيري تقاضاهايي براي اقدامات سريع مي‌شود. در سايه همين انتظارات است كه فردي كه به كاخ‌سفيد راه پيدا مي‌كند كارنامه 100 روز اول و 6 ماهه خود را منتشر مي‌كند.


بحران اقتصادي ايالات‌متحده شايد نيازمند سرعت عمل باشد اما درحوزه سياست خارجي واقعيت اين است كه رئيس‌جمهور اوباما عصر 20 ژانويه با همان چالش‌‌هايي مواجه مي‌شود كه صبح‌ همان‌ روز، ‌بوش با آنها روبه‌رو بود در حالي كه هيچ مجالي براي ارائه طرح‌هاي انقلاب‌گونه با تاثيري فوري براي حل اين چالش‌ها وجود ندارد.

اين مساله تا حدودي جاي خوشحالي دارد. اتخاذ تصميم‌هاي بزرگ با عجله ممكن است به بروز اشتباهي بزرگ منجر شود. كافي است به جان اف‌كندي و خليج خوك‌ها فكر كنيد. همين اواخر هم بوش با كنكاش در سياست دوران زمامداري كلينتون در قبال كره‌شمالي بود كه اقدام به تدوين استراتژي جديدي كرد كه در ادامه گامي مثبت از كار در آمد.

بررسي محتواي جعبه‌اي كه به عنوان اولويت‌هاي سياست خارجي آمريكا پيش‌روي اوباما قرار مي‌گيرد به خوبي نشان مي‌‌دهد حتي در موارد حياتي هم او وقت زيادي براي تصميم‌گيري دارد.

***

عراق: اوباما خواستار خروج نيروهاي آمريكايي از عراق شده است اما اين روندي است كه پيش‌تر آغاز شده و تنها مساله‌اي كه مي‌ماند سرعت عقب‌نشيني واحدهاي نظامي از اين كشور، تعيين زماني براي خروج كامل نيروها و تعداد نيروهايي است كه پس از خروج يگان‌هاي نظامي آمريكا از عراق به عنوان مشاور در اين كشور باقي خواهند بود.

هيچ سياستمدار عراقي نمي‌تواند تا بعد از برگزاري انتخابات پاييز آينده اين كشور در مورد اين مسائل با قاطعيت صحبت كند.

افغانستان: اوباما دو گزارش تحقيقي پيش روي خود خواهد داشت كه اولي توسط بوش تدوين شده و ديگري به دستور ديويد پترائوس، رياست فرماندهي مركزي آمريكا در خاورميانه آماده شده و قرار است در ماه فوريه نسخه تكميلي آن تقديم كاخ‌سفيد شود.

پيش از آن كه گزارش پترائوس آماده شود اعزام نيروهاي تازه‌نفس به افغانستان شروع شده است. تا قبل از سركوب طالبان كه حداقل يك سال و شايد هم بيشتر طول مي‌كشد هر ايده‌اي براي مذاكره و رايزني با آنها چيزي جز وعده‌اي توخالي و گول‌زننده نخواهد بود. در دنياي واقعيت هيچ راهي جز ادامه حمايت از دولت شكننده افغانستان وجود ندارد.

ارتش ايالات‌متحده مدتي است بر تلاش‌هاي خود براي آموزش و تجهيز ارتش پاكستان افزوده است و صندوق بين‌المللي پول (IMF) وظيفه پيش‌ بردن اصلاحات اقتصادي در اين كشور را به عهده گرفته است.

كره‌شمالي: تلاش‌هاي كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه ايالات‌متحده و كريستوفر هيل، مذاكره‌كننده ارشد واشنگتن در امور كره‌شمالي موجب دستيابي به توافقي راهبردي با اين كشور شد. آنچه اكنون لازم است نه طرح و برنامه جدي كه حركت با حوصله جهت سرهم كردن اجزايي است كه اين توافق را عامل و اجرايي مي‌كنند.

اسرائيل و فلسطيني‌ها: حل و فصل اين مناقشه ديرينه يكي از دغدغه‌هاي هميشگي روساي‌جمهور آمريكا در نيم قرن اخير بوده است. اين در حالي است كه اسرائيل براي مدت‌ها بعد از انتخابات پارلماني فوريه آينده فاقد دولتي خواهد بود كه اصولا بتواند گامي در جهت صلح بردارد. فلسطيني‌ها هم تا قبل از پايان اختلافات داخلي‌شان از كادر رهبري‌ كه بتواند اقدامي براي اعاده صلح انجام دهد، محروم خواهند بود.

در ضمن اوباما ماه‌ها فرصت خواهد داشت تا خوب فكر كند كه آيا واقعا لازم است ايالات‌متحده را باز هم درگير گرداب مشكلات خاورميانه كند يا نه؟

روسيه: ديميتري مدودف، رئيس‌جمهور روسيه تهديد كرده موشك‌هاي تاكتيكي ميان‌برد اسكندر را در كالنينگراد مستقر خواهد كرد، مگر آن كه دولت جديد برنامه استقرار اجزاي سامانه دفاع موشكي آمريكا در شرق اروپا را كنار بگذارد.

اگرچه اوباما چندان با استقرار اين سامانه در اروپا موافق نيست اما در مواجهه با تهديدهايي كه متوجه ايالات‌متحده است هيچ رئيس‌جمهوري قادر نخواهد بود روند اجراي اين طرح را متوقف كند و اروپايي‌ها نيز از او چنين انتظاري را خواهند داشت.

در همين ضمن هر چقدر مدودف بر سطح تهديدات خود بيفزايد شانس احياي روابط با اقمار گذشته شوروي را از دست مي‌دهد.

ونزوئلا: اگرچه هوگو چاوز، رئيس‌جمهور ونزوئلا از پاره‌اي طرح‌ها كه توسط دولت جديد مطرح شده‌اند به وجد آمده اما ايالات‌متحده هيچ چيزي از ونزوئلا نمي‌خواهد و بعيد است او هم در جهت احياي روابط با آمريكا گام بردارد. در چنين شرايطي دولت اوباما ترجيح خواهد داد تنظيم روابط ونزوئلاي چاوز با ساير كشورهاي آمريكاي لاتين را به قدرت‌هاي منطقه واگذارد.

***

با اين همه مي‌توان گفت چند گزينه در سياست خارجي ايالات‌متحده وجود دارد كه اوباما قطعا مي‌تواند در آنها تغييراتي بزرگ ايجاد كند كه دست بر قضا تعدادشان هم كم نيست.

گوانتانامو گزينه‌اي آشكار است. اوباما خواستار تعطيلي بازداشتگاه‌ نظامي آمريكا در خليج گوانتاناموي كوبا شده است. قطعا اين اقدام مي‌تواند نمادي منفرد اما تاثيرگذاري از عزم دولت جديد براي آغاز دوره‌اي نوين در حوزه‌ سياست خارجي باشد.

با اين حال اوباما در اين مورد هم با مشكلاتي مواجه خواهد شد. دولت بوش طي سال‌هاي گذشته در حال كاستن از تعداد زندانيان گوانتانامو البته بدون جلب توجه رسانه‌ها بوده است و به همين دليل بخش قابل توجهي از زندانياني كه اكنون در گوانتانامو نگاهداري مي‌شوند سرسپردگان القاعده هستند. اگر گوانتانامو تعطيل شود با اين هواداران پر و پاقرص القاعده چه بايد كرد؟

منبع: نيوزويك
 پنجشنبه 23 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن