تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827860572




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

- اولين مرز فيزيكي بين منظومه ي شمسي و فضاي بين ستاره اي


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


دور دست ترين فضا پيماي ناسا ،در حال رسيدن به اولين مرز فيزيكي بين منظومه ي شمسي و فضاي بين ستاره اي پس از آن است .

شواهد ارسالي از Voyager 1 ، كه در حال حاضر سه برابر نپتون و پلوتو از خورشيد فاصله دارد ، نشان مي دهد كه اين فضاپيما به " توده ي پايان بخش (Termination shock)" باد خورشيدي رسيده است .اين اولين نشانه ي توده شدن باد ضعيف خورشيدي در برابر باد ضعيف تر ميان ستاره اي در پس آن است . Edward Stone ، پژوهشگر پروژه ي Voyager ، در كنفرانس مطبوعاتي امروز ناسا كه گفته مي شود همزمان با انتشار گزارشي در نشريه ي Nature است ، گفت : "Voyager در حال آغاز اكتشاف در مرز منظومه ي شمسي است " .

Voyager 1 ، در سال 1977 پرتاب شد و در 1979 و 1980 مشتري و زحل را پشت سر گذاشت . اين فضاپيما اكنون در عمق 90 واحد نجومي (5/13ميليارد كيلومتر) فضا به كمك منبع سوخت راديواكتيوش به زحمت زنده است و دستگاه هايش هنوز ذرات و ميدان هاي اطراف را تشخيص مي دهند .

به گفته ي Stamatios Krimigis ( آزمايشگاه فيزيك كاربردي دانشگاه جان هاپكينز ) و هفت همكارش،از جولاي 2002 ، فضاپيما، تغييرات شديدي در شدت تابش ، كند شدني شديد در باد خورشيدي و تغييراتي را در تركيب باد تشخيص داد كه نشان از تركيب شدن ماده ي ميان ستاره اي با آن داشت .همه ي اين ها اشاره به اين دارد كه Voyager 1 در حال مواجه با توده ي پايان بخش است ، مرزي كه در آن باد خورشيدي از حالت جريان فرا صوت به فروصوت تغيير مي يابد .



آن چه تصور هنرمند در اين شكل نشان مي دهد ، ساختارهايي است در گاز رقيق ، جايي كه باد خورشيدي در حال گسترش ، با محيط ميان ستاره اي در فاصله ي دوردستي پس از پلوتو برخورد مي كند. همان طور كه در متن توضيح داده شده ،Voyager1 به وضوح از اولين لايه ي مرزي گذشته است . Voyager 2 هنوز در راه است . ( Courtesy nasa / Walt Feimer )


يك مثال براي توده ي پايان بخش ، جايي است كه آب از شير آب به كف سيني ظرف شويي برخورد مي كند . آب به صورت صاف و هموار گسترش مي يابد تا اين كه به يك حلقه ي ضخيم تر و آشفته مي رسد كه در آن سرعتش كاهش يافته و توده مي شود . اين حلقه ، تغيير جريان فرا صوت به فرو صوت را نشان مي دهد كه " سرعت صوت " ، همان سرعت امواج آب در مثال گذشته است .

در واقع به نظر مي رسد كه توده ي پايان بخش در حالي كه بسته به قدرت باد خورشيدي به سمت داخل و خارج حركت مي كرده ، سه بار رو به عقب و جلو بر Voyage وزيده است . به نظر مي رسد اين مرز پس از آن كه Voyager ، در اواسط 2002 ، به داخل آن نفوذ كرده ، در فوريه ي 2003 به سمت خارج و آن سوي فضاپيما عقب نشيني كرده و سپس مجددا در ماه آگوست به سمت داخل حركت كرده است . Stone گفت : " احتمالاً طي سه يا چهار ماه آينده در حال موج سواري روي توده ي پايان بخش خواهيم بود " .

اين مرحله ي مهم ، تنها اولين برخورد از چندين برخورد Voyager با فضاي واقعي ميان ستاره اي است . فضاپيما بايد تا حدود 12 يا 14 سال ديگر در heliosheath _ متناظر با حلقه ي آشفته ي آب در بيرون دايره ي هموار در سيني ظرف شويي _ باقي بماند . و سپس از ميان heliopause ، مرزي كه ماده ي خورشيدي به ماده ي ميان ستاره اي خالص راه مي دهد ، خواهد گذشت . Stone معتقد است كه Voyager تا آن زمان هنوز زنده خواهد بود . حتي پس از آن از توده ي كماني (Bow shock) _ كه در آن گاز ميان ستاره اي براي اولين بار در برابر آشفتگي ناشي از حركت منظومه ي شمسي در آن ، توده مي شود _ عبور خواهد كرد . پس از آن فضاي بكر بين ستاره اي قرار دارد .






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن