واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صلاحمند کارگردان فیلم سینمایی "سه درجه تب" این روزها همزمان با اکران عمومی این فیلم بر پرده سینما مجموعه نوروزی "بچه.ها نگاه می.کنند" را از شبکه دوم در حال پخش دارد. وی پیش از این فیلم "نیش و زنبور" را کارگردانی کرده که با استقبال در گیشه روبرو شد. این گفتگو درباره شرایط اکران عمومی این فیلم و دغدغه.های وی در پرداختن به مسائل طنز در آثارش است.
کارگردان فیلم سینمایی "سه درجه تب" با اشاره به اهمیت سینمای کمدی و تلاش برای تجربه.های تازه در این گونه تاکید کرد این فیلم را با وسواس ساخته و کوشیده به سلیقه مخاطبش احترام بگذارد. به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا صلاحمند کارگردان فیلم سینمایی "سه درجه تب" این روزها همزمان با اکران عمومی این فیلم بر پرده سینما مجموعه نوروزی "بچه.ها نگاه می.کنند" را از شبکه دوم در حال پخش دارد. وی پیش از این فیلم "نیش و زنبور" را کارگردانی کرده که با استقبال در گیشه روبرو شد. این گفتگو درباره شرایط اکران عمومی این فیلم و دغدغه.های وی در پرداختن به مسائل طنز در آثارش است.
* خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: از شرایط اکران فیلم "سه درجه تب" راضی هستید؟
- حمیدرضا صلاحمند: تصور می.کنم بلاخره جایی برای اکران این فیلم فراهم شد و شرایط برای نمایش "سه در جه تب" در نوروز پیش آمد. قرار بود فیلم "ورود آقایان ممنوع" ساخته رامبد جوان اکران عمومی شود که تهیه.کننده یا مدیر پخش فیلم تصمیم گرفتند این اثر را در نوروز نمایش ندهند، به همین دلیل شرایط اینگونه شد که "سه درجه تب" جایگزین شود.
اکران نوروزی زمان خوبی برای دیده شدن تمام آثار باشد و به نوعی فیلم.ها در این مقطع بهتر دیده می.شوند. البته رقبای اکران برای "سه درجه تب" قدر هستند. خوشبختانه امسال در نوروز 90 شرایطی پیش آمد تا آثار متعددی در ژانرهای مختلف به نمایش در آید.
محمدرضا شریفی.نیا و الهام حمیدی در نمایی از "سه درجه تب"* فکر نمی.کنید با وجود این رقبا بهتر بود در شرایط دیگری فیلم را نمایش دهید؟
- ممکن بود شرایط دیگری برای اکران عمومی فیلم به وجود نیاید، به هر حال از زمان ساخت این فیلم بیش از یک سال گذشته است و این امکان وجود داشت. با وجود اینکه سوژه فیلم به روز است اما امکان دیگری برای نمایش عمومی پیدا نمی.کردیم. فکر می.کنم فیلم با مخاطب خود در این شرایط هم ارتباط خوبی برقرار کند.
* "سه درجه تب" فیلمی کمدی است و به هر حال اینگونه آثار هم مخاطب خاص خود را دارند.
- فیلم به نوعی نزدیک به آثار کمدی است و بیشتر یک اثر مفرح برای مخاطب به حساب می.آید. فکر می.کنم با مخاطب که دنبال چنین آثاری است، ارتباط برقرار می.کند.
* فیلم قبلی شما "نیش و زنبور" با استقبال تماشاگران روبرو شد. "سه درجه تب" شباهت.هایی به فیلم قبلی ندارد.
- من بعد از فیلم "نیش و زنبور" پیشنهادهای زیادی در آن ژانر داشتم. ما در آن فیلم بازیگران، فیلمنامه متفاوت و شرایط تولید بسیار خوبی داشتیم. تعریف کمدی برای آن فیلم بیشتر معنا داشت. اما در این فیلم درست است که از بازیگران خوبی استفاده کردیم، اما ساخت و تولید تابع شرایط خاصی بود.
در فیلم قبلی شرایط بیشتر تحت اختیار ما بود. لوکیشن.ها داخلی بود و ما فضای خاصی برای میزانسن و شرایط طراحی صحنه و... داشتیم. در"سه درجه تب" بیشتر تابع زمان و مکان بودیم. این فیلم بیشتر صحنه.های جاده.ای دارد و شرایط اینگونه کار کردن قطعا کار را با اثر قبلی متفاوت می.کند. به هر حال شرایط تولید در سینمای ایران کمی غیر معقول است. با این شرایط در ژانر فیلم جاده.ای کار سخت.تر می.شود.
*چه پیش.بینی برای فروش فیلم دارید؟
- من چون هنوز موفق نشدم آثار دیگری که اکران است به دلیل درگیری.هایی که در ساخت مجموعه نوروزی "بچه.ها نگاه می.کنند" داشتم ببینم، نمی.توانم مقایسه درستی داشته باشم. البته امیدوارم همه فیلم.ها فروش خوبی داشته باشند. "سه درجه تب" قصه متفاوتی دارد. سعی کردم خیلی سردرستی کار را تولید نکنم و امیدوارم ظرفیت فیلم به اندازه.ای باشد که بتواند مخاطب را راضی نگه دارد.
* امتیازهای فیلم از نظر شما برای جذب مخاطب چیست؟
- داستان فیلم راجع به سفر سه نفر است که در این راه اتفاقات خاصی برای آنها رخ می.دهد، این اتفاق.ها فضای فیلم را در چارچوب کمدی قرار می.دهد. فضای فیلم مفرح است و بیشتر بر اساس روابط این سه نفر و اتفاقاتی است که طی این سفر برای آنها شکل می.گیرد. در "سه در جه تب" از بازیگران خوبی همچون رضا عطاران، امیرعلی دانایی، الهام حمیدی، محمدرضا شریفی.نیا، علی صادقی و... استفاده کردم.
* شما در فیلم قبلی هم از رضا عطاران استفاده کردید. این انتخاب برای "سه درجه تب" بر اساس استعداد وی بود یا نزدیکی به نقش مورد نظر شما، یا به خاطر تجربه خوب فیلم "نیش و زنبور"؟
- رضا عطاران در این فیلم نقش اصلی را برعهده دارد. انتخاب بازیگران در سینما بخشی به کارگردان و تهیه.کننده برمی.گردد و بخشی دیگر مربوط به شرایط تولید است. به هر حال او بازیگر با استعدادی است و قطعا تجربه خوبی که پیش از این در "نیش و زنبور" داشتیم در این همکاری دوباره تاثیر داشته است. البته برای این فیلم تلاش کردم در انتخاب بازیگران تجربه جدیدی داشته باشم.
اما شرایط ساخت در "سه درجه تب" ساده نبود. همان طور که عنوان کردم شرایط فیلمبرداری کارهای جاده.ای سختی.های خاص خود را دارد. بیشتر فیلمبرداری در ماشین می.گذرد ولی تلاش کردیم این فضا مخاطب را خسته نکند. اما با توجه به فضای فیلم تولید زمانبری داشتیم.
* برای گرفتن پروانه نمایش با ممیزی. روبرو شدید، این اصلاحات به فیلم لطمه نزده؟
- ممکن است صحنه.هایی از کارهای طنز در نظر مسئولین مورد قبول نباشد، از طرفی ما به خوبی خط و خطوط این مسائل را نشناسیم. بله ممیزی.هایی به فیلم خورد و ما آنها را اعمال کردیم. طبیعتا تغییراتی در فیلم ایجاد شده است. اما تلاش کردیم در فضای فیلم و قصه تغییرات معقول باشد تا به کار لطمه.ای وارد نشود.
* فکر می.کنید چقدر فیلم با مخاطب ارتباط برقرار کند و آیا از نتیجه فیلم راضی هستید؟
- ما سعی کردیم یک فیلم با توجه با استانداردهای سینمای ایران در ژانر کمدی موقعیت تولید کنیم و فکر می.کنم این رضایت بعد از دیدن فیلم و بازخود مخاطبین و منتقدین مشخص می.شود. اما امیدوارم با توجه به فیلم "نیش و زنبور" و ذهنیتی که از آن دارند به تماشای این فیلم ننشینند. چون نوع نگاه و کار در "سه درجه تب" متفاوت است. تلاش کردیم کم فروشی نکنیم و دانش. اجتماعی مخاطب را دست کم نگیریم.
* در قصه.گویی به روایت کلاسیک پایبند بوده.اید احساس کردید این برای مخاطب جذاب..تراست؟
- در حقیقت این فیلم برای من یک تجربه جدید است که ساختار کلاسیک دارد. بیشتر سعی کردم نگاه نو و متفاوتی در ساخت این فیلم داشته باشم. اما "سه درجه تب" بدعت در سینمای ایران محسوب نمی.شود.
* با توجه به اینکه به طور همزمان مجموعه نوروزی شما از شبکه دوم پخش می.شود فکر می.کنید این موضوع بر فروش فیلم تاثیر بگذارد؟
- این مجموعه تلویزونی هم تجربه جدیدی برای من محسوب می.شود. تلاش کردم از حضور بازیگران سینما و تئاتر در یک سریال مناسبتی استفاده کنم که این یک اتفاق خوب است. کسانی که با آثار من آشنا هستند به لحاظ فنی، ساختار و حتی جنس کار متوجه می.شوند این دو اثر متعلق به چه کسی است.
البته بیننده در سینما و تلویزیون کاملا متفاوت است و نوع تولید این دو کار تفاوت.های خاص خود را دارد. قطعا با توجه به این شرایط نتیجه کارها متفاوت است. در سینما مخاطب فیلم را برای دیدن انتخاب می.کند و اما سریال به نوعی به مخاطب خود را تحمیل می.کند.
البته اگر نام یک کارگردان بر فروش یک فیلم تاثیر گذار باشد و این دو اثر به خوبی معرفی شوند و مخاطب از نتیجه دو کار راضی باشد قطعا "سه در جه تب" مورد استقبال قرار می.گیرد.
* فکر می.کنید در ساخت کمدی باید چه مسائلی بیشتر مورد نظر کارگردان و یا تهیه.کننده قرار بگیرد تا فیلم در جذب مخاطب موفق باشد؟
- ما در این فیلم سعی کردیم به صورت سطحی چون فیلم در ژانر کمدی است، به قصه نگاه نکنیم و این موضوع را در تولید هم مدنظر قرار دهیم. نوع بررسی هر اثر را باید بر اساس ظرفیت.های سینمای ایران در نظر گرفت.
کمدی از بهترین ژانرهای سینمایی محسوب می.شود که در سینمای دنیا هم مخاطب دارد. اما کارکردن در این ژانر سختی.های خاص خود را دارد. بهتر است ما نگاه جدی به این موضوع داشته باشیم و خیلی سطحی و ساده از آن نگذریم و این موضوع باید از زمان نگارش فیلمنامه تا زمان تولید فیلم مورد توجه قرار بگیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]