واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به نوشته هفته نامه سلامت ،نزاع، خشونت و جنگ؛ اینها واژه.هایی هستند که بیشتر افراد با شنیدن آنها ناراحت، مضطرب و گاهی هم عصبی می.شوند. این روزها بیشتر مردم دنیا این واژه.ها را می.شنوند اما مردم لیبی، مصر، بحرین، عربستان، تونس و... آنها را با عمق وجودشان درک می.کنند
محققان می.گویند مردمی که برای چند ماه یا حتی چند سال به طور مستقیم با جنگ و درگیری.های خونین در ارتباط هستند، بیشتر از سایر افراد دچار اضطراب و استرس می.شوند و ممکن است این استرس و اضطراب تا سال.ها پس از جنگ هم با آنها همراه باشد و حتی به فرزندان.شان هم منتقل شود. پژوهشگران معتقدند بچه.هایی که هر شب با صدای گلوله و توپ و تفنگ به خواب می.روند یا هر روز با این صداها از خواب بیدار می.شوند و مدام چهره.های خونین یا بدن.های مجروح اقوام و آشنایان.شان را می.بینند به احتمال زیاد تا آخر عمر خواب راحت نخواهند داشت و به طور حتم هر چند وقت یکبار با کابوسی ناشی از ترس و استرس.شان از خواب خواهند پرید!
ترس، عدم احساس امنیت و استرس بین سربازان و مبارزان جنگی و خانواده.های آنها هم بیداد می.کند. خانواده.های بسیاری از سربازان آمریکایی که از جنگ ویتنام، عراق یا افغانستان برگشتند، مدام از ترس و استرس فرزندان یا همسران خود شکایت دارند و می.گویند که آنها به سادگی استرس و افسردگی خود را به سایر اعضای خانواده منتقل می.کنند. روان.شناسان، نداشتن قدرت تصمیم.گیری، عصبانیت، گریه.های بی.دلیل، عدم توانایی در انجام کارهای پیچیده و گاهی ساده، سردردهای وقت و بی.وقت، افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر را از جمله عوارضی می.دانند که خیلی از افراد درگیر با جنگ، پس از اتمام جنگ برای رهایی از ترس و استرس ناشی از آن به آنها مبتلا می.شوند.
همان.طور که گفته شد، بچه.ها جزو آسیب.پذیرترین گروه.ها در روزهای جنگ هستند و ممکن است که تا آخر عمرشان نتوانند فکرشان را از استرس ناشی از جنگ رها کنند و به زندگی عادی خود بازگردند.
به همین دلیل، بیشتر روان.شناسان کودک و نوجوان به والدین کودکانی که در کشور آنها جنگ.های داخلی یا خارجی در حال رخ دادن است، توصیه می.کنند که تا حد امکان فرزندان خود را از اخبار و وقایع جنگ بی.خبر نگه دارند و به بهانه تقویت روحیه ملی.گرایانه به آنها ریز گزارش.های جنگ را ندهند تا بچه.ها کمتر با عوارض روانی جنگ روبه.رو شوند.
از طرف دیگر، برخی از روان.شناسان اخبار مربوط به جنگ را آنقدر تکان.دهنده می.دانند که به تمام والدین پیشنهاد می.کنند که اگر امکان دارد، اصلا کاری کنند که فرزندان کوچکشان از اخبار مربوط به جنگ در دیگر کشورها هم خبردار نشوند تا به این ترتیب روحیه حساس آنها آسیب نبیند و جنگ و درگیری در کشورهای دیگر به کابوس.های شبانه فرزندان آنها تبدیل نشود.
از بحث کودکان که بگذریم، خیلی از افراد بزرگسالی هم که به نوعی با جنگ درگیر بوده یا هستند به راحتی پس از جنگ، تمام تلاششان را می.کنند که به زندگی عادی خودشان برگردند و کارهای روزمره.شان را از سر بگیرند اما خیلی.های دیگر نمی.توانند ذهنشان را از درگیری.های جنگ رها کنند و مدام با مرورکردن وقایعی که در جنگ رخ داده، دچار استرس و عصبانیت می.شوند. روان.شناسان و روان.پزشکان، .راهکارهای فراوانی را برای آزاد کردن مغز از استرس ناشی از جنگ پیش روی افراد گذاشته.اند. راهکارهایی مانند موارد زیر:
1. با دوستان نزدیک، خانواده یا هم.رزمان خود درباره روزهای جنگ صحبت کنید تا با این روش مدام مجبور به خودخوری نشوید.
2. اگر خودتان نمی.توانید فکری برای رفع استرس.تان بکنید، حتما از یک روان.شناس یا روان.پزشک کمک بگیرید.
3. برای رهایی از فکر و خیال.های آزاردهنده به جای گرایش به سمت مواد مخدر یا نوشیدنی.های الکلی، با همسر یا دوست خود برای پیاده.روی یا ورزش به پارک بروید.
4. سعی کنید زیاد در خانه تنها نمانید تا فکر و خیال به سراغتان نیاید.
5. کمتر اخبار مربوط به جنگ یا فیلم.های جنگی و خشن را دنبال کنید.
6. گوش دادن به موسیقی.های ملایم یا رفتن به نمایشگاه نقاشی را در لیست برنامه.های روزانه.تان بگنجانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]