واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قربانیان حادثه اهل بندرعباس بودند و کشته های اولیه ۹ نفر زن و یک نفر مرد هستند.
حمیدرضا ناسخ _ مسافران بندرعباسی یک دستگاه اتوبوس مسافربری که از سفر زیارتی سوریه باز می گشتند به مقصد نرسیدند و تصادفی دلخراش در اتوبان زنجان - تهران، جان ۱۲ نفر از آن ها را گرفت و ۳۳ تن دیگر را زخمی کرد.
بنابر گزارش های فارس، ایسنا و مهر در ساعت ۷:۴۰ صبح دیروز اتوبوس مذکور به دلیل بی توجهی راننده به جلو به شدت با یک دستگاه تریلی ترکیه ای برخورد کرد که پس از آن اتوبوس واژگون و سبب شد خون مسافران در صبح سرد یک روز زمستانی کف اتوبان را رنگین کند. در این سانحه ۱۰ تن از هموطنان مان در دم جان باختند و ۳۵ نفر دیگر از مسافران نیز دچار جراحات شدیدی شدند و با اورژانس به بیمارستان های زنجان اعزام شدند. سرهنگ عبدالعلی رشتیانی رئیس پلیس راهور استان زنجان به مهر گفت: قربانیان حادثه اهل بندرعباس بودند و کشته های اولیه ۹ نفر زن و یک نفر مرد هستند.
وی افزود: توجه نکردن به جلو از سوی راننده اتوبوس علت حادثه می باشد.علیرضا عالی سرپرست اورژانس استان زنجان در این رابطه گفت: ۱۲ دقیقه پس از اعلام وقوع حادثه، آمبولانس های فوریت های پزشکی زنجان در صحنه حاضر شدند و مجروحان با ۱۷ دستگاه آمبولانس برای مداوا به مراکز درمانی اعزام شدند. او اضافه کرد: ۲ تن از مجروحان پس از اعزام به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند ولی حال مصدومان دیگر این حادثه چندان وخیم نیست و آن ها در بیمارستان آیت ا... موسوی بستری و تحت درمان هستند. علیرضا عالی خاطر نشان کرد: همه امکانات درمانی زنجان برای بهبود حال مصدومان بسیج شده است.
اهداف برنامه چهارم در نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی محقق نشد
طبق بررسی های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای هر ۲ ساعت یک بار بیش از ۸۵ نفر در جاده های ایران کشته و نزدیک به ۳۰ نفر مجروح می شوند، خسارات جانی و مالی ناشی از تصادفات نیز سالانه به بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار می رسد و پاره ای دیگر از آمارها نشان می دهد که این تعداد کشته ها اگر بیشتر از قربانیان یک جنگ تمام عیار نباشد، کمتر نیست. همه این حوادث در جاده هایی رخ می دهد که طبق آمار وزارت راه بیش از ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آن نیاز به بازنگری دارد و وضعیت حدود ۱۵۰۰ کیلومتر دیگر نیز بحرانی است. همه این ها آمارهایی است از وضعیت حمل و نقل جاده ای، ناوگانی که سهم اتوبوس ها در آن رقمی معادل 20.16 درصد بوده و طبق آمار دفتر فناوری اطلاعات سازمان راهداری به طور میانگین از هر ۵ مسافر یک نفر آنان با اتوبوس سفر می کند و متاسفانه ما همواره شاهد تصادف های خونین اتوبوس هایی هستیم که تعداد مسافران این اتوبوس ها که درجاده ها قربانی می شوند چه بسا به اندازه کشته شدگان چندین و چند هواپیماست و این در حالی است که حساسیتی که نسبت به حوادث هوایی وجود دارد قابل مقایسه با تصادفات جاده ای نیست.در همین سال ۸۹ چند تصادف دلخراش اتوبوس رخ داده که چندین و چند خانواده را داغدار کرده است، اما در این میان فقط اخبار آن ها از طریق رسانه ها پخش شده و کمتر واکنشی از مسئولان مربوطه در این زمینه مشاهده شده است. تصادف یک دستگاه تریلر با اتوبوس مسافربری در آزادراه کرج - قزوین و کشته و مجروح شدن بیش از ۳۰ نفر در ۵ مهرماه امسال، تصادف اتوبوس محور تهران - ساوه در ۲۴ شهریور که ۳۱ نفر کشته شدند، برخورد اتوبوس بنز با یک دستگاه اتوبوس ولو و در آذرماه و در محور اراک - توره که موجب کشته و مجروح شدن ۳۳ نفر شد، تصادف ۲ اتوبوس در جاده طبس - مشهد و مصدومیت ۳۸ سرنشین این اتوبوس ها، مرگ ۷ نفر از دانشجویان دانشگاه شیراز بر اثر برخورد ۲ اتوبوس، کشته شدن ۲۷ نفر از مسافران اتوبوس راهیان نور در ۲ سال پیش و برخورد اتوبوس حامل گروهی از دانشجویان دانشگاه خیام مشهد در محور اندیمشک به خرم آباد که موجب کشته شدن ۲۲ دانشجو در میان شعله های آتش شد و همین هفته گذشته واژگونی اتوبوس باخرزی در محور تربت جام - مشهد که منجر به کشته و مجروح شدن چندین نفر شد، همه و همه حکایت از وضعیت بغرنج سفر با اتوبوس و حمل و نقل جاده ای می کند. در زمینه بروز چنین حوادثی ۳ عامل انسان، جاده و وسیله نقلیه نقش اساسی دارند، بررسی ها نشان داده که اغلب اتوبوس هایی که تصادف کرده اند بر اثر بی توجهی عامل انسانی و توجه نکردن به جلو ناشی از خستگی و خواب آلودگی رانندگان بوده است. نظارت بر این راننده ها بر عهده شرکت های مسافربری و نظارت بر این شرکت ها نیز از وظایف سازمان راهداری است. ماده ۹ آیین نامه حمل و نقل مسافر تاکید دارد، شرکت ها و موسسات مسافربری مسئولیت حسن عملکرد کارکنان خود را برعهده دارند و موظفند از افراد با صلاحیت برای همکاری استفاده کنند. مثلا اگر یک راننده به دلیل اعتیاد به موادمخدر، رعایت نکردن قانون رانندگی تا سقف ۸ ساعت در روز در جاده ها و به کار نگرفتن کمک راننده موجب تصادف شد، سازمان راهداری باید پاسخگو باشد و سازمان پایانه ها نیز به عنوان نهادی ناظر، مسئول کنترل رفتار رانندگان است.
بنا به گزارش جام جم آنلاین ولی آذروش مدیر عامل سازمان پایانه های شهرداری تهران ضمن این که بیشتر مسئولیت ها در این موارد را برعهده وزارت راه می داند، عقیده دارد عامل انسانی مهم ترین عامل تصادف اتوبوس ها در کشور است اما تاکنون هیچ اقدام موثری برای رفاه حال رانندگان بین شهری انجام نشده است و به عنوان مثال تمام پایانه ها مجهز به امکانات رفاهی نیستند. او همچنین نقص فنی برخی اتوبوس ها را نیز عامل وقوع تصادف دانست، موضوعی که محمد حسن مقیمی عضو کمیسیون عمران آن را تایید کرد و گفت: میانگین سن اتوبوس ها در کشور ما بین ۲۵ و ۲۶ سال است و در مورد کامیون ها این رقم ۳۰ سال است او می گوید از سال ۸۶ تاکنون قرار بوده مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شود ولی تاکنون ۳۰ یا ۴۰ درصد این مبلغ بیشتر هزینه نشده است و در قانون بودجه سال آینده نیز رقم کمتری نسبت به سال های قبل برای این منظور در نظر گرفته است.
وی افزود: این همه در حالی است که مسئولان دست اندر کار در مقام پاسخگویی ادعا می کنند که ما ۵ برابر مبالغی که قرار بوده صرف بازسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کنیم، هزینه کرده ایم.
عضو کمیسیون عمران گفت: دولت باید در این زمینه پاسخگو باشد، مجلس قوانینی را تصویب می کند ولی اجرا نمی شود به عنوان مثال در قانون برای مترو ۲ میلیارد تومان در مجلس تصویب شد ولی این قانون اجرا نشد.
وی افزود: قرار بود تا پایان برنامه چهارم ۷۵ درصد ناوگان حمل و نقل داخلی عمومی بازسازی شود ولی اکنون فقط حدود ۵۲ درصد آن بازسازی شده است. این نماینده مجلس همچنین اضافه کرد که برخی مسئولان به عمر و وقت انسان بی توجه اند و تازمانی که چنین بی توجهی هایی وجود دارد، باید شاهد بروز تصادفات جاده ای باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 3535]