واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تولید هواپیماهای سبک و فوق سبک برای راه اندازی تاکسی هوایی از برنامه های دولت در بخش حمل و نقل است که در این زمینه پژوهشگران کشور با طر احی و ساخت هواپیماهای "ایران 140"، "صاعقه"، "فجر 3" زمینه های مناسبی را برای اجرای این هدف فراهم کرده اند.
تولید هواپیماهای سبک و فوق سبک برای راه اندازی تاکسی هوایی از برنامه های دولت در بخش حمل و نقل است که در این زمینه پژوهشگران کشور با طر احی و ساخت هواپیماهای "ایران 140"، "صاعقه"، "فجر 3" زمینه های مناسبی را برای اجرای این هدف فراهم کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، استفاده از هواپیماهای بزرگ در بسیاری از مسیرها با محدودیت مواجه است. پروازهای محدود به برخی از شهرها و یا نبودن فرودگاه فعال موجب شده است تا رفت و آمدهای هوایی با مشکلاتی همراه باشد. از این رو بسیاری از کشورها با تولید و یا خرید هواپیماهای سبک این محدودیت را رفع کرده اند.
با توجه به این محدودیت ها در کشور، در سالهای اخیر اقدام به تولید هواپیماهای سبک و فوق سبک شده است. این هواپیماها با مصرف سوخت کم قادرند با سرعت 300 کیلومتر در ساعت مسافران را در هر زمان با بالاترین امنیت به مقصد برسانند.
"ایران 140"، "صاعقه"، "فجر 3" و هواپیمای خورشیدی از جمله هواپیماهایی است که در کشور طراحی و تولید شده است. علاوه بر اینها هواپیمای سبک بدون سرنشین چون "شاهین 1 و 2 " ، "مهاجر 2 "، "صاعقه 2 " و "چمران 2 " نیز تولید شده است. این هواپیماها ضد بالگرد، ضد ستونهای زرهی و خودروی، رادار گریز و ضد الکترونیک هستند.
هواپیمای سبک ایران 140
هواپیمای سبک ایران 140 از جمله دستاوردهای کشور در حوزه هوایی است. این هواپیما از نوع هواپیماهای پیشرفته است و می تواند با سرعت 500 کیلومتر در ساعت 52 مسافر را جا به جا می کند. این هواپیما، هواپیمای کوتاه برد منطقه ای است که دارای دو موتور ملخ دار است که برای مسافتهای کوتاه طراحی و ساخته شده است.
هواپیمای ایران 140 می تواند یک تا یک ساعت و نیم پرواز کند و می تواند بیش از 40 فرودگاهی که در روز، ماه و یا سال به دلیل عدم هواپیما پرواز ندارد را فعال کند.
مهندس محمد اسلامی معاون امور صنایع و تحقیقات وزارت دفاع در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مزایای این هواپیماهای سبک خاطرنشان کرد: در دنیا در بخش هوانوردی تلاش می شود با عرضه فراوان و ظرفیت کم خدمات را ارائه کنند. به این ترتیب می توانند با فرکانس بالا ساعت به ساعت میان چند شهر پرواز کنند و مسافران را جا به جا کنند.
وی از راه اندازی این هواپیما در خط هوایی تهران-اصفهان خبرداد و گفت: طبق برنامه ریزیها قرار است این هواپیمای سبک در برنامه پروازی سایر شهرها گنجانده شود.
اسلامی ادامه داد: در بخش هوانواردی کشور بیشتر سعی می شود با ظرفیت بالا و فرکانس پایین خدمات لازم ارائه شود به گونه ای که در مسیر یک ساعته هواپیمایی با ظرفیت 150 نفر با زمان پروازی سه روز در میان اقدام به جابجایی مسافران کند در حالی که می توان با جایگزین کردن هواپیماهای سبک این خلاء را پر کرد.
هواپیمای فجر 3
به گزارش مهر، هواپیمای فجر 3 هواپیمای تمام کامپوزیتی در رده سبک، تک موتوره با قابلیت حمل 4 سرنشین در دو مدل ارابه فرود ثابت ( F3-A ) و ارابه فرود متحرک ( F3-B ) است.
ماموریت اصلی فجر 3 آموزش خلبانی حرفه ای است ولی برای انجام سایر ماموریت ها از جمله گشت زنی، شناسایی، ترابری سبک، امور پستی و VIP کاربرد دارد.
از ویژگی های منحصر به فرد این هواپیما می توان به مواردی چون سازه تمام کامپوزیتی با عمر خستگی هزار و 800 ساعت، آیرودینامیک عالی و قابلیت مانور بالا اشاره کرد. علاوه بر اینها، مجهز به Fowler Flap (نوعی باله متصل شده به بال است که اجازه حرکت به عقب و پائین را می دهد و باعث افزایش سطح بال می شود) است و از سوخت Avgas یا سوخت هواپیما استفاده می کند.
طراحی هواپیماهای بدون سرنشین برای انجام ماموریتها خاص
هواپیمای خورشیدی برای ماموریتهای مخابراتی
به گزارش مهر، یکی از کارکردهای ماهواره ها انجام ماموریتهای مخابراتی است و از آنجایی که هواپیماهای خورشیدی قادر هستند در ارتفاع خیلی بالا پرواز کنند می توانند ماموریتهای مخابراتی ماهواره ها که در ارتفاع خیلی بالا انجام می دهند را انجام دهند. از این رو پژوهشگران مرکز هوافضای جهاد دانشگاهی شریف هواپیمای بدون سرنشینی برای انجام ماموریتهای مخابراتی را طراحی کردند. این هواپیما قادر است در ارتفاع 60 هزار پا پرواز کند و ماموریتهای مورد نظر را انجام می دهند.
در طراحی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین خورشیدی از انواع مواد کامپوزیتی پیشرفته استفاده شد. این امر موجب کاهش وزن و استحکام بالا در این نوع هواپیما شده است.
انرژی مورد نیاز هوایپمای خورشیدی از طریق سلولهای خورشیدی تامین می شود. سلول های خورشیدی مورد نیاز برای این نوع پرنده بسته به نوع ماموریت، دارای اندازه های متفاوت است ولی 80 درصد از بال هواپیما از سلولهای خورشیدی پوشیده می شود.
مهاجر 2
به گزارش مهر، مهاجر 2 پرنده بی سرنشین شناسایی و مراقبت هوایی با توانایی ارسال زنده اطلاعات پروازی و تصاویر دریافتی به ایستگاه کنترل زمینی است. این هواپیمای بی سرنشین دارای حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت و دارای پایایی 90 دقیقه است. گفته می شود ااین هواپیما دارای بدنه تمام کمپوزیت (مواد مرکب) است و سقف پرواز آن 11000 پا بوده و تا مسافت 50 کیلومتری قادر به ارسال تصاویر زنده است.
صاعقه 2
هواپیمای بدون سرنشین صاعقه 2 برای افزایش مهارت کارکنان پدافند هوایی به عنوان هدف برای موشکها توپها و پدافند زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. این هواپیما با حداکثر سرعت 250 کیلومتر بر ساعت می تواند تا ارتفاع 11000 پا به مدت 90 دقیقه پرواز کند. هواپیمای صاعقه 2 و مهاجر 2 توسط شرکت قدس طراحی و ساخته شده اند.
فراز 2
به گزارش مهر، فراز 2 یک هواپیمای بدون سرنشین کوچک (مینی پهپاد) است که توسط دست پرتاپ می شود و می توان آن را در یک کوله پشتی قرار داد. در واقع این مینی پهپاد رقیب Pointer آمریکایی است. فراز 2 دارای یک موتور الکتریکی است و حداکثر سرعت آن 90 کیلومتر بر ساعت است و تا شعاع 10 کیلومتری می تواند تصاویر زنده را به یک کامپیوتر ارسال کند. ارتفاع پرواز آن 3000 متر است . این هواپیما 0.5 ساعت مداومت پروازی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]