واضح آرشیو وب فارسی:قدس: نگاهي به رخدادها و ديدگاههاي انتخاباتي هفته؛ از شوراي داوري اصولگرايان تا عصاي ساحري اصلاح طلبان
* احمد يوسفي صراف
شايد اين روزها بيشتر از هر زمان ديگري، اين آرزو در ذهن مدعيان رياست جمهوري كشورمان نقش ببندد: «كاش پست رياست جمهوري بيشتر از يك نفر جاي مي داشت!» و اگر لحظه اي به اين امر محال بينديشيم كه رياست جمهوري كشورمان بين دو نفر تقسيم مي شد، اكنون ديگر نه دعوايي ميان شيخ و سيد بود و نه تعارفي ميان سرداران و غيرسرداران! اما حبيب ا... عسگراولادي در جمع طرفداران حزب مؤتلفه اسلامي اين آرزوي شيرين و البته رؤيايي را با مصاحبه اي با اين تيتر كه «تنها يك نفر براي رياست جمهوري كشور مي خواهيم » بر باد داد!
به گزارش ايلنا، دبيركل جبهه پيروان خط امام و رهبري در جمع طرفداران حزب مؤتلفه اسلامي در هفته اخير گفت: «گروه هاي سياسي بايد مراقب باشند كه «من »هاي آنها بزرگ نشود زيرا در اين صورت، غير از خود، ديگران را قبول نخواهند داشت».
عسگراولادي همچنين در خصوص تعداد نامزدهاي اصولگراي انتخابات دهم رياست جمهوري كشورمان گفت: عده اي از اصولگرايان معتقدند بايد در انتخابات آينده فقط از احمدي نژاد حمايت كنيم و عده اي ديگر مي گويند غير از احمدي نژاد. اما ما معتقديم اصولگرايان بايد بدون پيش شرط وارد مباحث انتخاباتي و مصاديق شوند تا به وحدت برسند.
شوراي داوري اصولگرايان
در اين ميان اما در هفته اي كه گذشت، خبر تشكيل شوراي داوري اصولگرايان بيش از هر خبر ديگري در رسانه ها مورد توجه قرار گرفت. شورايي كه هنوز به تأييد همه شاخه هاي اصولگرايي نيز نرسيده است.
در خبري به نقل از عصر ايران اين گونه نوشته شد: «ساز و كار جديد اصولگرايان براي اين انتخابات طراحي شده است» بر اساس اين خبر، اصولگرايان به عنوان نخستين گام براي رسيدن به وحدت در انتخابات رياست جمهوري آينده شورايي را تحت عنوان «شوراي داوري اصولگرايان» طراحي كرده اند كه 5 عضو دارد. بر اساس شنيده ها، شوراي داوري اصولگرايان از سوي علي اكبر ناطق نوري برپا شده و علاوه بر او آيةا... هاشمي رفسنجاني، علي لاريجاني، مهدوي كني و محمد يزدي در آن عضويت دارند. همچنين خبر ديگري در اين باره منتشر شده است، مبني بر اينكه آيةا... مهدوي كني از حضور در جلسات اين شورا عذر خواسته است.
اما در جبهه اصولگرايي نيز همه داوطلبان نامزدي رياست جمهوري، براي تشكيل اين شورا صبر نكرده اند. مصطفي پورمحمدي نيز با شعار «بهبود مديريت» ورود رسمي خود را به انتخابات دهم اعلام كرد.
به گزارش برنا، پورمحمدي در جلسه پرسش و پاسخ با اساتيد دانشگاه آزاد شهركرد به جوانان وعده داد كه در صورت پيروزي در انتخابات رياست جمهوري، زمينه دسترسي آنها به محصولات فرهنگي جذاب را فراهم كند. وي همچنين رابطه با آمريكا را مشروط به حفظ عزت و اقتدار نظام دانست و ابراز اميدواري كرد كه افراد واقع بين در آمريكا به اين مسأله توجه داشته باشند.
خاتمي و اژدهاي اصلاحات!
هر چند اين روزها سيدمحمد خاتمي هم به اين نتيجه رسيده است كه مملكت داري در اين زمانه با معجزه، سازگار نيست و از افكار عمومي اصلاحات خواست كه فكر نكنند اصلاحات عصايي دارد كه به اژدها تبديل مي شود و همه مشكلات را به يكباره حل مي كند، اما گويي ديگر سخنوران جناح چپ هنوز هم بر اين باورند كه وضعيت كنوني كشور در سياهي كامل به سر مي برد!
به گزارش ايسنا، سيدمحمد خاتمي در نخستين نشست ويژه تبيين مباني نظري اصلاحات در مكان دايرةالمعارف اسلامي در نخستين جلسه گفت: اصلاحات نه عصايي دارد كه تبديل به اژدها شود و نه يد بيضائي. بنابراين آناني كه از اصلاحات اژدها مي سازند اشتباه مي كنند و اصلاحات را بزرگتر از آنچه هست معرفي مي كنند.
در عين حال اما الياس حضرتي، عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي در گفتگو با آريا ابراز عقيده كرد: رئيس جمهور دهم يك آدم بيچاره خواهد بود چرا كه نمي داند كدام يك از دغدغه هاي اقتصادي، سياستهاي خارجي و فرهنگي را اولويت كاري خود قرار دهد.
سيدحسن رسولي، جانشين مديرعامل بنياد باران هم در گفتگو با ايلنا به موضوع حضور نظاميان در انتخابات دامن زد و گفت: بر اساس عرف جاري كشور، نظاميان در صورتي كه بخواهند به عنوان كانديدا وارد رقابتهاي سياست و انتخاباتي شوند، پيشاپيش بايد از مسؤوليتهاي نظامي خود استعفا دهند و اين استعفا مورد قبول فرماندهي كل قوا قرار گيرد و در صورت صرف نظر از انتخاب شدن يا نشدن امكان ورود مجدد آنها به نيروهاي مسلح وجود ندارد. اين در حالي است كه ايراد قرار دادن نام تعدادي از مناصب نظامي در رديف جايگاه هاي شغلي و سازماني حوزه هاي كشوري، مدني، قضايي و سياسي اعم از وزيران و استانداريها و سفيران و نمايندگان مقام معظم رهبري، به دور از عدالت ترسيم شده از سوي حضرت امام(ره) به شمار مي رود.
اما ساير اصلاح طلبان هنوز با اميد داشتن به پذيرفتن كانديداتوري از جانب ميرحسين موسوي اين هدف را دنبال مي كنند كه تا حد امكان گزينه مطلوبشان خاتمي نباشد.
به گزارش خبرگزاري كار ايران، مصطفي كواكبيان دبيركل حزب مردم سالاري در پاسخ به اين پرسش كه حزب مردم سالاري چه برنامه اي براي حضور در انتخابات دارد، اظهار داشت: اولويت ما براي حضور در انتخابات حمايت از ميرحسين موسوي و خاتمي است يعني اگر ميرحسين موسوي وارد صحنه انتخابات شود قطعاً از وي حمايت مي كنيم.
آمدن محمد هاشمي
«محمد هاشمي، برادر كوچكتر آيةا... هاشمي رفسنجاني براي حضور در رقابتهاي انتخاباتي رياست جمهوري اعلام كانديداتوري كرد.»
اين خبر به تنهايي توانست، بيشتر خبرهاي انتخاباتي را در هفته گذشته تحت تأثير قرار دهد. اما آنچه در آن بيشتر از اصل خبر، خودنمايي مي كرد تأكيد محمد هاشمي بر قيد مشورت نكردن با آيةا... هاشمي رفسنجاني بود. وي كه با روزنامه وطن امروز- به صاحب امتيازي مهرداد بذرپاش- گفتگو مي كرد با اشاره به مصاحبه قبلي اش با روزنامه كارگزاران تصريح كرد: از من سؤالي شد كه احتمال كانديداتوري خود در انتخابات سال آتي را تكذيب مي كنيد كه من گفتم نه، اين كار را نمي كنم.
دبير سياسي حزب كارگزاران، اعلام كانديداتوري خود را مغاير با اهداف حزب متبوعش ندانست.
وي خاطرنشان كرد كه درباره كانديداتوري خود با برادر بزرگترش آيةا... هاشمي رفسنجاني مشورتي نكرده است و در اين خصوص اظهار داشت: اصولاً برنامه شخصي من اين است كه نماينده هيچ حزب و گروهي نباشم و به عنوان كانديداي مستقل در انتخابات شركت كنم زيرا فضاي سياسي كشور به گونه اي است كه رئيس جمهور نبايد حزبي و وامدار تشكل خاصي باشد.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]