واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: پس از مشاجره سكوت را بشكنيد
در بسياري موارد در خانواده ميان همسران دلخوري هايي ايجاد مي شود كه در چنين مواردي ممكن است همسران ترجيح دهند كمتر به صحبت با يكديگر بپردازند و شايد هم احساس كنند كه سكوت مي تواند از تبادل كلمات و عباراتي كه مسئله را بغرنج تر كند، جلوگيري كند. اما آن چه بايد به خاطر داشته باشيد اين است كه شايد با هم ارتباط كلامي و لفظي نداشته باشيد اما همچنان مشغول برقراري ارتباط احساسي و عاطفي هستيد.
نكته مهم ديگر اين است كه اگر فرزند داريد بايد توجه داشته باشيد كه فرزندان همواره بخشي جدايي ناپذير از زندگي شما هستند و همان طور كه حالات شما و همسرتان بر يكديگر تأثير مي گذارد اين ارتباط بر فرزندان نيز تأثيرگذار خواهد بود.
پس باوجود دلخوري راه ارتباطي را ميان خود و همسرتان باز بگذاريد تا فرزندان نيز احساس فشار كمتري داشته باشند.
ممكن است در مراحل اوليه اين ارتباط برايتان مشكل باشد اما چنان چه سعي كنيد خواهيد توانست مسئله ناراحت كننده را خارج از موضوع بحث قرار دهيد و به صحبت و گفت وگو بپردازيد.
در بسياري از موارد ممكن است همسرتان تمايل به صحبت كردن داشته باشد اما رفتار سرد و كناره گيري شما اين امكان را به او ندهد. و مشكل ديگر اين است كه در چنين وضعيتي فرزندان احساس نگراني و در مواردي نيز گناه مي كنند و از آن چه قرار است اتفاق بيفتد مي ترسند. پس بايد به گونه اي رفتار كنيد كه بدانند مشكل پيش آمده را خودتان و همسرتان به نوعي رفع مي كنيد و جايي براي اضطراب آن ها وجود ندارد.
در عين حال وقتي با همسرتان مشكلي داريد، نبايد فرزندان را از محبت خود محروم سازيد. حتي در مواردي اگر هم از شما سوال كنند بهتر است مشكل ايجاد شده را برايشان تشريح نكنيد.بپذيريد كه در هر مشكلي هر دو طرف تا حدي مقصرند و همواره يك نفر ظالم و ديگري قرباني نيست. در عين حال باتوجه به احساس كنترلي كه بر امور داريد، سعي در برطرف كردن داشته باشيد نه اين كه مدام سكوت كنيد و حالت ناخوشايندي داشته باشيد و انتظار داشته باشيد همسرتان به تنهايي آن را حل كند.
بايد با خود بگوييد «در چنين وضعيتي چه مي توان كرد؟» موضوع را براي خود تشريح كنيد، زيرا اگر اين كار را صادقانه و صحيح انجام دهيد و يك طرفه به قضيه ننگريد در بسياري موارد متوجه مي شويد كه شما هم بي تقصير نبوديد و يا اين كه حداقل موضوع به آن بزرگي كه شما مي انديشيد نبوده است. بدين ترتيب به طور ناخودآگاه از شدت خشم و نارضايتي تان كاسته مي شود.حتي گاهي اوقات وقتي در مشاجرات خانوادگي يكي از طرفين حتي به طور غيرمستقيم علاقه خود را به خانواده نشان دهد، مسئله تا حدي حل مي شود چرا كه عامل بسياري از ناملايمات و مشاجرات در خانواده سوءتفاهم است.
احساس نارضايتي، خشم، حسادت و نبود امنيت ممكن است در هر مشاجره اي به فرد دست بدهد اما مهم، نگرش شما به قضيه و واقع بيني تان است.
مي توان ارتباط را به گونه اي انعطاف پذير كرد تا توقع گرفتن و دادن از بين رود. وقتي طرف مقابل در بحث شما را قانع مي كند هرگز تصور نكنيد مغلوب شده ايد يا شكست خورده ايد. فقط بايد ببينيد آن چه كه به دليل پافشاري بر عقيده خود از دست خواهيد داد، ارزشش را دارد يا خير؟
آيا راه ديگري براي رسيدن به اهداف معقولانه وجود ندارد كه به فرزندان هم آسيبي نرساند؟ در ضمن ممكن است همسرتان چيزي گفته يا كاري كرده كه اصلا درست نبوده اما گاهي واكنش شما نيز به اين كار به قدري مبهم و در عين حال ناراحت كننده است كه راهي را براي بازگشت نمي گذارد. در چنين مواردي با خود بينديشيد كه اگر قرار باشد مشكل را به شكل فيلمي ببينيد موقعيت رفتاري و كلامي شما چگونه است. آيا شما هم واكنشي به مراتب خشن تر و شديدتر نداشته ايد؟بهترين راه در چنين موقعيت هايي اين است كه پس از زماني براي آرامش با همسرتان صحبت كنيد و در اين گفت وگوي دوجانبه نيز اهدافي را دنبال كنيد:
- به جاي يافتن مقصر به دنبال اين باشيد كه بدانيد منظور واقعي او از اين رفتار چه بوده است.
- آيا شما مسئله را بيش از حد بزرگ نمي كنيد.
- احساس واقعي خود را بيان كنيد.
در بسياري از موارد يكي از همسران به دليل علاقه شديدي كه به طرف مقابل دارد انتظار رفتار يا كلامي خاص را از طرف مقابل نداشته اما با بروز اين مسئله چنان دگرگون مي شود و رفتاري تند از خود نشان مي دهد كه همسرش تصور مي كند اگر ذره اي محبت در دل او وجود داشت، چنين نمي كرد.
پس به جاي واكنش هاي غيرمستقيم و آزاردهنده سعي كنيد منظور واقعي و حتي علت واقعي ناراحتي خود را بيان كنيد.در ضمن بدانيد كه فرزندان هر لحظه در حال برقراري ارتباط با شما هستند و احساسات ناخوشايند شما فقط مختص به خودتان نيست بلكه به نحوي بر فرزندان نيز تأثير مي گذارد.
پس در هر مشكلي مسئله را از زاويه ديگري نيز ببينيد و ببينيد بهترين و آرامش بخش ترين راه براي نتيجه گرفتن چيست،زيرا والدين ناراضي فرزنداني مضطرب خواهند داشت و نهايتا به كل خانواده صدمه مي رسد.
با استفاده از منابع اينترنتي
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]