واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: روند ميزان طلاق در كشور رو به افزايش است
معاون رييس مركز مطالعات و تحقيقات جمعيتي در آسيا و اقيانوسيه هشدار داد: روند ميزان طلاق در كشور رو به افزايش است و اين موضوع در ميان جوانان بيشتر اتفاق ميافتد.
دكتر "شهلا كاظمي پور" روز چهارشنبه در سمينار گزارش وضعيت جمعيت جهان افزود: براساس آمار بدست آمده در سال 1365 به ازاي هر يكصد ازدواج در كشور ، سه طلاق رخ مي داد اين در حالي است كه در سال 85 به ازاي هر يكصد ازدواج ، 9 طلاق به وقوع پيوسته است .
كاظمي پور گفت: آمار ها حاكي از افزايش روند ميزان طلاق در كشور است كه اين موضوع در بين جوانان بيشتر اتفاق مي افتد.
وي اظهار داشت:بر اساس آمار بدست آمده از ثبت احوال كشور در سال 85 ، 47 درصد طلاق ها در كشور به زوج هايي مربوط مي شود كه كمتر از چهار سال از زمان ازدواجشان گذشته است .
*** ازدواج هاي خويشاوندي
وي به ازدواج هاي خويشاوندي در كشور اشاره كرد وگفت:قوم بلوچ از جمله اقوامي در كشور محسوب مي شوند كه بالاترين ميزان ازدواج خويشاوندي را به خود اختصاص داده اند بگونه اي كه 20 درصد ازدواج ها در اين قوم بين خويشاوندان خيلي نزديك انجام شده است .
كاظمي پور همچنين قوم گيلك را از جمله اقوامي در ايران برشمرد كه كمترين ميزان ازدواج خويشاوندي در بين آنها به وقوع پيوسته است .
*** رابطه سن ازدواج و اختلاف سن بين زن و شوهر
به گفته كاظمي پور ، در زمان حاضر هر چه سن ازدواج زنان بيشتر باشد اختلاف سني با شوهر كمتر از زماني است كه در سن پايين ازدواج مي كنند .
وي گفت: اگر دختر در 14 سالگي ازدواج كند به طور ميانگين 9 سال كوچكتر از همسرش است اما اگر در سن 25 سالگي ازدواج كند 3/2 سال با همسر خود اختلاف سني داشته و كوچكتر است.
اين استاد دانشگاه تهران افزود: اين موضوع نشان دهنده اين مطلب است كه زنان هر چه در سن پايين تر ازدواج كنند با مردان سن پايين كمتر ازدواج مي كنند و اختلاف سني آنها بيشتر از زماني است كه در سن بالاتر ازدواج مي كنند.
كاظمي پور ، اضافه كرد: اختلاف سني بين زوجين ، بر اساس اطلاعات بدست آمده اگر در سال 1355 به حدود پنج سال مي رسيد ، در سال 85 به سه سال رسيده است .
وي سن ازدواج زود هنگام براي زنان در كشور را زير 15 سال و براي مردان، زير 20 سال عنوان كرد و گفت: ازدواج دير هنگام در زنان به بالاي 35 سال و در مردان، به بالاي 40 سال اختصاص دارد.
*** اميد به زندگي در گيلكي ها بيشتر است
وي به اميد به زندگي در كشور اشاره كرد و گفت: اميد به زندگي در اقوامي همچون گيلك بيشتر از ساير اقوام است.
كاظمي اظهار داشت: اين در حالي است كه اميد به زندگي در قوم بلوچ كشور ، كمتر از ساير اقوام ايراني است.
به گفته اين جامعه شناس، بالاترين ميزان باروري در قوم بلوچ، عرب و لر و پايين ترين ميزان باروري در بين مازندراني ها و گيلاني ها به وقوع پيوسته است.
كاظمي با بيان اينكه بين ميزان توسعه يافتگي و ميزان مواليد در كشور رابطه وجود دارد، افزود: استان هاي توسعه يافته در كشور از جمله گيلان، تهران ، اصفهان و سمنان داراي كمترين ميزان مواليد وجود دارد.
*** جمعيت ايران طي يكصد سال اخير بيش از هشت برابر شده است
معاون رييس مركز مطالعات و تحقيقات جمعيتي در آسيا و اقيانوسيه با بيان اينكه جمعيت ايران طي يكصد سال اخير بيش از هشت برابر رشد كرده گفت: يكصد سال پيش، جمعيت كشور حدود هفت ميليون و 800 هزار نفر بود و در زمان حاضر به 70 ميليون نفر رسيده است.
كاظمي پور كاهش مرگ و مير و تغيير در ميزان مواليد را از جمله علل مهم افزايش جمعيت در كشور عنوان كرد.
وي به كاهش مواليد در كشور اشاره كرد و گفت: بين سال هاي 55 تا 85 ميزان باروي كل از 6/6 به 3/2 رسيده است.
به گفته كاظمي پور ، بالا رفتن سن ازدواج، افزايش هزينه هاي زندگي، اهميت به بعد كيفي تربيت فرزندان و افزايش سطح تحصيلات زنان از جمله عوامل مهم در كاهش باروري ايران بشمار مي آيد.
*** 88 درصد زنان كشور باسواداند
وي با بيان اينكه 88 درصد زنان كشور باسواد اند گفت: تعداد پذيرفته شدگان مرد و زن در دانشگاه در سال 1378 به تساوي رسيد. اين در حالي است كه از سال 78 به اين سو ، زنان در ورود به دانشگاه از مردان پيشي گرفتند.
*** سهم زنان در فعاليت هاي اقتصادي همچنان كم است
وي با بيان اينكه سهم زنان در فعاليت هاي اقتصادي كشور ، همچنان كم است گفت:با روي آوردن زنان به بازار كار ، كاهش افزايش بيكاري آنان در سال 85 به ميزان 25 درصد رسيد.
كاظمي پور ميزان باسوادي جوانان بين سنين 15تا 29 سال را 98 درصد برشمرد و گفت: اين در حالي است كه ميزان اشتغال به كار جوانان كاهش و ميزان بيكاري آنان افزايش يافته است.
سمينار يكروزه وضعيت جمعيت جهان امروز چهارشنبه با حضور نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد، تني چند از نمايندگان سازمان ملل از جمله يونيسف و همچنين متخصصان و كارشناسان جمعيت در دانشگاه تهران برگزار شد.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]