واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كارشناسان امور فرهنگي بروجرد: سرآغاز ترويج فرهنگ مطالعه، خانواده است
داخلي. فرهنگي. علمي. كتابخواني.
برخي از كارشناسان و دست اندركاران امور فرهنگي بروجرد چهارشنبه و به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني ميگويند: نقطه آغاز گرايش كودكان و نوجوانان به فرهنگ مطالعه، خانواده است.
به گزارش ايرنا اين افراد اظهار داشتند: خانواده به عنوان كوچكترين نهاد اجتماعي در رشد و شكلگيري شخصيت و فعاليتهاي تربيتي كودكان و گرايش آنها به مطالعه نقش اساسي دارد.
معاون پرورشي آموزش و پرورش بروجرد گفت: محيط و شرايط خانواده و روش تربيتي و آموزشي والدين، نقش بسزايي در انس كودك با كتاب دارد.
علي شجاعي افزود: كودكي كه با كتاب آشنا ميشود براي هميشه از همنشيني و دوستي با كتاب لذت خواهد برد.
وي اظهار داشت: براي ترويج فرهنگ مطالعه و ايجاد انگيزه در كودكان و نوجوانان براي مطالعه بايد به نام كتاب، عنوان، محتوا و شرايط سني و نياز افراد توجه ويژهاي شود.
وي گفت: تنوع در موضوع كتابها و نيز برخورداري از فضاي مناسب كتابخانه براي مطالعه از ديگر عوامل تاثيرگذار بر ترويج فرهنگ مطالعه است.
مسوول واحد مشاوره آموزش و پرورش بروجرد گفت: بدون شك در خانوادههايي كه پدر و مادر اهل كتاب و مطالعه باشند فرزندان نيز افرادي علاقمند به مطالعه و در خانوادهاي كه توجهي به كتاب و مطالعه نشود نبايد انتظار داشت كه فرزند اهل مطالعه باشد.
"مهرداد گودرزي" افزود: مدرسه دومين جايگاه تربيتي انسان است و كودك در محيط مدرسه اصول و قواعد خواندن و نوشتن را فرا گرفته و ميآموزد كه بدون كمك والدين و معلمان خود مطالب كتاب را بخواند و بفهمد.
وي اظهار داشتت: كتابخانههاي عمومي پديدهاي موثر در ترويج فرهنگ مطالعه بوده و ميتواند نقش موثري در گرايش بيشتر كودكان و نوجوانان به مطالعه داشته باشد.
وي گفت: براي شكلگيري عادت به مطالعه در كودكي، بايد نهادهاي مختلفي مانند خانواده، مدرسه و كتابخانههاي عمومي و ساير رسانههاي محلي هم سو با هم، حركتي زنجير وار داشته باشند.
گودرزي افزود: با تشويق و حركت همه نهادهاي فرهنگي در جامعه است كه ميتوان فرهنگ مطالعه را ترويج و فردايي پويا را رقم زد.
يك كارشناس امور فرهنگي بروجرد نيز گفت: آموزش كتاب خواني بايد از بدو تولد صورت گيرد سپس در مهدهاي كودك، مدارس و رسانهها به شكلي گسترده شكل داده شود.
"محسن تنهكار" افزود: كساني كه از كودكي با كتاب انس ميگيرند به كتابخواني عادت كرده و در بزرگ سالي نيز كتاب را رها نخواهند كرد.
وي اظهار داشت: تبليغات در گرايش بيشتر كودكان و نوجوانان به كتاب و كتابخواني تاثيري بسيار مهم دارد.
وي از جمله راههاي ترويج فرهنگ مطالعه را داشتن علم و آگاهي به خود و محيط اطراف دانست و گفت: ذهن خلاق و جستجوگر بشر از زمانهاي دور همواره در پي اين بوده كه پاسخي براي پرسشهاي خود يافته و بنيانهاي زندگي فردي و اجتماعي خود را با يافتههاي علمي بسازد.
وي افزود:به همين دليل روحيه پژوهش، مطالعه ، كنكاش علمي در زمينههاي مختلف با انسان در آميخته و با پيشرفت و تكامل حيات اجتماعي و گسترش علوم و فنون عجين شده است.
وي ايجاد عادت به مطالعه را يكي از عادات پسنديده دانست و گفت: كودك نيازمند اين است كه خود را بهتر بشناسد و دايره شناخت خود را از محيط بالا برده و با روابط انساني بهتر آشنا شود.
وي افزود: تلاش براي ايجاد عادت به مطالعه بايد از اولويتهاي كارگزاران فرهنگي باشد. ك/۴
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]