واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: صالح آبادي خبر داد:پذيرش سكه طلاي تمام بهار آزادي در دستور كار هيأت پذيرش بورس كالا
تهران- خبرگزاري كار ايران
علي صالحآبادي امروز همايش آموزشي معاملات قراردادهاي آتي (FUTURE CONTRACTS) گفت: معاملات قراردادهاي آتي، ابزار جديدي در بازار سرمايه است كه به طور حتم با گسترش آموزشها ميتوان به افزايش معاملات آن اميدوار بود.
به گزارش ايلنا، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه فيوچرز يكي از ابزارهاي پيچيده مالي است، اظهار داشت: با توجه به نقش و اهميتي كه اين ابراز مالي در بازارهاي كالايي و اوراق بهادار دارد براي فراگيري آن در بازار سرمايه بايد آموزشها و اطلاعرساني كافي در اين خصوص انجام شود.
صالحآبادي "پوشش ريسك" و "كشف قيمت" را از مهمترين كاركردهاي معاملات قراردادهاي آتي در بازارهاي مالي جهان اعلام كرد.
وي ادامه داد: بسياري از توليدكنندگان و مصرفكنندگان كالاها نيازمند اطيمنان نسبي از قيمت كالاي خود هستند كه فيوچرز يكي از ابزارهاي مهم و ضروري براي پوششدهندگان ريسك به شمار ميروند.
در بازارهاي اوراق بهادار هم شركتهاي سرمايهگذاري براي آنكه بتوانند پرتفوي خود را مقابل نوسانات قيمت پوشش ريسك دهند از فيوچرز استفاده ميكنند تا پرتفوي خود را به نوعي بيمه كنند.
وي خاطر نشان كرد: كشف قيمت واقعي نيز زماني اتفاق ميافتد كه تعداد زيادي معامله گر در بازار حضور يافته و در يك فضاي رقابتي كشف قيمت كالاها و اوراق انجام شود.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در ايران موضوع معاملات قراردادهاي آتي با رويكرد فوق نيز در دستور كار اين سازمان قرار گرفت تا معاملات اين ابزار هر چه سريعتر در بورس كالا آغاز شود.
صالحآبادي با بيان اينكه در گذشته بازار سرمايه ايران تنوع ابزار نداشت، افزود : سازمان بورس و اوراق بهادار از سال 85 بحثهاي زيرساختي و نرمافرازي فيوچرز را شروع كرد به طوريكه در سال گذشته مسائل شرعي آن در كميته فقهي تخصصي سازمان مورد بررسي قرار گرفت و راهكارهاي لازم توسط كميته ارائه شد. شوراي عالي بورس و اوراق بهادار اواخر سال 86 مقررات كلي حاكم بر معاملات قراردادهاي آتي را به استناد ماده چهار قانون تصويب كرد و دستورالعمل اجرايي آن را به هياتمديره سازمان بورس و اوراق بهادار محول كرد. دستورالعمل اجرايي معاملات قراردادهاي آتي اسفند ماه 86 تصويب و به بورس كالاي ايران ارسال شد تا هياتمديره اين بورس پس از تصويب جزييات و ايجاد زيرساختهاي لازم، شرايط را براي راهاندازي فيوچرز فراهم كند.
وي اظهار داشت: شمش طلا به عنوان نخستين محصول در هيات پذيرش بورس كالاي ايران پذيرفته شد تا فعاليت خود را از اول تيرماه امسال آغاز كند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان كرد : مفتول مس هشت ميليمتري و كاتد مس نيز در هياتپذيرش بورس كالاي ايران پذيرفته شد تا معاملات فيوچر در بورس كالاي ايران افزايش يابد.
صالحآبادي گفت: سكه طلاي تمام بهار آزادي به زودي در دستور كار هياتپذيرش بورس كالاي ايران قرار خواهد گرفت تا اين محصول به عنوان چهارمين قرارداد پذيرفته شده درمعاملات قراردادهاي آتي، فعاليت خود را در بازار آغاز كند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار حجم معاملات قراردادهاي آتي را 687 قرار داد و ارزش آن را هفت ميليارد و 735 ميليون ريال اعلام كرد.
وي با بيان اينكه تبليغات وسيعي براي معاملات قراردادهاي آتي در كشور انجام نشده است، افزود: با توجه به اينكه اين معاملات در مرحله آزمايشي بوده اين حجم از معاملات در اين مدت قابلقبول است و اينك لازم است كه معاملات اين ابزار توسعه يابد.
دكتر صالحآبادي با اشاره به اينكه هم اكنون 12 كارگزار در بازار فيوچرز فعال هستند، اظهار داشت: 28 كارگزار جديد مجوز خود را از سازمان بورس و اوراق بهادار دريافت كردهاند كه به زودي فعاليت خود را در اين حوزه آغاز خواهند كرد.
وي خاطر نشان كرد : انتظار ميرود كه با ورود كارگزاران اوراق بهادار كه تجربه طولاني در حوزه معاملات سهام دارند، معاملات فيوچرز در كشور توسعه يابد.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: تاكنون دو دوره آزمون معاملات قراردادهاي آتي نيز در كشور برگزار شده است كه در دومين دوره حدود 350 نفر در اين آزمون شركت كردند كه اين تعداد شركتكننده در مقايسه با آزمون هاي اصول مقدماتي و تحليلگري بازار سرمايه بسيار چشمگير بوده است.
صالحآبادي افزود: در دورههاي گذشته آزمونهاي اصول مقدماتي و تحليلگري بازار حدود هزار نفر شركت ميكردند اما در دومين دوره برگزاري آزمون فيوچرز 350 نفر حضور يافتند كه اين امر نشان ميدهند كه افراد در اين حوزه فعال شدهاند.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار به نوسانات قيمت كالاها در بازارهاي جهاني اشاره كرد و اظهار داشت: در ماههاي اخير نوسان بهاي مس در بازارهاي جهاني بيش از 50 درصد بوده است كه اين امر اهميت معاملات قراردادهاي آتي را به خوبي در بازارهاي جهاني نشان ميدهد.
وي به نقش مهم كارگزاران در معاملات قراردادهاي آتي اشاره كرد و گفت: آنها ميتوانند در توسعه اين ابراز مالي به بورس كمك شاياني كنند.
رييس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: شركتهاي كارگزاري به عنوان كارگزار معرف مي توانند محصولات جديدي را طراحي و به هياتپذيرش بورس كالاي ايران پيشنهاد دهند تا تنوع محصولات در اين حوزه افزايش يابد.
صالحآبادي گفت: به طور حتم تركيب آپشنها و فيوچرها باعث توسعه بورس كالاي ايران خواهد شد كه اين امر فرصتها و جذابيتهاي سرمايهگذاري در اين بورس را افزايش خواهد داد.
پايان پيام
كد خبر: 457268
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]