واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به بهانه آغاز سفر معنوي حج/ حج و پيامهاي آن از نگاه رهبر عارف انقلاب
خبرگزاري فارس: زندگى در آيينه حجّ يك سير دائمى بلكه يك صيرورت دائمى به سوى خدا است، و حجّ، آن درس هميشه زنده عملى و سازنده است كه اگر به هوش باشيم راه و رسم زندگى ما را در صحنهايى عملى و روشن ترسيم مىكند.

به گزارش خبرگزارس فارس رهبر معظم انقلاب حضرت آيتالله خامنهايي هر سال به زائران بيت الله الحرام پيامي سياسي - عبادي ميدهند به بهانه آغاز سفر معنوي حج بخشي از پيام سالهاي گذشته مرور ميشود.
# منافع حج
حج، نعمتى الهى است كه بر نسلهاى مسلمان ارزانى شده است. قدردانى و شكرگزارى، آن را زياد مىكند و ناسپاسى و قدرناشناسى، آن را از مسلمين مىگيرد كه اين همان عذاب شديد الهى است كه: «و لئن كفرتم ان عذابى لشديد».
گرفته شدنِ حج به اين نيست كه از مسلمانان كسى به حج نرود، بل به اين است كه مسلمانان از منافع بىشمار آن محروم بمانند و زياد شدن آن به اين نيست كه هر سال گروههاى بيشترى حج كنند، بل به اين است كه از منافع آن بهرهمند شوند كه: «ليشهدوا منافع لهم». خوب است به درستى بينديشيم، آيا جهان اسلام توانسته است از منافع حج برخوردار شود؟ و اساساً اين منافع چيست؟
حج درست مىتواند تحولى درونى در يكايك مسلمين پديد آورد و روح توحيد و ارتباط با خدا و اعتماد به او و رد همهى بتهاى درون و برون وجود آدمى كه همان هواها و هوسهاى پستكننده و قدرتهاى اسيركنندهى آدمىاند، و نيز احساس قدرت و اعتماد به نفس و رستگارى و فداكارى در آنان پديد آورد، و چنين تحولى است كه از هر انسانى، موجودى شكست ناشناس و تهديد و تطميعناپذير مىسازد.
پيام به حجاج بيتاللَّه الحرام 13/ 03/ 71
## هويت اسلامى
حج مىتواند روح توحيد را در دلها زنده كند، تكهپارههاى امت بزرگ اسلامى را به هم وصل كند، عظمت مسلمين را به آنان برگرداند و آنان را از حقارت و احساس ذلتى كه بر ايشان تحميل كردهاند، نجات دهد.
حج مىتواند دردهاى مسلمين را به علاج نزديك كند و بزرگترين درد آنان را - كه سلطهى فرهنگى و اقتصادى و سياسى كفر و استكبار است - درمان نمايد. حج مىتواند دلبستگيهاى اسارتآفرين را از دلها بشويد و در مقابل، ارتباط با خدا و با بندگان خدا را در فرد و جمع مسلمانان تقويت نمايد.
پيام به حجاج بيتاللَّهالحرام 07/ 04/ 69
## كانون معارف اسلام
حج، كانون معارف اسلام و بيانكننده سياست كلى اسلام براى اداره زندگى انسان است. حج، مظهر توحيد و نفى و رمى شيطان و تكرار شعار ابراهيم(عليهالسّلام) است كه گفت: «انّى برىء من المشركين»؛ صحنهى اتحاد عظيم امت اسلامى برگرد محور توحيد و برائت از مشركين و نفى و طرد همهى بتهاست. و بت، هر آن چيزى است كه به جاى خدا قرار گيرد و ولايت الهى را به ولايت خود تبديل كند و نيرو و اراده افراد بشر را در اختيار بگيرد؛ حال چه سنگ و چوب، و چه قدرتهاى شيطانىِ سلطهگر و جبار، و چه عصبيتهاى جاهلى و ناحق كه: «فماذا بعدالحقّ الّاالضّلال».
پيام به حجاج بيتاللَّه الحرام 14/ 04/ 68
## زندگى در آيينهى حجّ
زندگى در آيينه حجّ يك سير دائمى بلكه يك صيرورت دائمى به سوى خدا است، و حجّ، آن درس هميشه زندهى عملى و سازنده است كه اگر به هوش باشيم راه و رسم زندگى ما را در صحنهايى عملى و روشن ترسيم مىكند.
ميعادى همگانى، هر سال تشكيل مىشود تا مسلمان، در آن محيط وحدت و تفاهم، و در پرتو ذكر الهى، راه و جهت زندگى را بياموزد، آنگاه به سرزمين خود و به ميان كسان خود برگردد، و در سالهاى بعد گروههاى ديگر و گروههاى ديگر بيايند و بروند بياموزند و بيندوزند، بگويند و عمل كنند، بشنوند و تدبّر كنند، و در نهايت همه امتّ، به آنچه خدا خواسته و دين آموخته برسند.
نظر افكندن به عرصهى عظيم زندگى امّت اسلامى، فراتر از ابعاد ملتها و نژادها و قوم و قبيلهها، و نظر افكندن به اعماق وجود خود و فراگرفتن راه و جهت و شيوهى زندگى، چنانكه شايسته اوست، و همه در پرتوى از ذكر خدا.
اين است آن سرچشمه معرفتى كه هر ساله در حجّ، فيّاض و بىزوال، بر انبوه خلايق گرد آمده در حرم امن خدا سيلان مىيابد و كسانى را كه ظرف ذهن و دل خود را بگشايند، از اين زلال معرفت، سيراب مىسازد.
پيام به حجاج بيتاللَّه الحرام 28/ 02/ 72
## حاكميت مطلق الهى
نفى همهى قدرتهايى كه به نحوى جسم و جان آدمى را در قبضهى اقتدار خويش گرفتهاند، و اثبات حاكميت مطلق الهى بر همهى وجود و به عبارت روشن و آشنا: حاكميت نظام اسلامى و مقررات اسلامى بر زندگى فردى و اجتماعىِ مسلمين.
پيام به حجاج بيتاللَّه الحرام 25/ 02/ 73
## حج راوي درسهاي بزرگ
حج، بازخواني و فراگيري اين درسهاي بزرگ است. برائت از مشركان و بيزاري از بتها و بُتگران، روح حاكم بر حجّ مؤمنان است. جايجايِ حج، نمايشگر دلسپردن به خدا و سعي و تلاش در راه او، و برائت از شيطان و رمي و طرد او و جبهه گيري در برابر اوست. و جايجاي حج، مظهر اتحاد و انسجام اهلقبله و رنگباختنِ تفاوتهاي طبيعي و اعتباري، و برجستهشدن وحدت و برادري حقيقي و ايماني آنها است.
پيام بمناسبت كنگره عظيم حج (1386/09/27
انتهاي پيام/ش
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]