واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: «ايدز» و دندانپزشكي
* بيماريهاي لثه چون با سيستم تدافعي بدن مرتبط است، موقعي كه سيستم ايمني بدن دچار نقص باشد، علائم خيلي وسيع است. اگر جواني را ببينيد كه خيلي ضعيف شده است و به طور ناگهاني دندانهايش حالت «ژانژيويت» پيدا كرده و لثهها و استخوانها ملتهب شده و لثهها خونريزي دارند. اين امكان وجود دارد كه غير از بيماريهاي معمول دهان و دندان كه تاكنون مطرح بوده بيمار مبتلا به بيماري ايدز نيز شده باشد. البته همانطور كه گفته شد اين تنها يك احتمال است بايد بيمار حتماً تست وبيماري وي مشخص گردد.
مقايسة سير پيشرفت «ايدز» با ساير بيماريها
همانطور كه عنوان شد، راههاي انتقال اين بيماري به بيماريهاي ديگر تفاوت دارد. به همان نسبت سير پيشرفت بيماري «ايدز» هم با ساير بيماريها فرق ميكند. به عنوان مثال، شما در يك ميليليتر خون در بيمار «هپاتيت B» نزديك به 100 ميليون ويروس ميبينيد در حالي كه در بيمار ايدزي حدود 100 تا 000/10 ويروس ديده ميشود. اين مقايسه نشان ميدهد كه فعاليت اين ويروس چندان شدتي ندارد و نبايد موجب نگراني بيمورد و بيش از حد ما شود البته بايد همه چيز را پيشبيني كرد و رعايت بهداشت را به طور لازم و همه جانبه در نظر گرفت. بهتر است با ظرافت و دقت هر چه بيشتر در مدارس به خصوص با دانشآموزان دبيرستاني در مورد اين بيماري و نحوه پيشگيري آن صحبت كرد.
نحوة مسواك زدن
گروهي همواره ميپرسند، آيا احتمال انتقال ويروس از راه مسواك زدن هم وجود دارد كه بايد گفت؟ فعلاً مسواك يك وسيله شخصي است و فقط مختص يك فرد است و فرد ديگري ملزم نيست از آن استفاده كند پس اگر غير ار اين باشد و شخصي آگاهانه يا ناآگاهانه از مسواك ديگري (كه ايدزي باشد) استفاده كند و موقع مسواك زدن هم لثهاش خونريزي كند. اين احتمال هست. يعني اينكه وقتي ويروس و ميكروب باشد، خطر سرايت آن هم هست... و اما نكته مهم اينجاست كه شخص به طور معمول به زخمي كه در پوستاش باشد، توجه ميكند ولي به زخم موجود در دهان خود توجهي ندارد. چه بسا افرادي كه به لثههاي خودشان كه مدتهاست دچار خونريزي شده، دقتي نداشتهاند.
بيترديد اين لثهها سالم نيستند و هر آلودگي كه در آنها به وجود بيايد، خطرناك ا ست (چون سدي ندارد كه مقاومت كند) البته مقاومت طبيعي بدن در دهان قوي است زيرا كه دهان كانون محفوظي است كه محيط گرم و مرطوبي دارد، با تغييرات بزاق و PH وآنزيمهاي دهان با ورود گلبولهاي سفيد كه تغيير شكل پيدا ميكنند و ريزهخواري آنها، ويروسها و ميكروبها نميتوانند خيلي فعال شوند... اگر نحوة مسواك زدن و مسواك بد باشد و آلوده باشد، خطر بيشتر است.
سهلانگاري دندانسازان
به نظر بنده دندانپزشكان و به خصوص دندانسازان بايد طي گذراندن يك يا چند دورة آموزشي (به ويژه مرتبط با بيماري «ايدز» و استفاده صحيح از لوازم و وسائل دندانپزشكي) تقويت شوند.
پس، سازمان نظامپزشكي بايد دورة بازآموزي به خصوص براي دندانسازان تجربي ترتيب دهد و آنها را به مراكز علمي فرابخواند چون ممكن است كارشان غيرعلمي باشد و مردم را آلوده كنند.
توجه داشته باشيد كه دندانپزشك كمتر ممكن است اشتباه يا سهلانگاري كند ولي دندانسازان تجربي كه اكثريت نيز دارند، بسا كه مواردي را رعايت نكنند.
بايد به آنان آگاهي داد. اصولاً بايد شرايطي فراهم آيد كه مسأله كمك دندانپزشكان و دندانپزشكان تجربي حل شود...
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]