واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خوشبختانه یا متاسفانه این سوال که «به عکاسی علاقمند شده.ام، (با فلان قدر پول) چه دوربینی بخرم؟» را تاکنون زیاد شنیده.ام. خوشبختانه از این بابت که می.بینم علاقمندان عکاسی روز به روز بیشتر می.شود و متاسفانه از این بابت که عده.ای بدون انجام هیچ گونه تحقیق و مطالعه.ای انتظار دارند کسی پیدا شود و بهترین دوربین را به آن.ها معرفی کند! بدون توجه به اینکه بهترین انتخاب دیگران صرفا بهترین گزینه برای آن.ها نیست. به عنوان مثال مناسب.ترین دوربین به عنوان هدیه.ای برای پدربزرگ و مادربزرگ یک دوربین Compact کوچک، سبک و همه.کاره است و نه یک دوربین حرفه.ای DSLR با لنز و ملحقات مربوطه.اش! در هر حال می.خواهم در این مطلب با کوتاه.ترین مسیر بیشترین اطلاعات را به شما منتقل کنم! توجه داشته باشید که راهنمای سه.سوته معنایش خرید سه.سوته نیست!
Canon 60D جدیدترین محصول شرکت Canon در رده میانه (medium level) دوربین.های DSLR است. این دوربین اولین دوربین Canon است که به صفحه نمایش تاشو مجهز شده است.
چقدر می.خواهید هزینه کنید؟
مشخص کردن بودجه مهم.ترین چیزی است که قبل از خرید هر محصول دیجیتال باید به آن توجه کرد. در واقع بدین ترتیب محدوده.ای از محصولات واجد شرایط مشخص خواهند شد. برای آگاهی از قیمت دوربین.ها می.توانید به سایت شرکت نورنگار، دیجی.کالا و یا آفومار سر بزنید. بحث هزینه را در مورد بعد بسط خواهم داد.
چه نوع دوربینی بخرم؟
دوربین.های دیجیتال را بطور کلی می.توان به سه دسته دوربین.های حرفه.ای (DSLR)، دوربین.های شبه.حرفه.ای (SLR-Like) و دوربین.های کوچک (Compact) تقسیم کرد. دوربین.های DSLR همان دوربین.های بزرگ و در نود و نه درصد موارد سیاه رنگی هستند که از قابلیت.ها و امکانات آن.ها می.توان به موارد زیر اشاره کرد:
قابلیت تعویض لنز که بدین ترتیب محدوده وسیعی از لنزها را می.توانید بکار بگیرید
-سنسور بزرگ.تر که کیفیت بهتر و نویز کمتر عکس را نتیجه می.دهد
-سرعت بالا مانند مدت زمان راه.اندازی بسیار کوتاه و یا عملکرد سریع شاتر
-تنظیمات دستی
-عکاسی پی.درپی (Continues) که برای صحنه.های پرتحرک و مسابقات ورزشی کاربرد دارد
-فوکوس سریع (البته این مسئله تا حد زیادی به نوع لنز بستگی دارد)
-امکان استفاده از وسایل جانبی مانند فلاش خارجی، فیلترها، کنترل از راه دور شاتر و …
-پشتیبانی از فرمت Raw
-دستیابی به عمق میدان (Depth of Field) بیشتر (این مسئله نیز به نوع لنز بستگی دارد)
اما این تمام داستان نیست! به این دلیل که دوربین.های DSLR نیز بدون اشکال نیستند! که در صدر آن.ها اندازه و وزن این دوربین.ها است! در واقع این دوربین.ها در جیب جا نمی.گیرند! و به علاوه اگر چند سالی از عمر عکاسی.تان بگذرد و تجهیزاتی به هم بزنید مجبور خواهید بود که به مانند عکاسان حیات وحش National Geographic تجهیزات خود را بار الاغ یا اسب کنید! از سوی دیگر این دوربین.ها به دلیل جثه.ای که دارند به شدت جلب توجه می.کنند و اگر می.خواهید مستند اجتماعی کار کنید پیشنهاد می.کنم که از لنز تله استفاده کنید تا از سوژه فاصله بیشتری داشته باشید. مسئله دیگر قیمت این دوربین.ها است! به عنوان مثال Canon EOS 550D که یکی از جدیدترین دوربین.های DSLR در رده.ی ابتدایی (Entry level) موجود در بازار است همراه با لنز کیت ۱۸-۵۵ میلی.متر لرزش.گیردار که یک لنز کاملا معمولی با محدوده فاصله کانونی محدود است، حدود هشتصد و پنجاه تا نهصد هزار تومان قیمت دارد. مسئله دیگر نگهداری سخت و هزینه.بر این دوربین.ها است. به عنوان مثال اگر به کرات لنز دوربین خود را تعویض کنید، هر چقدر هم که ملاحظه.کار باشید پس از مدتی سنسور شما به دلیل گرد و غباری که روی آن قرار می.گیرد نیاز به تمیز شدن دارد. از سوی دیگر همواره پیشنهاد می.شود که برای لنزهای خود و به منظور محافظت از آن.ها فیلتر UV بگیرید. آخرین مسئله.ای که در این مورد به ذهنم می.رسد تنظیمات پیشرفته موجود در دوربین.های DSLR است که فهم برخی از آن.ها بدون کمک دفترچه راهنما غیرممکن است. البته در دوربین.های DSLR نیز حالت خودکار (A) وجود دارد که در صورت عدم آشنایی با تنظیمات می.توانید از آن استفاده کنید. در مجموع اگر نمی.خواهید عکاسی را به طور حرفه.ای و جدی دنبال کنید و به علاوه بودجه چندانی ندارید بهتر است طرف دوربین.های DSLR نروید! هر چند که لذت واقعی عکاسی را از دست می.دهید!
اکنون می.رسیم به دوربین.های Compact که معمولا بسیار کوچک و سبک هستند و در جیب نیز جا می.شوند! بنابراین برخلاف دوربین.های DSLR نیازی نیست که کیف بزرگ و یا کوله.ای را با خود به هر کجا که می.روید بکشید! به علاوه در مکان.هایی که اجازه عکاسی با دوربین.های حرفه.ای وجود ندارد (قانون مزخرفی که متاسفانه در برخی مکان.های تاریخی داخل کشور باب شده) براحتی می.توانید با این دوربین.ها عکاسی کنید. البته در مکان.های کم.نور مجبور هستید که از فلاش استفاده کنید که در این موارد بهتر است به علامت عدم استفاده از فلاش (در صورت وجود) دقت کنید. نکته دیگر عدم امکان تعویض لنز در اغلب این دوربین.ها است که بدین ترتیب سنسور شما تمیز باقی خواهد ماند. اما در عوض محدوده فاصله کانونی محدود و معمولا بزرگنمایی اپتیک کمی خواهید داشت. البته در این میان دوربین.های Compact حرفه.ای نیز وجود دارند که گران هستند و در برخی از آن.ها امکان تعویض لنز وجود دارد. حتی Compactهایی وجود دارند که اندازه سنسورها آن.ها با سنسور DSLRها یکسان است!
Nikon Coolpix P7000 یک دوربین Compact حرفه.ای محسوب می.شود که از امکانات آن می.توان به عکاسی در فرمت Raw، محدوده وسیع سرعت ایزو، بزرگنمایی هفت برابر، فیلمبرداری با کیفیت HD، صفحه نمایش سه اینچ و سنسور CCD ده مگاپیکسل اشاره کرد. قیمت دوربین.های Compact معمول بین محدوده صد تا ششصد هزار تومان متغیر است. بنابراین اگر بیشتر هدف.تان گرفتن عکس.های خانوادگی است و به علاوه نمی.خواهید زیاد هزینه کنید دوربین.های Compact بهترین انتخاب برای شما هستند. دوربین.های Compact حرفه.ای نیز برای عکاسان خیابانی مناسب هستند که نمی.خواهند سوژه را متوجه خودشان کنند. لازم است بدانید اغلب عکاس.های حرفه.ای در کنار دوربین.های اصلی خود همواره یک دوربین Compact نیز به همراه دارند.
اما در این میان دوربین.هایی وجود دارند که از نظر ظاهر و مشخصات در میانه دوربین.های DSLR و Compact قرار دارند و SLR-Like نام دارند. البته این دوربین.ها اغلب به دلیل قدرت بزرگنمایی قوی که دارند (بیشتر از ده برابر) به دوربین.های Superzoom یا Ultrazoom نیز مشهور شده.اند. قیمت این دوربین.ها معمولا بین چهارصد تا هفتصد تومان متغیر است.
Fujifilm FinePix S2950 با بزرگنمایی هجده برابر یک دوربین Superzoom محسوب می.شود. پیشرفت.های دوربین.های DSLR
توجه داشته باشید که در گذشته بسیاری دوربین.های دیجیتال Compact را به این دلیل می.خریدند که می.توانستند منظره را از طریق نمایشگر قبل از گرفتن عکس مشاهده کنند. اما هم.اکنون در دوربین.های DSLR قابلیتی افزوده شده است به نام Live View که عملکرد مشابهی در دوربین.های Compact دارد. حتی در برخی دوربین.های DSLR جدید قابلیت گردش صفحه نمایش برای مشاهده تصویر از زوایای مختلف وجود دارد. البته عکاسان حرفه.ای هنوز هم از چشمی دوربین برای عکاسی استفاده می.کنند. مورد بعدی افزوده شدن قابلیت فیلمبرداری در دوربین.های DSLR است که تحولی محسوب می.شود.
سخن پایانی
همان.طور که می.دانید دو برند مشهور در تولید دوربین Canon و Nikon هستند. همواره نیز طرفداران دو آتیشه.ی آن.ها در سر و کله.ی یکدیگر می.زنند! اما واقعیت این است که تفاوت چندانی بین این دو برند به نسبت انرژی که طرفداران آن.ها صرف می.کنند وجود ندارد! بنظرم انتخاب Canon و یا Nikon سلیقه.ای است. به عنوان مثال به شخصه Canon را ترجیح می.دهم و کلا اطلاعاتم در زمینه لنزهای این شرکت بیشتر است. اما مسئله مهم دید شما و ثبت لحظه در بهترین زمان است وگرنه برند چه فرق می.کند شما اصلا بگویید Pentax! مسئله دیگر اندازه سنسور و رابطه مستقیم آن با کیفیت عکس است. متاسفانه عده.ی زیادی فکر می.کنند که هرچه عدد مگاپیکسل دوربینی بیشتر باشد عکس.های بهتر و با کیفیت.تری می.گیرد! اما واقعیت این است که عدد مگاپیکسل به حداکثر میزان بزرگنمایی برای چاپ بدون افت کیفیت عکس مربوط می.شود. بنابراین حتما متوجه تفاوت میان دوربین پنج مگاپیکسل دوربین موبایل و یک دوربین پنج مگاپیکسل Compact شده.اید.
منبع : blog.ehsanabbasi.com/
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 414]