واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ایران تنها كشوری است در دنیا كه گرسنه ندارد و سر گرسنه به بالین نمی گذارد. حتی سال آینده می توانیم ادعا كنیم كه كسی به خاطر نداشن پول درمانده و عاجز از وضعیت درمان نیست.
به گزارش خبر؛ عبدالرضا شیخ الاسلامی كه در یك همایش كارآفرینی سخن می گفت به چهار موضوع قابل توجه اشاره كرد. اول این كه بالاخره گویا مسئولیتش در یك حوزه را پذیرفته و وزارت كار را مسئول كارآفرینی كشور عنوان كرد. دوم، اذعان به این كه حتی ایجاد سالی ۲ میلیون شغل هم نمی تواند جوابگو باشد، سوم اینكه وقتی خواست به اجرای هدفمندسازی یارانه ها اشاره كند اعلام كرد كه ایران تنها كشوری است كه در دنیا گرسنه ندارد و چهارمین موضوع هم اعلام خبر راه اندازی سازمان ملی مهارت تا پایان امسال بود.
وی در مورد كارآفرینی این چنین گفت: موضوع كارآفرینی در دستگاهای حاكمیتی متولی خاصی ندارد اما وزارت كار با درك موضوع كارآفرینی نسبت به پیگیری این موضوع اهتمام ورزیده و در این راه مسئول شناخته شده است كه ما مفتخریم توانستیم این كار بزرگ و وظیفه سترگ را برعهده گرفتیم.
شیخ الاسلامی پس از این سخنان نشان می داد بالاخره وزیر كار تولیت یك مقوله مرتبط با اشتغال كشور را برعهده گرفته است، بر فرهنگ كارآفرینی تاكید كرد و در مورد اشتغال گفت: یكی از مهمترین چیزهایی كه در كشور امروز به آن پرداخته می شود بحث مهم اشتغال است كه نهضت ملی اشتغال دارد تبیین می شود. فعالیت های اشتغالزایی در كشور ما به خصوص در یك سال اخیر، یك روند شتابان و منسجم به خود گرفته است و تاكنون توانسته ایم به یك ركود بی نظیر در سال جاری برسیم.
ایجاد سالی ۲ میلیون شغل هم جوابگو نیست
طبق سخنان وزیر كار، آمارهای استانداران در كشور نشان می دهد كه یك میلیون و ۶۰۰ هزار شغل با مشخصات شغلی افراد ایجاد و در سامانه های مختلف ثبت شده كه تا پایان امسال این میزان یك مقدار هم افزایش می یابد كه به زعم شیخ الاسلامی این آمار این مقرون به واقعیت است.
با وجود این، وی در ادامه از سخت بودن شرایط اشتغال سخن گفت و افزود: اندازه بازار ما و یا همان تولید ناخالص داخلی كشور اكنون ۴۰۰ میلیارد دلار است. باید دید این عدد چقدر برای توسعه اشتغال ظرفیت دارد. این یك ظرفیت به هرحال محدودی است و اگر قرار بر سالی ۲ میلیون شغل هم باشد این عدد نمی تواند جوابگو باشد.
البته وی در همین مورد به در نظر گرفتن رقم ۳۰ هزار میلیارد تومان برای سال آینده برای سرمایه صندوق توسعه ملی اشاره كرد اما باز هم گفت: این رقم ۳۰ هزار میلیارد تومان چقدر میتواند شغل ایجاد كند؟ اگر فرض كنیم هر ۱۰۰ میلیون تومان می تواند سه شغل ایجاد كند، آن وقت ۹۰۰ هزار شغل با این اعتبار ایجاد می شود كه باز هم نسبت به رقم یك میلیون و ۶۰۰ هزار شغل امسال كم خواهد بود.
در این مورد وزیر كار بر توسعه منابع انسانی تاكید كرد و ادامه داد: اكنون كشورهای توسعه یافته كه ۷۷ درصد ثروت دنیا را دارند، ۶۷ درصد ثروت خود را از سرمایه های منابع انسانی به دست می آورند و در مقابل تنها ۱۷ درصد را از منابع طبیعی كسب می كنند اما در كشورهای نفت خیز كه ۴.۶ درصد ثروت جهان را دارند سهم منابع طبیعی آن ها بیشتر از منابع انسانی و به میزان ۴۴ درصد است.
ایران تنها كشور دنیاست كه گرسنه ندارد
بخش دیگر سخنان این عضو كابینه دولت دهم مرتبط با هدفمندسازی یارانه ها بود كه وی در این مورد اظهار كرد: با اجرای این طرح فصل نوینی در فعالیت های كارآفرینی گشوده شده و همه مناسبات ما نسبت به گذشته كاملا متفاوت شده است و باید هوشمندانه فكر كنیم ببینیم در پس این اقدامات چه اوضاعی حادث خواهد شد كه برای آن برنامه ریزی كنیم.
وی در ادامه با اذعان به فشارهای ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه ها، این فشارها را مبارك دانست، چرا كه به اعتقاد وی به فعالان اقتصادی كمك می كند با مولفه های تاثیرگذار در فضای رقابتی حاضر شوند.
شیخ الاسلامی پس از این به خانواده هایی اشاره كرد كه تا پیش از این از وضعیت مالی خوبی برخوردار نبودند اما با اجرای هدفمندسازی یارانه ها و مبالغی كه در اختیار آن ها قرار می گیرد، وضع آن ها به قدر خوب شده است كه مثلا به دنبال پروانه ساخت یك ساختمان می روند.
در اینجا بود كه وی بیان كرد: «ایران تنها كشوری است در دنیا كه گرسنه ندارد و سر گرسنه به بالین نمی گذارد. حتی سال آینده می توانیم ادعا كنیم كه كسی به خاطر نداشن پول درمانده و عاجز از وضعیت درمان نیست.»
موضوع پایانی سخنان شیخ الاسلامی نیز مربوط به راه اندازی سازمان ملی مهارت تا پایان سال جاری بود كه وی در این مورد عنوان كرد: قبل از اینكه برنامه پنجم توسعه بخواهد وجه عملیاتی پیدا كند ما تكلیفی قانونی را انجام خواهیم داد و آن تاسیس سازمان ملی مهارت است .
وی اضافه كرد: نظام ملی مهارت با كمك اهل فن تدوین شده و اكنون مراحل نهایی آن آماده شده است و این نظام جمع بندی و ابلاغ می شود و امیدوارم تا قبل از پایان سال سازمان ملی مهارت شكل گرفته و فعالیت های مربوط به فن و حرفه در كشور شكل بگیرد.
شیخ الاسلامی ابراز اطمینان داد كه با راه اندازی این سازمان دیگر هركسی كه در بازار كار می كند دارای مهارت شود.
راه اندازی بورس ایده، جهت دهی تسهیلات و منابع كشور به آموزش دیده های دوره های كسب و كار، توسعه دوره های تخصصی كارآفرینی و آموزش كارآفرینی از سنین كودكی و طفولیت از جمله طرح هایی بود كه وزیر كار و امور اجتماعی برای توسعه كارآفرینی در كشور پیشنهاد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]