تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس كار نيكى انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد و از جمله آنها سه روز روزه در هر ماه ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816386254




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تلاش براي يافتن جهش هاي منجر به سرطان جست وجو در تمام خيابان نه فقط زير چراغ برق


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تلاش براي يافتن جهش هاي منجر به سرطان جست وجو در تمام خيابان نه فقط زير چراغ برق
دانشمندان رشته كامل DNA يك بيمار سرطاني را رمزگشايي و بيماري را تا ريشه هاي ژنتيكي آن رديابي كرده اند.

---

يك گروه از محققان دانشگاه واشنگتن 10 جهش ژنتيكي را شناسايي كردند كه به نظر مي رسد در رشد لوسمي مغز استخوان در اين بيمار زن نقش كليدي داشته است. تا پيش از اين تنها ارتباط دو مورد از اين جهش ها با بيماري آشكار شده بود.

دانشمندان دو نمونه بافت را از بدن اين بيمار زن كه بيش از 50 سال داشت (و بعدها در اثر بيماري درگذشت) استخراج كرده و DNA اين دو نمونه را براي كشف تفاوت ها بررسي كردند.

يك نمونه بافت از بخش سالم پوست برداشته شد و نمونه ديگري از مغز استخوان كه حاوي سلول هاي سرطاني بود، استخراج شد.

آنها دريافتند تقريباً تمامي سلول ها در نمونه سرطاني حاوي 9 نمونه از اين جهش هاي كليدي بودند. لوسمي حاد مغز استخوان (Acute Myeloid Leukaemia، سرطان سلول هاي سازنده خون در مغز استخوان) از جهش هايي نشات مي گيرد كه در طول زندگي در DNA فرد انباشته مي شود. با اين حال اطلاعات ناچيزي در مورد ماهيت دقيق اين تغييرات و چگونگي اختلال آفريني آنها در مسيرهاي بيولوژيكي كه به رشد بي حساب سلول ها و سرطان منجر مي شود، وجود دارد.

تلاش هاي قبلي براي رمزگشايي از نقشه ژنتيكي انسان با بررسي نقاط مشترك انواع DNA كه ممكن است به خطر ابتلا به بيماري مربوط باشد، همراه بود.

اما گروه پژوهشگران دانشگاه واشنگتن در پژوهش تازه، با استفاده از يك تكنيك سلسله بندي ژن ها، توانستند سه ميليارد جفت پايه شيميايي كه نقشه ژنتيكي انسان از آن تشكيل شده را الك كرده و جهش هايي را كه به سرطان منجر مي شود، جدا كنند.

دكتر «فرانسيس كالينز» متخصص علوم ژنتيك و مدير سابق موسسه ملي تحقيقات ژنوم انساني در امريكا، اين پژوهش را يك تحول مهم در تحقيقات سرطان خواند. او گفت؛ «در گذشته، محققان سرطان تنها زير چراغ برق را براي يافتن علت بروز تومورهاي بدخيم جست وجو مي كردند، اما اكنون تيم دانشگاه واشنگتن كل خيابان را روشن كرده است.»

وي در ادامه افزود؛ «اين دستاورد منادي عصري تازه در درك همه جانبه ماهيت بنيادي سرطان است و رويكردهاي تازه در شناسايي، پيشگيري و معالجه را نويد مي دهد.»

سه مورد از جهش هاي كشف شده در ژن هايي روي داد كه معمولاً مسوول سركوب رشد تومور است و چهار مورد در ژن هايي كه در گسترش سرطان نقش دارند.

يك جهش هم در ژني مشاهده شد كه به نظر مي رسيد در انتقال دارو به سلول نقش داشته باشد. اين جهش احتمالاً باعث مقاومت در برابر درمان مي شود. اين محققان هنوز در جست وجوي ديگر جهش هاي ژنتيكي هستند كه ممكن است در سرطان نقش بازي كند. آنها همين نمونه هاي تومور در 187 بيمار مبتلا به لوسمي حاد مغز استخوان را معاينه كردند، اما اين هشت جهش در هيچ يك از آنها مشاهده نشد. دكتر «ريچارد ويلسون» محقق ارشد اين پروژه گفت؛ «نتايج اين تحقيق نشان مي دهد احتمالاً تنوع ژنتيكي عظيمي در بروز سرطان وجود دارد، حتي در همين يك نوع سرطان. احتمالاً جهش گروه كوچكي از ژن ها كه به سرطان منجر مي شود، از راه هاي بسيار زيادي ممكن است و ما تنها گوشه يي از تركيبات مختلف جهش هاي ژنتيكي را كه مي تواند به لوسمي حاد مغز استخوان منجر شود، ديده ايم.»

محققان مظنوند كه جهش ها يكي پس از ديگري روي داده و هر جهش سلول را بيش از پيش به سوي بدخيم شدن سوق داده است.

«كيت آرني» از موسسه خيريه تحقيقات سرطان بريتانيا گفت؛ «اين پژوهش ها نه فقط براي بهبود درك ما از لوسمي بلكه براي بسياري ديگر از انواع سرطان ها بسيار مهم است.» وي در ادامه افزود؛ «اكنون به لطف پيشرفت فناوري، امكان گشودن اسرار ژنتيكي درون سلول هاي سرطاني وجود دارد و اين براي دستيابي به ابزارهاي تشخيص طبي و معالجات در آينده نقش مهمي دارد.»

«كن كمپبل» از مركز تحقيقات لوسمي نيز گفت؛ «هرچند هنوز خيلي زود است، اما واقع گرايانه است كه تصور كنيم اين يافته ها مي تواند به روش هاي نوين معالجات منجر شود.»

www.bbc.co.uk
 سه شنبه 21 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن