تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غذا خوردن نزد مصيبت‏زدگان و با خرج آنان، از رفتارهاى جاهليت است و سنّت پيامبر صلى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860667296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موشک های ماهواره بر ایران


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کاوشگر-1
جمهوری اسلامی ایران با پرتاب ازمایشی ماهواره سفیر-1 در تاریخ 17 اوت 2008 اولین قدم ها را برای پرتاپ ماهواره به فضا برداشت. در این تاریخ ایران اولین سفیر را که فاقد محموله بود به فضا پرتاب کرد. در همان روز رضا تقیزاده رئیس سارمان هوا و فضای جمهوری اسلامی در گفتگو با صدا و سیما خبر پرتاب موفقیت امیزه ماهواره بر سفیر به فضا را مخابره کرد و اعلام کرد که سفیر موفق شده است ماهواره ای ساختگی در 650 کیلومتری از زمین و در مدار لئو قرار دهد.
هر چند که طبق روال معمول کشورهای غربی و در راس انها امریکا اعلام کردند که این ازمایش موفقیت امیز نبوده و ایران به انچه میخواسته است نرسیده است.این اظهارات با پاسخ محکم طرف ایرانی مبنی برا پرتاب ماهواره امید ظرف شش ماه کمتر پاسخ داده شد.
در این زمان مقامات رسانه ها و متخصصین غربی جنگ روانی شدیدی را بر عیله ایران به راه انداختند مبنی بر پیشرفته نبودن این پرتابگر که نمونه ای از این اظهارات را در زیر مطالعه می فرمایید
نشريه دفاعي "جينز" همان ماه در گزارشي ضمن تاييد موفقيت آميز بودن پرتاب افزود كه فناوري آن از موشك شهاب-3 ايران برتر نيست.
اين نشريه نوشت: "بيانيه هاي ايران حاكيست كه پرتاب دو مرحله اي بوده است كه نشان دهنده بهبود چشمگير در توانايي هاي ايران خواهد بود... با اين حال معاينه نزديكتر تصاوير پرتاب نشان مي دهد كه اين يك موشك يك مرحله اي با سوخت مايع است."
البته ناگفته نماند که ماهواره بر سفیر-1 شباهت ظاهری بسیار زیادی به موشک شهاب-3 داشت و از لانچر مخصوص پرتاب این موشک پرتاب شد.



سرانجام ایران در تاریخ 2 فوریه 2009 به وعده خود عمل کرد و ماهواره تماما ایرانی امید را به وسیله پرتابگر کاملا ایرانی سفیر-2 به فضا پرتاب کرد.سفیر-2 براساس برنامه.هاي از پيش تعيين شده ماهواره اميد در مداري بيضوي با حضيض 250 كيلومتر و اوج حدود 500 كيلومتر در فضا قرار داد .
حتی سازمان فضانوردي آمريكا، ناسا، پرتاب ماهواره ملي اميد به مدار زمين را تاييد كرد. تاييد ناسا در اين خصوص در حالي صورت گرفت كه مسوولان آمريكا اين پيشرفت علمي از سوي ايران را يك نگراني قلمداد كرده بودند و باوجود تاييد اين مساله از سوي ناسا، مطمئنا نگراني.هاي آنها افزايش يافته است.
يكي دیگر از نكات قابل توجه در خصوص ماهواره ملي اميد و موشك سفير كه وظيفه حمل اين ماهواره را برعهده داشته اين است كه جمهوري اسلامي ايران در شرايط تحريم، به چنين توانمندي دست يافته و توانسته است با تكيه بر دانش بومي با موشك سفير كه يك موشك دو مرحله.اي است اين ماهواره را به فضا پرتاب كند.



این واقعه و پرتاب ماهواره ایرانی امید توسط ماهواره بر سفیر در حالی صورت پذیرفت که تا قبل از این ایران یک ماهواره فعال در فضا در اختیار داشت،ماهواره سینا-1 که در سال 84 و توسط ماهواره بر روسی Cosmos-3m و از پایگاه فضایی Plesetsk در مدار قرار گرفته بود و پرتاب ماهواره ایرانی که با ماهواره بری 100% ایرانی در فضا قرار گرفته بود باعث بهت و حیرت جهانیان گشت و نوید اینده ای روشن ایران در فضا را می داد.
پیش از ایران هشت کشور؛ شوروی (۱۹۵۷)، ایالات متحده آمریکا (۱۹۵۸)، فرانسه (۱۹۶۵)، ژاپن (۱۹۷۰)، چین (۱۹۷۰)، بریتانیا (۱۹۷۱)، هند (۱۹۸۰) و اسرائیل (۱۹۸۸) مستقلا موفق به پرتاب ماهواره شده بودند.

ماهواره بر سفیر-2
«ماهواره بر سفير2» موشك حامل ماهواره از كلاس سبك به شمار مي.رود كه قادر است ماهواره.اي سبك را در مدار LEO قرار دهد. كمترين ارتفاع مدار آن 250 كيلومتر و ارتفاع اوج آن در حدود 500 كيلومتر است، «ماهواره بر سفير2» دو مرحله.اي بوده و در هر مرحله از موتورهاي جداگانه استفاده شده است.
بخش محموله نيز بر روي مرحله دوم نصب مي شود، محموله متشكل از ماهواره، آداپتور و فيرينگ مي باشد.
فيرينگ پوشش محافظ دو تكه.اي مي باشد كه بر روي مرحله دوم نصب شده و ماهواره را در بر مي.گيرد و از آن در برابر شرايط نامساعد محيطي محافظت مي.كند، اين پوشش به محض خروج از جو باز شده و جدا مي.گردد. طول «ماهواره بر سفير2»در حدود 22 متر، قطر آن 1 / 25 متر و وزن آن بالغ بر 26 تن است.



سابقه فني

ارسال محموله به فضا معمولاً با موشك هاي غول پيكر انجام مي شود و تنها مراكزي مي.توانند وارد اين مقوله شوند كه ساختار كارشناسي و فناوري لازم را دارا باشند، پرتاب «سفير اميد» با اينكه پله اول در اين مسير
مي.باشد، لاكن پرتاب يك ماهواره بر 26 تني جهت قراردادن يك ماهواره در مدار بيضوي 530-250 كيلومتري مي.باشد.
اين مهم با تكيه بر سوابق تجربي مراكز هوافضايي جمهوري اسلامي ايران كه تا كنون بارها موشك.هاي بزرگي را براي تست.هاي مختلف و از جمله تست كاوشگر پرتاب نموده.اند قابل انجام مي.باشد، اين مراكز هستند كه با داشتن سيستم.هاي مديريتي و كيفيتي بالا و داشتن متخصصين مورد نياز مي.توانند ضريب اطمينان لازم براي اينگونه ماموريت.ها را ايجاد نمايند.
نكته مهم اينكه در «ماهواره بر سفير2»بيش از 10 هزار تنوع قطعه به كار رفته است.
سهم قطعات پيچيده صنعتي در آن قابل توجه است و تمام قطعات توليدي آن در صنايع داخلي ساخته مي.شود.

صنايع توليد بخش.هاي مختلف «ماهواره بر»

الف: بخش طراحي و تحقيقات
براي تحقيقات، طراحي و توليد يك «ماهواره.بر» بخش طراحي با توجه به انتظارات كارفرما طراحي كلان «ماهواره بر» را انجام مي.دهد و سپس مشخصات مورد نياز خود را از مجموعه.هاي موتور و پيشرانه، سوخت، هدايت و كنترل، سازه و محفظه ي ماهواره معلوم مي.نمايد.
پس از آن صنايع سيستم، به عنوان كارفرما براي سازنده اجزاء فوق عمل كرده پروژه.هاي مختلفي براي هر يك از صنايع تعريف مي.كند.

ب: صنايع موتور
«ماهواره بر سفير 2» داراي دو موتور مرحله يك و مرحله دو مي باشد كه هر دو در اين صنايع ساخته مي.شود. موتور مرحله اول كه موتور اصلي پرتاب مي باشد قادر است محموله 26 تني را تا ارتفاع 68 كيلومتر حمل نمايد و پس از آن با جدايش مرحله اول مامويت موتور مرحله دوم شروع مي شود كه خود از دو موتور تشكيل شده است و علاوه بر ايجاد پيش رانش با تغيير زوايه امكان كنترل مرحله دوم سفير را فراهم مي نمايد. در صنايع موتور فرايندهاي پيچيده.اي در ساخت قطعات، محفظه موتور، انژكتورها و توربوپمپ.ها وجود دارد كه تماماً با توان داخلي انجام مي.شود.




ج: صنايع سازه
سازه.هاي فضايي به خاطر نوع كابرد از ويژگي هاي خاص برخوردارند، و علاوه بر سبك بودن بايستي داراي تحمل خوب مكانيكي باشند تا در برابر فركانس.هاي لرزش و تنش.ها و فشارهاي دروني و بيروني مقاومت نمايند.
لذا به تخصص بالاي طراحي و فناوري قابل قبول توليد نياز است تا مواد مورد نظر انتخاب شده و اجزاء ساخته شوند و به روش.هاي علمي و مهندسي اتصالات صورت گيرد.

د: صنايع سوخت
«ماهواره بر ها» در جهان از سوخت هاي خاص استفاده مي نمايند كه تامين آنها به هيچ وجه از منابع خارجي ميسر نمي باشد لذا در اين صنايع تاسيسات صنعتي سوخت هاي مورد نياز ايجاد شده كه توانايي تامين نيازهاي صنايع موتور و بخش.هاي تحقيقاتي را دارا مي باشد. مهندسين طراحي در اين صنايع بدون نياز به كمك خارجي كارخانجات لازم را طراحي و به بهره برداري رسانيده.اند.

هـ: صنايع هدايت كنترل
در اين صنايع ده ها مجموعه الكتريكي و الكترونيكي كه در سامانه پرتاب ماهواره كاربرد دارند، طراحي و ساخته مي.شود. قطعات الكترونيك را بخش آماد تهيه مي.كند و قطعات توليدي در بخش.هاي صنعتي توليد مي شوند بلوك.هاي كامپيوتر پرواز، سيستم ناوبري، منابع تغذيه، باطري.ها، عملگرها، فشارسنج.ها، كابلاژ و كليه تسترهاي ذاتي بلوك.ها، تستر «ماهواره بر» و تستر پرتاب در اين صنايع طراحي و ساخته مي.شوند.

و: صنايع تجهيزات پرتاب
در اين صنايع كليه تجهيزات حمل و آماده.سازي «ماهواره بر» و تجهيزات ميدان تست و پرتاب «ماهواره بر» ساخته شده و نصب مي.گردند برج سرويس مستقر در ميدان نيز در اين صنايع طراحي و ساخته شده است. همچنين آماده سازي قبل از پرتاب و شارژ سوخت در اين ميدان انجام مي.گردد.

ز: صنايع ساخت سنسور
در صنايع هوافضايي ساخت سنسورهاي شتاب و سرعت از عوامل تعيين كننده است و توانمندي در اين زمينه گام مهمي در ساخت سيستم.هاي ناوبري به شمار مي.آيد.



خصوصيات فنی ماهواره بر سفیر-2
عملكرد:پرتابگر ماهواره
كشور سازنده: ایران
سازنده: سازمان فضایی ایران
طول: 22 متر
قطر: 1.25 متر
وزن: 26 تن
پیشرانه: موتور 2مرحله ای

ایران و برنامه آینده(ماهواره بر سیمرغ)
موتور ماهواره بر سيمرغ از ديگر دستاوردهاي پژوهشگران کشور است که با دستيابي به اين فناوري از اين پس کارخانجات ساخت موتور ماهواره برها قادر خواهند بود که موتورهاي مورد نياز حامل ماهواره را توليد کنند. اين قابليت، مرحله نويني براي طراحي ماهواره براي آينده است.
ساخت موشك ماهواره بر سيمرغ بعد از پرتاب موفق ماهواره بر سفير در برنامه كاري سازمان صنايع هوافضا قرار گرفت.
با عنايت به خواست و تاكيد مقام معظم رهبري مبني بر ضرورت برخورد جهادي در كسب علوم و فناوري هاي جديد و قطع تمام وابستگي ها، اين كار حاصل تلاش بي وقفه و شبانه روزي دانشمندان و متخصصان جوان كشورمان به منظور اجراي برنامه هاي فضايي كشور و قطع وابستگي به كشورهاي صاحب فناوري فضايي مي باشد.ماهواره بر «سيمرغ» موشكي دومرحله اي با سوخت مايع بود كه ماموريت اوليه آن قرار دادن ماهواره «طلوع» به جرم حداقل 100كيلوگرم در مداري با ارتفاع حضيض 500 كيلومتر و زاويه ميل مداري 55 درجه را داشته و همچنين قادر به تزريق ماهواره هايي با جرمي در حدود 800 كيلوگرم در مدارات نزديك به زمين يا LEO مي باشد.ارتفاع اين ماهواره بر حدود 26 متر و قطري در حدود 5/2 متر مي باشد. وزن اين موشك در لحظه استارت به حدود 100 تن خواهد رسيد.ماهواره بر سيمرغ با استفاده از نسل جديد و پيشرفته موتورهاي سوخت مايع قادر خواهد بود به سرعتي برابر 7500 متر بر ثانيه جهت تزريق ماهواره در مدار 500 كيلومتري دست يابد.
در مرحله نخست اين ماهواره بر از موتور 128 تن به همراه يك موتور كنترلي 15 تن استفاده مي شود كه در مجموع تراست اين مرحله به 143 تن خواهد رسيد.اين موتور مي تواند در ماهواره برهايي با قدرت زيادتر نيز در آينده مورد استفاده قرار گيرد.


خصوصيات فنی ماهواره بر سیمرغ
عملكرد:پرتابگر ماهواره
كشور سازنده: ایران
سازنده: سازمان فضایی ایران
طول: 26 متر
قطر: 2.5 متر
وزن: 77 تن
وزن محموله: 60 کیلوگرم






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 261]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن