واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: بدون کمترين ترديدي، خودباوري و به تبع آن خوداتکايي و خودکفايي را بايد مهمترين دستاورد انقلاب اسلامي ايران دانست. اين خودباوري مانند روحي تازه در کالبد جامعه ايران دميده شد و تمامي ارکان آن را حياتي تازه بخشيد.
ارتش سرافراز ايران که به دليل وابستگي رژيم پهلوي و اراده قدرتمندان حاکم بر جهان به صورت کامل به سيستم هاي غربي و شرقي وابسته بود و کوچکترين ابتکار عمل از آن سلب گرديده بود، نيز از اين روح دميده شده در جامعه و ملت به نحو شايسته اي برخوردار گرديده و بهره برداري نمود.
ارتش که خوديکي از قربانيان بزرگ رژيم وابسته به استکبار جهاني بود با درکي عميق و صحيح از شرايط، انقلاب را گرامي داشت و به استقبال آن شتافت و دقيقا از همين رو بود که رهبر کبير انقلاب و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران عنايتي ويژه به ارتش و ارتشيان داشت.
بلافاصله پس از پيروزي انقلاب اسلامي، تهديدات امنيتي مختلفي کشور و نظام نوپاي اسلامي را از داخل و خارج هدف قرار داده مسئولين کشور با آگاهي از مواضع سازش ناپذير نظام و تداوم خصومتها و تهديدات دشمنان بويژه تهديدات خارجي که در راس آن استکبار جهاني قرار داشت، لزوم خود اتکايي بويژه در بخش هاي مختلف را بيش از پيش احساس نمودند و با ارائه رهنمودها و فرامين لازم انگيزه کافي را براي تشکيل هسته هاي اوليه وتلاش درجهت نيل به خود اتکايي فراهم نمودند و بدين ترتيب از اواخر سال 1358 نخستين مجموعه هاي خودکفايي و هسته هاي غيرمتمرکز جهادي در زير مجموعه هاي فني و تخصصي ارتش ايجاد و بدين ترتيب باور به خود اتکايي، خودکفايي، اعتلاي دانش فني و استقلال دفاعي در ارتش جمهوري اسلامي ايران پايه گذاري شد.
گام دوم از سال 1362 به بعد برداشته شد، هنگامي که رهبر معظم انقلاب (رياست جمهوري وقت) در مراسم صبحگاه مشترک هشتم فروردين ماه در منطقه يکم دريايي بندرعباس رهنمودهاي ارزشمندي ارائه نمودند که براساس آن ارتش باشناخت امکانات توانايي هاي علمي و فني و با اتکا به خودباوري، فعاليتهاي منسجم جهاد خودکفايي را از صورت غيرمتمرکز خارج و در ساختار معاونت هاي جهاد خودکفايي نيروها متمرکز نمود. و براي نيل به خودکفايي بويژه در خلال جنگ تحميلي تلاش هاي خود را بر محورهاي ذيل متمرکز کرد:
1- بازسازي اقلام فرسوده
2- تعمير و حاضر به کار نمودن وسايل و تجهيزاتي که به دليل وابستگي به بيگانگان مدتها منتظر تعمير بودند.
3- بهسازي اقلام و تجهيزات باتوجه به پيشرفت فناوري
4- طراحي و ساخت نمونه قطعات و اقلام پيچيده
5- اجراي پروژه هاي تحقيقاتي و توليد تجهيزات و سامانه هايي که باتوجه به محاصره اقتصادي امکان تهيه آنها مقدور نبود.
با خاتمه جنگ تحميلي تحقيقات ارتش وارد عرصه نويني شد و از سال 1370 دوره جديدي از مسير و حرکت و تلاش زنجيره تحقيقاتي ارتش به سمت ماموريت اصلي، يعني انجام تحقيقات به منظور طراحي و ساخت ادوات و تجهيزات زميني، شناور و پروازي هدايت گرديد و در اين راستا اهداف کلا ن تحقيقاتي ارتش جمهوري اسلامي ايران به شرح زير تدوين و مورد تصويب فرماندهي معظم کل قوا قرار گرفت:
1- انجام تحقيقات براي بهينه سازي و مدرنيزه کردن ادوات زرهي، توپخانه و بالگردهاي موجود و در نهايت دستيابي به طراحي و ساخت تجهيزات زميني از جمله نمونه اي از ادوات زرهي و توپخانه پيشرفته امروزي و بالگردهايي که با شرايط آب و هوايي کشور بهترين نتايج را داشته باشد.
2- انجام تحقيقات به منظور ساخت نمونه تجهيزات و سامانه هاي ارتباطي، موشکي، راداري و پدافند هوايي و در نهايت دستيابي به فناوري ساخت آنها بويژه نمونه اي از هواپيماهاي جت آموزشي و نظامي
3- انجام تحقيقات به منظور طراحي و ساخت ناوچه هاي موشک انداز، ليزينگ کرافت لجستيکي، سامانه فرماندهي و کنترل و ارتباط و اطلاعات I(3)C، سونار و سامانه هدايت و کنترل موشک هاي سطح به سطح و هوا به سطح و در نهايت دستيابي به فناوري ساخت و تجهيزات دريايي.
4- افزايش توان علمي ارتش و توسعه بانک اطلاعات با بهره گيري از کارکنان متخصص فارغ التحصيل دانشگاه هاي داخل و خارج از کشور ومکانيزه نمودن سامانه بانک اطلاعاتي براي هدايت نيروي جهادي در جهت دستيابي به اهداف تعيين شده.
از آن تاريخ تاکنون ارتش جمهوري اسلامي ايران به منظور تحقق اهداف فوق اقدامات گسترده اي را آغاز نمود و با بهره گيري از نظاميان توانمند خود و استفاده از تجربيات هشت ساله دفاع مقدس با اجراي پروژه هاي تحقيقات دفاعي، رشته هاي وابستگي را يکي پس از ديگري قطع نمود. ارتش همچنين با استفاده از توانمندي هاي علمي و صنعتي موجود در کشور موفق گرديده است صدها پروژه را اجرا نمايد که از اين تعداد حداقل 30 درصد به توليد انبوه رسيده و به سامانه هاي آحاد و پشتيباني تزريق گرديد ه اند، به منظور آشنايي ملت شريف و شهيد پرور ايران اسلامي با کوشش ها و موفقيت هاي فرزندان رشيد و برومندشان در ارتش جمهوري اسلامي ايران در عرصه هاي فني و علمي، به بخش هايي از آنها اشاره مي نماييم:
1- برنامه ريزي تحقيقاتي بلندمدت با هدف تحقيق بر مبناي نياز، ايجاد فناوري داخلي، به روزسازي و جايگزيني سامانه هاي موجود در جهت تداوم فعاليت هاي تحقيقاتي با هدف قطع وابستگي و نيل به خودکفايي
2- ارتقاي فناوري و بهينه سازي سامانه هاي پدافندي به منظور حفظ و افزايش توان رزمي سامانه هاي مذکور و تلاش درجهت ساخت کامل باهدف جايگزيني و ايجاد امکان توسعه در آ ينده.
3- احيا، بازسازي، طراحي و ساخت سامانه هاي ناوبري، رادار هواپيماها، رادار شناسايي هوايي و زميني و جايگزيني سامانه هاي قديمي در هواپيما و تجهيزات زميني و مجهز کردن آنها با هدف کاهش تنوع تجهيزاتي و يکسان سازي تجهيزات الکترونيک هوايي و قطع وابستگي و خودکفايي در سامانه هاي مذکور.
4- دستيابي به فناوري طراحي، ساخت و بهينه سازي ادوات زرهي، توپخانه و توليد تجهيزات زميني.
5- دستيابي به فناوري اطلاعات و ساخت هواپيماهاي شکاري و آموزشي و تجهيز انواع هواپيماهاي شکاري به سامانه سوختگيري و سوخت رساني هوايي.
6- کسب فناوري طراحي و ساخت. انواع شبيه سازهاي آموزشي و بردهاي الکترونيکي انواع هواپيماها، بالگردها و ...
7- کسب فناوري طراحي و ساخت انواع موشک ها و تغيير کاربري موشک هاي موجود و گسترش سامانه هاي اپتيک، ليزر، مادون قرمز و سفينه هاي حمل و پرتاب مهمات 8- مجهز نمودن هواپيماها و بالگردهاي موجود در ارتش جمهوري اسلامي ايران به انواع موشک هاي مختلف دريايي، زميني، هوايي و ارتقاي توان رزمي آنها در مقابله با تهديدات.
9- طراحي و ساخت ناوچه هاي تندروي موشک انداز و انواع شناورهاي تعمير و نگهداري دريايي.
10- بهينه سازي، طراحي و ساخت کنترل آتش يگان هاي سطحي و زير سطحي.
11- بهينه سازي، طراحي و ساخت سامانه هاي جنگ الکترونيک
12- بهينه سازي، طراحي و ساخت سا مانه هاي راداري هوايي، زميني و دريايي
13- طراحي و ساخت انواع بالگرد از لاشه بالگردهاي انهدامي و بهينه سازي تجهيزات و سامانه با بالگردهاي موجود.
14- تجهيز هواپيماهاي شرقي به تسليحات غربي و بالعکس به منظور ايجاد قابليت انعطاف بيشتر در عمليات هوايي و کاهش تنوع در آنها
15- تعميق و نهادينه سازي تعامل و ارتباط دستگاه هاي تحقيقاتي با مراکز علمي، تحقيقاتي، صنعتي و دانشگاه هاي کشور (لازم به ذکر است که تعداد زيادي از پروژه ها با همکاري و مساعدت دانشگاه ها و موسسات علمي کشور اجرا گرديده است.)
16- بازسازي اقلام فرسوده و تعمير و حاضر به کار نمودن وسايل و تجهيزات زمينگير و قطعات پيچيده و بحراني و بهينه سازي سامانه هاي موجود با استفاده از فناوريهاي روز.
17- بسط و گسترش مرزهاي تحقيقاتي در ابعاد طراحي و تلاش براي ساخت شناورهاي زير سطحي و بهينه سازي سامانه هاي موجود زيردريايي
عظمت و اهميت تلاش و موفقيت هاي فرزندان رشيد ملت شريف ايران در ارتش جمهوري اسلامي ايران زماني آشکار مي گردد که به خاطر آوريم در زماني نه چندان دور و در دوره حاکميت وابسته به استکبار جهاني اجازه کوچکترين ابداع و ابتکار عمل به فرزندان باهوش و با استعداد اين ملت داده نمي شد، حضور بيش از پنجاه هزار مستشار نظامي آمريکا در ارتش ايران موجب گرديده بود که همه چيز تحت نظارت و کنترل آنها باشد. عمده تغيير و نگهداري آموزش توسط نظاميان آمريکايي انجام مي گرفت و بديهي است که آنها به حداقل ممکن اکتفا مي کردند.
بخش اعظم تعمير با تعويض قطعات انجام مي گرفت و آن هم تحت نظارت خود مستشاران از آمريکا وارد ايران مي گرديد و ضمن اينکه از ارتقاي سطح علمي و فني کارکنان متخصص ارتش جلوگيري مي کرد منا فع مالي فراواني را نصيب کارخانجات تسليحاتي غرب مي نمود.
اکنون به تعدادي از پروژه هاي انجام گرفته اشاره مي نماييم:
1- پروژه طراحي و ساخت تانک ذوالفقار به عنوان تانک اصلي ميدان نبرد؛ اين تانک در رزمايش هاي مختلف مورد آزمايش قرار گرفته و کارآيي بالايي را از خود به نمايش گذاشته است.
2- پروژه بهينه سازي تانک چيفتن
3- پروژه طراحي و ساخت خودرو شنيدار شناسايي و رزمي
4- پروژه بهسازي و مدرنيزه کردن تانکبر ماز 537 روسي
5- طراحي و ساخت شبيه ساز کامل پروازي بالگرد 206
6- طراحي و ساخت هواپيماي شکاري جنگنده ؛همان گونه که ملت شهيدپرور ايران اسلامي شاهد بودند، جنگنده صاعقه در سال 1385 توليد و در چند پرواز آزمايشي موفقيت خود را به نمايش گذاشت.
خوانندگان محترم به خوبي آگاهي دارند که طراحي و ساخت هواپيماي جنگنده کاري بسيار سترگ وحاکي ازوجود توانمندي هاي علمي، فني و فناوري بسيار بالا مي باشد و اين موفقيت شگرفي است که کارکنان شريف ارتش جمهوري اسلامي ايران در سايه اتکال به خداوند وخودباوري به آن دست يافته اند.
7- پروژه طراحي و ساخت موشک هاي دوربرد هدايت شونده الکترواپتيکي هوا به زمين.
8- پروژه طراحي و ساخت شبيه ساز هواپيماهاي 7-Pc ؛ لازم به ذکر است که در کشورهاي پيشرفته، امروزه بخش اعظم آموزش ها از طريق شبيه سازها (سميلاتورها) انجام مي گيرد که اين امر علاوه بر صرفه جويي مالي از مزيت هاي فراوان ديگري نيز برخوردار است.
9- پروژه تجهيز هواپيماي اف-4 به موشک 802-C
10- پروژه طراحي و ساخت هواپيماي جت آموزشي با بدنه کامپوزيت
11- طراحي و ساخت ناوچه موشک انداز کلاس پيکان
12- پروژه طراحي و ساخت ناوشکن موج 2
13- پروژه تجهيز ناو حمزه به موشک 802-C
14- پروژه بهينه سازي و روزآمد کردن سامانه پرتاب و کنترل موشک استاندارد
15- پروژه طراحي و ساخت کنترل آتش اپتيکي
به منظور آشنايي خوانندگان محترم و نيز ملت شهيدپرور ايران با نتيجه تلاش هاي انجام گرفته در ارتش جمهور اسلامي ايران به تعدادي از پروژه هايي که به توليد انبوه رسيده و در حال حاضر در يگان هاي ارتش مورد بهره قرار مي گيرند به عنوان نمونه اشاره مي شود:
1- موشک دوربرد هدايت شونده الکترواپتيکي هوا به زمين هوشمند قاصد
2- سامانه هشدار دهنده راداري )RWR( پيشوا
3- ساخت قطعات اپتيکي مانند لنز و منشور و ...
4- حافظه کامپيوتر NDRO هواپيماي اف - 14
5- سامانه ناوبري اينرسي INS براي کليه هواپيماها
6- بهينه سازي و آرايش فني جديد سامانه هاي ارتباط داخلي
7- سامانه سوختگيري بوئينگ
ارتش جمهوري اسلامي ايران علاوه بر تلاش در زمينه کسب فناوريهاي نوين که به گوشه هايي از آن اشاره گرديد، با زير نظر گرفتن تحولات بين المللي و بويژه با مدنظر قرار دادن ماهيت تهديدات پس از حوادث 11 سپتامبر و تهاجم استکبار جهاني به افغانستان و عراق به صورت مداوم تهديدات را مورد بررسي و ارزيابي قرار مي دهد. ارتش در زمينه تحقيقات نظري نيز فعاليت هاي گسترده اي به عمل آورده و با بهره گيري از نتيجه تحقيقات و نيز استفاده از تجارب دفاع هشت ساله تغييرات لازم را در ساختارها، آموزش ها و رزمايش هاي خود اعمال مي نمايد. انجام چندين رزمايش بزرگ در سال 85 که تفاوت هاي اساسي با رزمايش هاي گذشته داشت بيانگر اين است که ارتش جمهوري اسلامي ايران از توانايي لازم براي رويارويي با تهديدات جديد برخوردار است.
ارتش همان گونه که درهشت سال دفاع مقدس نشان داد هم از نظر انگيزه و ايمان و هم از نظر علمي و فني آمادگي دارد تا هميشه به عنوان يکي از ارکان اصلي نيروهاي مسلح حافظ استقلال، تماميت ارضي وکيان کشور و امنيت ملت شريف ايران باشد.
ارتش جمهوري اسلامي ايران و دستاوردهاي نوين
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]