واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير نفت:بخش قابل ملاحظهاي از توليد گاز كشور در برنامههاي توسعهاي بلندمدت به بخش پتروشيمي اختصاص مييابد
تهران- خبرگزاري كار ايران
وزير نفت گفت: تداوم فعاليتهاي مؤثر و كارآمد در صنعت پتروشيمي ميتواند ضمن ايجاد تنوع در سبد دارائيهاي فيزيكي و مالي شركت ملي نفت ايران و بطور كلي اقتصاد كلان كشور، تضمينكننده حركتهاي توسعهاي كشور در بلند مدت باشد.
به گزارش ايلنا، غلامحسين نوذري در مراسم افتتاح نمايشگاه ايران پلاست ادامه داد: برگزاري چنين نمايشگاههائي ميتواند از طريق ايجاد تعامل و همكاريهاي هر چه گستردهتر متخصصان، صنعتگران و توليدكنندگان، زمينه مناسبي را براي رشد و توسعه هر چه بيشتر اين صنعت فراهم نمايد.
وي ادامه داد: توسعه صنعت پتروشيمي و ايجاد پتانسيل توليد انواع محصولات پتروشيميائي با ارزش افزوده بالا و صدور اينگونه محصولات به بازارهاي بينالمللي عامل بسيار مهمي در راستاي كاهش آسيبپذيري اقتصاد كشور از سياست "صادرات تك محصولي منابع هيدروكربوري - نفت و گاز" بشمار ميرود.
وي افزود: تداوم فعاليتهاي مؤثر و كارآمد در اين صنعت، ميتواند ضمن ايجاد تنوع در "سبد دارائيهاي فيزيكي و مالي شركت ملي نفت ايران و بطور كلي اقتصاد كلان كشور"، تضمينكننده حركتهاي توسعهاي كشور در بلند مدت باشد.
نوذري تصريح كرد: بر اساس سند چشم انداز بلند مدت صنعت نفت و گاز ايران در افق 1404، "حصول به جايگاه اولين توليدكننده محصولات پتروشيمي در منطقه از لحاظ ارزشي" بعنوان يكي از رسالتهاي مهم صنعت پتروشيمي نامبرده شده است و وزارت نفت تلاش مينمايد تا از طريق ايجاد امكانات زير ساختي، فني، مالي و قانوني زمينهساز تحقق اين رسالت مهم گردد.
وي برنامهها و سياستهاي بلندمدت شركت ملي صنايع پتروشيمي در راستاي حصول به اين رسالت مهم را اينگونه اعلام كرد: تحقق 20 ميليارد دلار ساليانه توليد مواد پتروشيمي، استفاده از برشهاي گاز طبيعي به عنوان خوراك اوليه، تصحيح و تقويت زنجيره توليد از بالا دستي تا پائين دستي، ايجاد ظرفيتهاي جديد توليد، نگرش بنگاهداري اقتصادي و اصلاح ساختار به منظور رقابت بينالمللي، حداكثر سازي ارزش افزوده توليدات، سرمايهگذاري هاي مشترك با ساير شركتها و يا كشورها، تأثيرگذاري بر مديريت بازار منطقه، جذب سرمايه و تأمين منابع مالي، ايجاد زيرساختهاي لازم و حمايت از بخش خصوصي و تقويت آن از سياستهاي مهم شركت ملي صنايع پتروشيمي است.
وي تصريح كرد: لازمه تحقق هر يك از برنامههاي فوقالذكر، ايجاد تعاملات هر چه بيشتر به متخصصان و صاحبنظران علمي، فني و مالي بينالمللي است و لذا وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران از هرگونه تلاش شركتها و سازمانهاي بينالمللي كه تمايل به همكاري با اين شركت را داشته باشند، استقبال نموده و تلاش مينمايد تا از طريق ايجاد مشوقهاي قانوني مناسب رابطه نزديكتر و مؤثرتري را فيمابين شركتهاي داخلي و خارجي فعال در اين صنعت ايجاد نمايد.
نوذري گفت: افزايش اشتغال، مشاركت و تلاش بخش خصوصي از جنبههاي فني و سرمايهگذاري، ارتقاء توان مهندسي و ساخت تجهيزات در داخل از طريق تعاملات مؤثر متخصصان داخلي و خارجي، افزايش تجربه متخصصان داخلي با بهرهگيري از فرصتهاي ناشي از فعاليتهاي مشترك در اين بخش و در نهايت بهبود جايگاه ايران در بازار محصولات پتروشيمي از جمله تأثيرات مهم اين تعاملات دو طرفه خواهد بود.
وزير نفت خاطرنشان كرد: شركت ملي صنايع پتروشيمي، توليد مواد پليمري را از سال 1356 با توليد 35 هزار تن PVC در پتروشيمي آبادان آغاز نمود. در حال حاضر و پس از گذشت تقريباً 30 سال، ظرفيت توليد مواد پليمري به بيش از 1/5 ميليون تن در سال رسيده و براساس برنامهريزي هاي انجام شده و با راهاندازي طرحهاي پتروشيمي همجوار خط لوله اتيلن غرب، اين ظرفيت تا پايان برنامه پنج ساله پنجم توسعه(سال 1393) به 10 ميليون تن خواهد رسيد.
وي ادامه داد: يكي از عوامل مهم در توسعه صنايع پتروشيمي كشورها، دسترسي مستمر و اقتصادي به منابع انرژي و بويژه گاز طبيعي (بعنوان خوراك و سوخت) و نيز تكنولوژي ميباشد، زيرا اين دو عامل توليد سهم قابل ملاحظه اي از سبد عوامل توليد شركت ملي صنايع پتروشيمي را بخود اختصاص دادهاند. جمهوري اسلامي ايران با دارا بودن قريب 16 درصد از ذخاير اثبات شده گاز جهان از پتانسيل بسيار بالائي جهت توسعه اين صنعت استراتژيك برخوردار ميباشد.
وي اظهارداشت: وزارت نفت بعنوان متولي توليد و برنامهريزي منابع نفت و گاز كشور تلاش گستردهاي را جهت حمايت مستمر و بلندمدت از توسعه اين صنعت مدنظر قرار داده است. در اين راستا، بخش قابل ملاحظهاي از توليد گاز كشور در برنامههاي توسعهاي بلندمدت به اين بخش اختصاص خواهد يافت و اعمال اين سياست ميتواند ضمن تأثير بر متنوعسازي سبد دارائيهاي كشور، فرصتهاي سرمايهگذاري و شغلي بسيار مناسبي را در كشور بوجود آورد.
وي افزود: در جهان امروز، گاز طبيعي و مشتقات آن به عنوان خوراك منتخب صنايع پتروشيمي از جايگاه ويژهاي برخوردار است بطوريكه استفاده از خوراك گازي در مقايسه با خوراك مايع، باعث ميشود ارزش افزوده مواد پايه براي توليد محصولات پليمري از 45% به 87% افزايش يابد كه مزيت بسيار ارزشمندي براي صنعت پتروشيمي ايران نسبت به ساير توليدكنندگان محصولات پليمري در جهان و منطقه خاورميانه ميباشد.
نوذري تاكيد كرد: بر اساس اطلاعات موجود تاكنون قريب يك ميليون فرصت شغلي در زنجيره محصولات مياندستي و پائين دستي پتروشيمي فراهم شده است و شركت ملي صنايع پتروشيمي در جهت حمايت از صنايع مكمل و پائيندستي، اقدام به انعقاد قراردادهاي بلند مدت تأمين خوراك، كمك و تشويق سرمايهگذاران، رايزني با وزارتخانههاي صنايع و معادن، كار و امور اجتماعي، كشاورزي و بازرگاني، جهت فضاسازي براي تحرك شركتهاي پائين دستي پتروشيمي، صنايع پليمري و تهيه و تدوين فرصتهاي كسب و كار تجاري نموده است.
وي يادآور شد: اين شركت موظف است، همگام با سياستهاي دولت، ضمن حمايت از صنايع كوچك و متوسط و ايجاد زمينه رشد و توسعه متوازن تمام مناطق كشور، حركتي عظيمتر و گستردهتر را جهت ساختارسازي آغاز نمايد.صنايع پليمري كشور، چه در بالا دست و چه در پائين دست، بايد ارتباطات راهبردي و بلند مدتي را با بازارهاي موجود كشور همچون صنعت خودرو، صنايع بستهبندي، مواد غذايي و كشاورزي ايجاد كنند و بازارهاي هدف جديد به ويژه كشورهاي همسايه را به طور ويژه مدنظر قرار دهند.
وزير نفت گفت: شركت ملي صنايع پتروشيمي نيز بايد اين نكته را مد نظر قرار دهدكه بازار پليمرهاي فعلي، در داخل كشور تقريباً اشباع شده است. اين شركت بايد ضمن بوميسازي فناوري فعلي توليد مواد اولية پليمري و ايجاد شرايط انتقال و توليد اين فناوري، با نگاه ويژه به «پرهيز از خامفروشي و صدور كالاهاي با ارزش افزوده بالاتر» به سمت تكميل زنجيره ارزش محصولات پليمري گام بردارد و با توليد پليمرهاي جديد و تنوع بخشي به اين محصولات، به ويژه در بخش پليمرهاي ويژه، فضايي جديد را براي شكلگيري صنايع مكمل جديد و با ارزش افزوده بالاتر، فراهم آورد.
وي ابراز اميدواري كرد: در آيندهاي نه چندان دور شاهد تحقق كليه اهداف بلند مدت شركت ملي صنايع پتروشيمي از طريق تعاملات هر چه بيشتر متخصصان داخلي و ساير متخصصان منطقهاي و بين المللي باشيم. حصول به چنين موفقيتهائي ضمن تضمين امنيت اقتصادي كشور در بلندمدت، جمهوري اسلامي ايران را در جايگاه بالاتري از فرآيند توسعه قرار خواهد داد و اين امر مي تواند بر گسترش تعاملات بينالمللي ايران در چارچوب مبادلات تجاري كالا و خدمات نيز تأثيري قطعي داشته باشد.
پايان پيام
كد خبر: 456869
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]