واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مدير درآمد شهرداري شيراز:به منابع مالي پايدار نيازداريم
شيراز - مدير درآمد شهرداري شيرازبا بيان اينكه شهرداري نياز به منابع مالي پايدار دارد گفت: تعريف دقيق از منابع پايدار درآمد براي شهرداري هاو شهرداري شيراز ؛ همكاري دانشگاه هاو شهرداري را مي طلبد .
مرتضي بذرگر روز دوشنبه در گفت و با خبرنگار ايرنا با بيان اين مطلب كه تعريف از منابع مالي شهرداري نيازمند بررسي علمي و تجربي گسترده دارد اظهار داشت: دانشگاه و شهرداري به عنوان دو خاستگاه علم و تجربه بايد درو تيم متخصص دانشگاهي و تيم مجرب شهرداري درتعامل بيشتري با يكديگر باشند.
وي افزود :در صورت عدم تحقق اين تعامل، يكي از شهرداري اي مناطق يا دبيرخانه كلان شهرها
و يا شوراي عالي استان ها متولي شوند.
بذرگر يكي از پايه هاي اصلي درآمد منبع شهرداري هارا دريافت عوارض اعلام كرد و گفت: عوارض به دو دسته پايدار و ناپايدار تقسيم مي شود كه عوارض پروانه ساختمان از منابع ناپايدار درآمد شهرداري و عوارض نوسازي ساليانه،خودرو، كسب و پيشه ،قراردادها و حق بيمه منابع پايدار محسوب مي شود.
مديردرآمد شهرداري شيرازمنابع پايداررا در شيراز بين سه تا چهاردرصد منابع مالي ارزيابي و بيان كرد و افزود: بودجه كلان شهرها بين 70 تا 80 درصد از پروانه ساختمان ،كميسيون ماده 100و تغيير كاربري تامين مي شود.
وي افزود: منابع پايدار از سال 82 در قانون تجويز عوارض تصويب كه با قانون ارزش افزوده لغو شد و منابع پايدار در قالب ماليات بر ارزش افزوده شد.
مدير درآمد شهرداري شيراز با اشاره به جايگزيني ماليات ارزش افزوده بر عوارض و نقش آن در تحولات مالي و اداري شهرداري ها افزود: از آنجا كه ماليات بر ارزش افزوده در واقع ماليات بر مصرف است ،نه ماليات بر توليد وارائه خدمات بنابراين مي توان آن را به عنوان يك منبع درآمد پايدار محسوب كرد كه اجراي آن كاهش فشار شهروندان در پرداخت عوارض را به دنبال خواهد داشت.
مدير درآمد شهرداري شيراز با بيان اين موضوع كه تامين منابع پايدار درآمد براي شهرداري در سه دوره شوراي اسلامي مطرح شده است گفت: ما هنوز نتوانسته ايم تعريف جامعي را براي منابع پايدار ارائه دهيم و تا زماني كه اين تعريف نشود تعيين مصداق هاي آن و تامين راههاي كسب آن غير ممكن مي باشد.
بذرگر اظهار داشت: عوارض پروانه ساخت براي افرادي كه متقاضي ساخت بخش تجاري ،صنعتي، رفاهي هستند مشمول مي شود و جز منابع ناپايدار شهرداري است كه شامل پذيره، تراكم، پاركينگ گروهي ،ارزش افزوده است.
مدير درآمد شهرداري شيراز گفت: ارزش افزوده منبع در آمد شهرداري مي شود در تمام دنيا ماليات و عوارض برمصرف است و از عوارض بيشتري از پرمصرفين بايد اخذ شود وبرعكس اين نيز مصداق دارد.در قانون ارزش افزوده 17و 18 اقلام موردنياز و ضروري مردم از ماليات معاف اند.
وي با اعلام افزايش بودجه امسال شهرداري شيراز نسبت به سال گذشته گفت: نگران درآمد شهرداري نيستيم در 15 و 16 آبان در نشست كلان شهرها كه با حضور مسولان انجام شد 315 ميليارد تومان براي شهرداري شيراز خواستار شديم كه اين مبلغ در مقايسه با سال گذشته كه 150ميليارد تومان بود بيش از دوبرابرشده است.
بذرگر اظهار داشت: بودجه قطار شهري شيراز نيز از طريق دولت تامين مي شود و تنها قسمتي از شهرداري شيراز كمك مي گيرد.ك/3
م - ك 677 / 675
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1356]