واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان/ 57مديركل دفتر امور قرآن و حديث جامعةالمصطفيالعالميه:مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان به رشتههاي حفظ و قرائت محدود نشود
گروه فعاليتهاي قرآني: ميتوان در دورههاي آينده مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان رشتههاي متنوعتري براي دانشجويان درنظر گرفت تا اين مسابقات تنها به رشتههاي حفظ و قرائت قرآن محدود نشود.
«حسين اسدي» مديركل دفتر امور قرآن و حديث جامعةالمصطفيالعالميه، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب اظهار كرد: دانشجويان مسلمان بسياري در رشتههاي قرآني با رويكرد هنري، ادبياتي و ... مشتاق به شركت در مسابقات بينالمللي قرآن هستند و در حال حاضر از حضور در اين رقابتها محروم ميشوند، خوب است كه ساز و كاري براي توسعه رشتههاي مسابقات انديشيده شود و اين مسابقات به گونهاي برگزار شود كه امكان حضور حداكثري دانشجويان مسلمان در آن فراهم شود.
اسدي با اشاره به ضرورت برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان، تصريح كرد: برگزاري اين مسابقات در راستاي مجموعه برنامههاي هدايت افكار قشر پژوهشگر و دانشجو جوامع اسلامي چون دانشجويان اقدام مبارك و موثري است.
وي ادامه داد: با توجه به اينكه محوريت قرآن در ايجاد وحدت اسلامي و خارج شدن مسلمانان از حالت انفعالي نسبت به هجمههاي دشمنان نقش غيرقابل انكاري دارد، مسابقات قرآني دانشگاهيان اقدام موثري در ايجاد وحدت و تقويت روحيه ايستادگي به شمار ميرود.
حضور دانشجويان جامعةالمصطفيالعالميه در مسابقات
اسدي جهاد دانشگاهي را از پيشتازان و طلايهداران حركت فرهنگي و ايجاد جريانهاي فرهنگي بين دانشگاهيان عنوان و بيان كرد: پيشينيه جامعةالمصطفيالعالميه در اولين دوره برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان نيز مشاركت داشته و در جريان برگزاري رقابتها بوده است و تعدادي از دانشجويان جامعةالمصطفيالعالميه نيز به عنوان نماينده كشورهاي خود در اين رقابتها شركت كردهاند.
وي در پاسخ به اين پرسش ايكنا كه چه تمهيداتي براي شركتكنندگان جامعةالمصطفيالعالميه براي حضور قدرتمند در اين دوره از مسابقات انديشيده شده است، گفت: در موسسات تحت پوشش براي حضور اين افراد كلاسهاي آمادهسازي و توجيهي برگزار ميشود.
مديركل دفتر امور قرآني و حديث جامعةالمصطفيالعالميه با تأكيد بر لزوم برگزاري برنامههاي جنبي در كنار مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان، افزود: بهترين برنامه جنبي اين مسابقات آشنايي متسابقان با دستاوردهاي همصنف خودشان، همچنين بازديد از مراكز توليد علم در ايران است.
اسدي آشنايي دانشجويان مسلمان كشورهاي مختلف با دستاوردهاي علمي و قرآني ايران را بسيار موثر و حائز اهميت عنوان و تصريح كرد: به نظر من اهداي بستهاي كه طرحهاي قرآني و تجربيات ايران در حوزه علوم فنون قرآني را در بر داشته باشد نيز يك حركت فرهنگي خوب در كنار برگزاري مسابقات است.
وي در پاسخ به اين سئوال ايكنا كه حضور دانشجويان مسلمان از كشورهاي غيرمسلمان چه نقشي در توسعه و بسط فرهنگ قرآني و اسلامي به اين كشورها ميتواند داشته باشد، تأكيد كرد: متأسفانه اسلام و قرآن در جهان مورد هجوم واقع شده است و بهترين راه، ايستادگي مسلمانان و خروج از رويكرد انفعالي در برابر هجمههاي دشمنان است و مسابقات بينالمللي دانشحويان مسلمان نيز در همين راستا قدم برداشته است.
بهرهمندي از تجربيات ديگر مسابقات بينالمللي قرآني ضروري است
مديركل دفتر امور قرآن و حديث جامعةالمصطفيالعالميه به بهرهمندي از تجربيات مسابقات بينالمللي قرآني برگزار شده در ايران تأكيد و اظهار كرد: كشور ايران سابقه برگزاري تعداد زيادي مسابقه بينالمللي قرآن را دارد و شايسته است براي هدفمند شدن مسابقات، همفكري و تعامل بيشتري بين برگزاركنندگان مسابقات بينالمللي انجام شود.
اسدي با ارائه پيشنهادي مبني بر برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان در چند مرحله، افزود: دستگاههاي مرتبط براي انتخاب افراد حاضر در مسابقات بايد زمينه را براي فراهم آوردن مراحل مقدماتي در كشورهاي خودشان و انتخاب و گزينش بهترينها فراهم كنند و سعي شود نفرات ممتاز هر كشور به مسابقات دانشجويان دعوت شود.
وي در ادامه بيان كرد: اين مراحل بايد به گونهاي طراحي شود كه مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان قلهاي براي دانشجويان باشد كه براي رسيدن و حضور در اين رقابتها مراحل تعريفشدهاي را پشتسر بگذارند.
مديركل دفتر امور قرآن و حديث جامعةالمصطفيالعالميه با تشكر از ستاد برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان براي برگزاري يادمان «استاد اربابي» عنوان كرد: چنين اقداماتي بسيار ارزنده است و انشاءالله اين يادبود در جريان برگزاري مسابقات به نحو احسن برگزار شود.
وي به حضور داوران دانشگاهي و حوزوي در تركيب هيئت داوران اشاره و تأكيد كرد: چون مسابقات ويژه دانشجويان است، بايد از داوران متخصص و آشنا با روحيات اين قشر بهره بگيريم، همچنين هيئت داوران بايد به زبانهاي عربي، انگليسي براي تعامل مستقيم با متسابقان آشنايي داشته باشند.
قاري و حافظ نمونه با نظر مردم در جريان مسابقات انتخاب شوند
اسدي با ارائه پيشنهادي براي حضور فعال حاضران در جريان برگزاري مسابقات، تصريح كرد: انتخاب يك قاري و حافظ منتخب حاضران در جريان برگزاري مسابقات راهكاري براي استفاده از نظر شركتكنندگان، توجه بيشتر و مشاركت آنها در مسابقات خواهد بود، گاهي خستگي بر حاضران در جريان برپايي مسابقات چيره ميشود ولي با اين تمهيد افراد به تلاوتها با دقت و حوصله براي انتخاب نفر برگزيده گوش خواهند داد.
مديركل دفتر امور قرآن و حديث جامعةالمصطفيالعالميه در پايان بر لزوم تشكيل اتحاديه دانشجويان قرآنپژوه اشاره و تأكيد كرد: براي نهادينه شدن آثار مسابقات بايد برنامههاي مستمر براي دانشجويان داشته باشيم كه ايجاد تشكلهاي قرآنمحور ويژه دانشجويان اثرات مسابقات را در مدت زمان بيشتري باقي خواهد كرد.
دوشنبه 20 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]