واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شايد براي بسياري از ديابتي.ها ترسناك.ترين عارضه آن بيماري.هاي چشمي باشد كه مي.تواند به كوري منجر شود. امروزه ديابت شايع.ترين عامل كوري در افراد 20 سال به بالاست كه عموما در بيماراني كه ديابت كنترل نشده دارند، رخ مي.دهد.
چندين بيماري چشمي در بيماران ديابتي شايع مي.باشد از جمله كاتاراكت يا آب مرواريد كه به معناي كدر شدن عدسي چشم است، اما رتينوپاتي ديابتي مهم.ترين عارضه چشمي ديابت است. رتينوپاتي كه به معناي آسيب به شبكيه چشم.هاست، به دليل تغييرات رگ.هاي خوني موجود در شبكيه و تكثير اين رگ.ها ايجاد مي.شود.
تغييرات شبكيه چشم داراي 2 مرحله است؛ مرحله اول كه به دليل خونريزي.هاي كوچك و ريزش مواد داخل رگ.ها به خارج است در اكثريت ديابتي.ها در 10 سال اول بعد از شروع ديابت ايجاد مي.شود و بتدريج به سمت مرحله دوم پيش مي.رود.
مرحله پيشرفته رتينوپاتي به معناي ايجاد رگ.هاي جديد و نافرم در شبكيه چشم است كه مي.تواند به خونريزي.هاي وسيع و كنده شدن شبكيه و آسيب شديد چشم منجر شود، خوشبختانه اولا فقط در تعدادي از بيماران مرحله پيشرفته و خطرناك رتينوپاتي ايجاد مي.شود و دوما با تمهيداتي كه در ادامه گفته خواهد شد، مي.توان اين پيشروي را كند نمود.
اما راه جلوگيري از اين عارضه خطرناك چيست؟ در مطالعه بسيار بزرگي كه چند سال پيش روي هزاران بيمار ديابتي صورت گرفته است، بيماراني كه از ابتداي ديابت به طور دقيق قند خون را كنترل كرده بودند، نزديك به 80 درصد كمتر از آنان كه به طور معمولي قند خونشان كنترل بود، دچار عارضه رتينوپاتي شدند و در آنان كه بعد از ايجاد مرحله اول رتينوپاتي اقدام به كنترل دقيق قند خون نمودند نيز 50 درصد از پيشروي به مرحله دوم پيشگيري شد.
كنترل دقيق قند خون به معناي اين است كه فرد با داروي خوراكي يا انسولين قند خود را به طور مداوم و هميشگي در محدوده نرمال نگه داشته باشد و هر روز قند خون را چك كند. بسياري از بيماران ديابتي همزمان دچار فشار خون و چربي بالاي خون نيز هستند، درمان اين دو بيماري نيز به پيشگيري از رتينوپاتي كمك مي.كند.
در كنار تمهيدات فوق، فرد ديابتي بايد مرتب توسط چشم.پزشك معاينه شود تا در صورت بروز اولين تظاهرات رتينوپاتي شديد با روش.هاي جديد شامل ليزر از پيشرفت اين بيماري پيشگيري و بينايي حفظ شود.
بايد دانست كه معاينه چشم توسط پزشكان با وسايل معمولي مثل افتالموسكوپ براي بررسي دقيق تغييرات شبكيه در ديابت كافي نيست و حتما بايد چشم پزشك پس از ريختن قطره گشادكننده مردمك با وسايل مخصوص چشم.ها را معاينه كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]