واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: عاقبت amd تصمیم گرفت جزئیات بیشتری را درباره فناوری فیوژن، بزرگ ترین فناوری ساخته شده برای معماری amd k8 64 بیتی از زمان معرفی آن در سال 2003 فاش کند. همزمان با معرفی 2 پردازنده amd با نام های بولدوزر و باب کت (bobcat)، این فناوری در دسترس عموم کاربران قرار خواهدگرفت.
تراشه بولدوزر به عنوان مهره سنگین وزن amd، بازار سرورها و رایانه های دسکتاپ با کارآیی فوق العاده را هدف گرفته، در حالی که هدف تراشه باب کت، بازار لپ تاپ ها و نت بوک ها خواهد بود.
این 2 پردازنده اولین پردازنده های این شرکت هستند که هسته گرافیکی و هسته پردازشی در آنها به صورت یک بسته واحد کنار یکدیگر قرار خواهد گرفت. amd به جای قرار دادن 2 قطعه سیلیکون در یک بسته (برخلاف پردازنده های cpu-gpu در رده های core i3 و core i5 اینتل) یک قطعه سیلیکونی دای را بین آنها به اشتراک گذاشته است.
پردازنده بولدوزر
هسته بولدوزر 2 واحد اجرایی را با اجزائی چون حافظه پنهان که قابلیت اشتراک گذاری دارد، در کنار هم جاسازی کرده است. کارکرد این واحدهای اجرایی از بسیاری جهات شبیه فناوری ابرچندنخی اینتل بوده و به هسته پردازنده اجازه می دهد 2 کار را در یک زمان انجام دهد.
amd می گوید فناوری ابرچندنخی او که عناصر و ضمائم کمتری دارد، بسیار پیشرفته تر از فناوری اینتل است چراکه با 2 برابر شدن قابلیت هسته ها، این روش موجب فعال سازی سریع تر پردازش 2 نخ پردازنده خواهد شد.
این نوع هسته ها که با فناوری پردازش 32 نانومتری globalfoundries تولید می شوند از قدرت و انرژی بیشتر و بهتری برخوردار هستند. این نخستین پردازنده ای است که در ساخت آن از فناوری جدید high gate k metal (که عایق بندی را در گیت های میلیون ها ترانزیستور درون هسته بهبود می بخشد) استفاده شده است.
طراحی بولدوزر باعث شده تا amd بتواند بزرگی هسته پردازنده را تا 33 درصد افزایش دهد که این خود موجب کاهش قیمت تمام شده محصول نهایی آن می شود، ضمن این که توان عملیاتی آن را تا 50 درصد افزایش می دهد.
پردازنده باب کت
amd نام باب کت را به خاطر چابکی و سرعت انتقالش بر این هسته نهاده است. اولین پردازنده ای که طراحی باب کت در آن به کار خواهد رفت، اوایل سال 2011 با نام مستعار اونتاریو (ontario) به بازار عرضه خواهد شد. پتانسیل باب کت که اجرای دستورات خارج از قاعده را نیز مورد پشتیبانی قرار می دهد، بر پایه d; وات کشش جریان برق در زیر سنگین ترین فشار کاری (البته با پیکربندی های خاص) خواهد بود.
amd ادعا می کند این پردازنده تا حدود 90 درصد کارآیی استاندارد پردازنده های امروزی را در نصف مساحت سیلیکون به کار رفته در آنها ارائه می دهد که این کارایی بالا و میزان پایین برق مصرفی، بر ارزش آن به میزان زیادی افزوده است. بنابراین باب کت می تواند افزون بر بازار پردازنده های اتم اینتل، درهای بازار پرمنفعت تبلت ها و تلفن های همراه هوشمند یا پردازنده های مطابق بودجه culv (برای لپ تاپ های فراقابل حمل) را به روی amd بگشاید.
این شرکت هنوز تصمیمی درباره میزان استفاده از باب کت و حدود پیشروی آن اتخاذ نکرده، اما می گوید این فناوری باید نت بوک ها و لپ تاپ ها را در تیررس اهداف نزدیک خود قرار دهد.
البته از روی شواهد و قرائن موجود می توان پیش بینی کرد که این فناوری احتمالا کاربردهایی هم در زمینه های دیگر داشته باشد؛ هرچند هنوز برای قضاوت کامل درباره آنها خیلی زود است و باید منتظر به بازار آمدن و در دسترس عموم قرار گرفتن آنها ماند. همچنین برای پی بردن به سطح واقعی کارآیی و قابلیت های ادعا شده آن، باید آنها را شخصا و در عمل آزمود.
منابع
http://iranictnews.ir/goto/?url=http%3A%2F%2Flambda-tek.com" target="_blank">http://lambda-tek.com
http://iranictnews.ir/goto/?url=http%3A%2F%2Famd.com" target="_blank">http://amd.com
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]