تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 26 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه بهره‏اى از دانش ندارد معنا ندارد كه ديگران او را سعادتمند بدانند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1865498540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/آخرين خبرها ازمرگ ماهيان خليج‌فارس/‌ مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس:‌ رسوب فيتوپلانكتون‌ها بعد از مرگ، اثرات تخريبي بر جوامع موجودات كف‌زي و مرجان‌ها دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /آخرين خبرها ازمرگ ماهيان خليج‌فارس/‌ مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس:‌ رسوب فيتوپلانكتون‌ها بعد از مرگ، اثرات تخريبي بر جوامع موجودات كف‌زي و مرجان‌ها دارد


خبرگزاري دانشجويان ايران - بندرعباس
سرويس: اجتماعي - محيط زيست

مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس و درياي عمان گفت: با توجه به گستردگي پديده كشند قرمز در سواحل بندرعباس، هرمز و قشم به نظر مي‌رسد اين پديده به اين علت كه اين فيتوپلانكتون‌ها بعد از مرگ به هم چسبنده و توده ژلانتيني تشكيل داده و رسوب مي‌كنند مي‌تواند اثرات تخريبي بر جوامع موجودات كف‌زي و خصوصا مرجان‌ها داشته باشد.

دكتر محمد صديق مرتضوي در گفت‌وگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: اين پديده در اكثر آبهاي جهان ديده مي‌شود و همچنين در آبهاي خليج‌فارس بارها مشاهده و گزارش‌هاي متعددي در مورد اين پديده وجود دارد. اين رويداد اگر به صورت موقت و ناپايدار و ناشي از گونه‌هاي غيرسمي باشد چندان نگران‌كننده نيست ولي اگر بصورت پايدار درآيد ممكن است خسارت جبران ناپذيري بر اكوسيستم آبي و آبزيان وارد كند.

مرتضوي خاطرنشان كرد: شكوفايي بصورت پايدار مي‌تواند سبب كمبود اكسيژن منطقه (شب هنگام) شده و در نتيجه خفگي آبزيان را در بر داشته باشد و گاها به حالت لزج و چسبنده ديده مي‌شود كه در اين مرحله به علت وارد شدن اين مواد لزج به برانشي‌هاي ماهيان در هنگام تنفس و نشست بر روي خارهاي برانشي ماهيان و جلوگيري از رسيدن اكسيژن، سبب مرگ و مير آبزيان مي‌شود.

وي در خصوص سابقه كشند قرمز در آبهاي استان هرمزگان بيان كرد: بر اساس تحقيقاتي كه در زمينه پلانكتون و مشاهده كشند قرمز از سال 1375 تا 1385 در پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان بعمل آمده،‌شكوفايي پلانكتوني رخدادي طبيعي بوده و در اكثر مواقع جنس‌هاي Navicula, Noctolica, Nitzschia ارگانيسم‌هاي بوجود آورنده اين پديده شناخته شده‌اند.

به گفته مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس و درياي عمان شكوفايي فعلي كه از اوايل مهرماه بصورت گسترده در آبهاي استان هرمزگان بويژه در اطراف جزيره قشم رخ داده و تا كنون نيز ادامه دارد ناشي از شكوفايي پلانكتون گياهي با نام علمي Cochodinium Polykrikoides از نوع تاژكيان است كه در موارد قبلي مشاهده نشده بود.

وي تصريح كرد: در طي بررسي هيدروبيولوژي درياي عمان كه توسط پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس و درياي عمان در پاييز 1386 بعمل آمده در نمونه‌هاي پلانكتوني ميزان زيادي سيستم دينوفاژله ديده شده است كه اين سيست‌ها احتمالا در اثر فراهم شدن شرايط مساعد (از قبيل افزايش مواد مغذي، تغييرات دماي آب و...) بصورت شكوفا و فعال در آمده‌اند.

مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس و درياي عمان افزود: مطالعات نشان مي‌دهد كه اين گروه از فيتوپلانكتون‌ها يك دوره نهفته (خواب) را طي مي‌كنند و در اثر مهيا شدن شرايط شكوفايي، سريعا رشد و تكثير مي‌يابند.

به گفته وي اين جنس از دينوفلاژله‌ها در آبهاي ژاپن، مكزيك شكوفايي داشته و مرگ و مير گسترده آبزيان را در برداشته است و شكوفايي آنها در حدود يك ماه ادامه داشته است و همچنين اين امكان نيز داده شده است كه سيست آنها (حالت نهفته) در محيط باقي بماند.

وي در مورد اينكه چه اقداماتي در خصوص شناسايي و رفع اين پديده صورت گرفته است گفت: بلافاصله پس از كسب اطلاع از وقوع پديده مذكور اكيپي از كارشناسان پژوهشكده اكولوژي خليج فارس و درياي عمان شامل متخصصين زيست شناسي دريا و شيمي به جزيره قشم اعزام و ضمن بررسي پديده فوق اقدام به نمونه برداري از آبزيان تلف شده و آب منطقه براي شناسايي عامل بوجود آورنده و همچنين بررسي احتمال آلوده بودن آب نمودند.

مرتضوي اظهار كرد: رنگ آب سبز متمايل به قرمز مشاهده شد و ماهيان تلف شده در حدود 10 كيلوگرم و شامل شانك، عروس، شورت، سفره ماهي و گاريز بودند با توجه به مشاهده مرگ و مير ناشي از شكوفايي اين گروه از دينوفلاژله‌ها، مطالعات زيادي در مورد سميت آنها صورت گرفته ولي نشانه‌اي از وجود سم در اين جنس از پلانكتون‌هاي گياهي يافت نشده است.

وي مرگ و مير آبزيان را تماس فيزيكي با مخاط و مواد ترشحي ناشي از اين جنس از فيتوپلانكتون‌ها عنوان كرد و افزود: همچنين به نظر مي‌رسد مرگ و مير تعدادي از ماهي‌ها در سواحل جنوبي قشم در اثر آسيب ديدگي آبشش‌ها توسط مخاط چسبنده باشد.

مديركل پژوهشكده اكولوژي خليج‌فارس و درياي عمان بيان كرد: بر اساس بررسي‌هاي علمي و مطالعاتي كه تاكنون انجام شده هيچ دليلي مبني بر ايجاد مسموميت در آبزيان يا مسموميت غذايي در افرادي كه از آبزيان صيد شده در مناطق تحت شكوفايي پلانكتوني مصرف كننده بدست نيامده است و پيگيري موضوع از طريق ارتباط با مجامع بين‌المللي مرتبط از سوي پژوهشكده همچنان ادامه دارد.

انتهاي پيام
 دوشنبه 20 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن