واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: وزير آموزش و پرورش :مدرسه منحلشده نداريم
گروه اجتماعي : با وجودي كه چندي پيش، محمدجاني عضو فراكسيون فرهنگيان مجلس گفته بود، با اجراي بخشنامه ساماندهي نيروي انساني آموزش و پرورش ،مدارس زير 15 دانش آموز منحل شده و تراكم كلاسهاي درس در بعضي مناطق به 40 دانشآموز رسيده است، وزير آموزش و پرورش گفت: مدارس منحل شده نداريم. پيش از اين نيز كريمي فيروز جايي نماينده بابل در مجلس، گفته بود: به رغم پيگيريهاي نمايندگان مجلس، شاهد تعطيلي مدارس زير 15 دانش آموز در روستاهاي كشور هستيم، به عنوان مثال در بابل 40 مدرسه روستايي منحل شده است. بعد از اعتراضا ت نمايندگان مجلس به برخي بخشهاي دستور العمل ساماندهي مدارس كشور كه اواخر تيرماه به مدارس كل كشور ابلاغ شد، وزير آموزش و پرورش اجراي اين بخش را به مناطق آموزش و پرورش استانها واگذار كرد كه آموزش و پرورش برخي استانها اين دستور العمل را اجرا كردند به طوري كه كريمي فيروز جايي با اشاره به اينكه در استان اردبيل حدود 40- 30 مدرسه روستايي منحل شده است، گفته بود: اطلاعات تعطيلي مدارس روستايي موجوداست. با اين وجود وزير آموزش و پرورش ضمن رد انحلال مدارس زير 15 نفر تاكيد كرد: طرح ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش و تعديل تناسب تراكم دانشآموز به معلم در كلاسهاي درس به معناي انحلال مدارس كم جمعيت نيست، لذا انحلال هيچ مدرسهايدر دستور كار قرار ندارد؛ همان طور كه تاكنون و از آغاز اجراي طرح نيز مدرسه منحلشدهاي نداشتهايم. علياحمدي در گفتگو با ايسنا، در پاسخ به اين پرسش كه گزارشاتي از انحلال برخي مدارس كم دانشآموز در روستاها ارسال شده و با توجه به اين امر، اساسا سقف تراكم دانشآموزي براي انحلال مدارس روستايي چه تعداد دانشآموز است؟ گفت: مدارس روستايي با هر تعداد دانشآموز داير مانده و منحل نميشوند. وي در ادامه خاطرنشان كرد: گزارشات رسيده در زمينه انحلال مدارس را به صورت مكتوب انتقال دهيد، تا پيگيري كنيم. وزير آموزش و پرورش هدف از اجراي طرح ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش را متناسبسازي تراكم دانشآموز به نيرو در اين وزارتخانه ذكر كرد. همچنين رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس گفت : قرار بود هر جا كه حذف كلاس ها به دانش آموزان آسيبي نرساند؛ كلاس هاي زير 15 نفر حذف شود.عباسپورتهراني فرد در گفتگو با شبكه خبر در خصوص تعطيلي برخي از كلاس هايي با ظرفيت زير 15 نفر گفت : توصيه شده بود با هماهنگي شوراي اسلامي شهر و مسئولان آموزش و پرورش استان ها ، هر جا كه حذف كلاس ها به دانش آموزان لطمه اي وارد نكند، كلاس هاي زير 15 نفر حذف شود. وي اظهارداشت: متاسفانه علي رغم چنين توصيه اي، گستردگي حذف اين كلاس هاي 15 نفره ، خيلي زياد بوده است و در بعضي از مناطق دانش آموزان زيادي بدون كلاس مانده اند. عباسپور تهراني فرد انتشار بخشنامه اي در خصوص صرفه جويي را باعث تراكم كلاس ها عنوان كرد و گفت : با انتشار اين بخشنامه، حتي بعضي از مدارس دو شيفته، يك شيفته شده و كلاس ها با تراكم دانش آموزان روبرو شده است.رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: از وزير آموزش و پرورش خواسته ايم تا گزارشي از وضع كلاس ها و منحل شدن آنها براي كميسيون آموزش و تحقيقات ارائه دهند تا به طور دقيق وضع كلاس هاي مدارس اعلام شود.
مشكل كلاسهاي 40 نفره در بسياري از مدارس حل نشده است
با وجوديكه چندي پيش وزير آموزش و پرورش در خصوص كلاسهاي 40 نفره گفته بود، هيچ گزارش تخلفي درباره وجود كلاسهاي بالاي 40 نفر تاكنون به اين وزارتخانه ارائه نشده است تا آن را پيگيري كنيم، مديركل دفتر خلاقيت و نوآوري در آمـوزش و پـرورش پـيـش دبستاني و ابتدايي گفت: مشكل كلاسهاي 40 نفره در بسياري از مدارس ابتدايي حل نشده است. رحيمي در گفتگو با مهر با بيان اينكه در حال پيگيري مسائل مربوط به كلاسهاي بالاي 40 نفر در مدارس ابتدايي كشور هستيم، افزود: بعضي از استانها به دليل كمبود فضا و نيرو نتوانستند اين مشكل را حل كنند و بايد از طريق كميته برنامه ريزي استانها براي ايجاد فضا و جذب نيرو مجوز بگيرند.وي تصريح كرد : تا كنون بررسي درباره اينكه آيا مشكلات مربوط به مدارس با كلاسهاي داراي جمعيت بالاي دانش آموزي حل شده است يا خير، انجام نداده ايم تا ببينيم چه تعداد از آنها طبق دستورالعمل وزير آموزش و پرورش عمل كرده اند.همچنين مسئول ارزيابي و عملكرد در پاسخگويي به شكايات آموزش و پرورش شهر تهران دراين باره گفت : طبق شكايات رسيده به آموزش و پرورش تهران كلاسهاي با جمعيت بيش از 40 دانش آموز در همه مناطق تهران وجود دارد و اين معضل تنها به چند منطقه محدود نمي شود.گفتني است، بر اساس آمارهاي اعلام شده از سوي مراجع رسمي، امسال بيش از14 ميليون و 200 هزار دانش آموز در 150 هزار مدرسه كشور تحصيل خواهند كرد كه از اين تعداد حدود 5/10 ميليون نفر تحت پوشش آموزش عمومي قرار مي گيرند و از اين طريق، سهم آموزش و پرورش عمومي در نظام تحصيلي كشور امسال حدود 70 درصد خواهد بود. پيش بيني ها حاكي از آن است كه جمعيت آموزش و پرورش كشور تا سال 1390 به شكل نامحسوسي كاهنده بوده و به 13 ميليون نفر خواهد رسيد كه اين رقم از سال 90 به بعد مجددا با رشــد فـزايـنـده اي روبـهرو شـده و در سـال 1404 جـمـعـيـت دانشآموزي كشور به 20 ميليون نفر افزايش مييابد.
يك سوم مدارس كشور دونوبته هستند
مشاور فرهنگي وزير آموزش و پرورش گفت: به رغم اقدامات انجام شده در امر مدرسه سازي و رشد تعهدات خيرين در اين امر، هنوز يك سوم مدارس كشور دو نوبته هستند.حيدري در گفتگو با مهر افزود: تعهدات خيرين مدرسه ساز در سال جاري شش هزار و 130 ميليارد ريال است كه از رشد 250 درصدي نسبت به سال گذشته برخوردار ميباشد اما به رغم اقداماتانجام شده در امر مدرسهسازي هنوز دانشآموزان از سرويس كامل آموزشي برخوردار نيستند. وي همچنين با بيان اينكه "پايه و اساس ساختن كشور، گسترش و توسعه آموزش و پرورش و مقدمه آن وجود فضاي مناسب آموزشي است"، يادآورشد: تجربه نشان داده است براي ساختن كشور در همه بخشها مردم بايد وارد صحنه شوند.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]