واضح آرشیو وب فارسی:مهر: يك پژوهشگر مسائل اجتماعي:معضل كودكان كار، مبحثي حاشيه اي است
تبريز - خبرگزاري مهر:يك استاد دانشگاه و پژوهشگر مسايل اجتماعي گفت: به معضل كودكان كار حاشيه اي نگريسته مي شود.
دكتر كامران صداقت در گفتگو با خبرنگار مهر در تبريز افزود: نگرش حاشيه اي به معضل كودكان كار با توجه به وجود مشكلات فراوان اجتماعي و نظام مند نبودن ساختارهاي فرهنگي كشورطبيعي به نظر مي رسد.
وي با بيان اينكه نمي توان با وضعيت كنوني اقتصاد كشور به حل معضل كودكان كار در آينده نزديك دل بست افزود: حل احتمالي اين معضل، ايجاد معضل ديگري را منجر خواهد شد كه آثار زيان بار آن به مراتب بيشتر از كودكان كار است.
اين پژوهشگر مسائل اجتماعي گفت: با وجود اينكه طبق قانون، كار كردن كودكان ممنوع است اما بر اساس نتايج تحقيقات پيمايشي، هفت درصد كودكان زير 14 سال كشور به صورت تمام وقت و يا پاره وقت و حتي به شكل پنهاني كار مي كنند.
صداقت خاستگاه معضل كودكان كار را ناشي از مسايل اقتصادي و وضعيت معيشتي آنان عنوان و تصريح كرد: اغلب كودكان كار در خانواده هايي ساكنند كه جزو اقشار بارفاه نسبي متوسط به پايين جامعه طبقه بندي مي شوند.
وي تفاوت زياد سني والدين با كودكان را از ديگر عوامل كار كردن كودكان دانست و گفت: اين دسته از كودكان كه در خانواده هايي پير زندگي مي كنند از حمايت و پشتيباني والدين بي بهره هستند وخواسته وناخواسته احساس مي كنند بايد براي ورود به جامعه، استقلال كاري داشته باشند.
وي همچنين عنوان كرد: به خاطر نبود تضمين و يا عدم ثبات شغلي، فرهنگ اشتغال در بين پسران به سن 12 سالگي كاهش يافته و در بين دختران نيز به خصوص در مناطق روستايي به عنصر غيرت تبديل شده است.
صداقت گفت: پيش بيني مي شود با كاهش تعداد فرزندان خانواده ها و از بين رفتن شكاف نسلي بين كودكان و والدين تا 15 سال آينده معضل كودكان كار نيز به تدريج مرتفع شود.
اين پژوهشگر مسائل اجتماعي موفقيت سازمان هاي حمايتي نظير كميته امداد و بهزيستي در برخورد با معضل كودكان كار را به دليل كمبود اعتبارات و امكانات اين سازمان ها و نيز بالا بودن شمار كودكان كار عملاً غيرممكن خواند و گفت: كميته امداد و بهزيستي با انبوهي از ماموريت هاي محوله دچار فشار نقش هستند.
وي به حاكميت قوانين سخت درباره ممنوعيت بكارگيري كودكان در وضعيت هاي دشوار در كشورهايي نظير چين، تركيه و سوئيس اشاره و خاطر نشان كرد: در ايران قوانين و مجازات هاي شديدي كه بكارگيري كودكان در موقعيت هاي شغلي سخت را ممنوع كند وجود ندارد و همين خلاء قانوني باعث شده است كارفرمايان از اين موقعيت سوء استفاده كنند.
صداقت، مشخص نبودن نهاد مقابله كننده با كودكان كار را از ضعفهاي مرتفع كردن اين معضل اجتماعي دانست و گفت: بايد نهادهايي مانند نيروي انتظامي، سازمان كار، سازمان بهزيستي و تشكيلات قضائي در فرايند برخورد با معضل كودكان كار سازماندهي شوند.
وي تاكيد كرد: دولت بايد با برنامه ريزي درازمدت نسبت به ظرفيت سازي و ايجاد فرصت هاي شغلي جديد اقدام كند.
صداقت به ناآگاهي والدين كودكان كار نسبت به ارزش تحصيل فرزندانشان تصريح كرد: در اين زمينه اطلاع رساني و توانمند سازي والدين مي تواند نقش مهمي ايفا كند.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]