واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: توليد بر اساس نياز مصرف، مشكل صادرات فرش دستباف را حل نمي كند
معاون وزير بازرگاني معتقد است : بر اي حفظ جايگاه فرش دستباف ايران در جهان بايد رهبري آن را برعهده گرفت و تقليد در توليد بر اساس نياز بازار مصرف ، مشكلي را در اين زمينه حل نمي كند.
" مهدي غضنفري " روز يكشنبه در نخستين همايش توليد كنندگان و صادركنندگان فرش دستباف در تهران با اشاره به اينكه در سال هاي 2002 تا 2006 ميلادي رقم نيم ميليارد دلاري صادرات فرش دستباف ايران حفظ شد ، تاكيد كرد: ايران همچنان مقام نخست خود را در عرصه صادرات فرش دستباف در جهان حفظ كرده است .
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، وي در عين حال تاكيد كرد: ما نمي توانيم بگوييم به دليل اينكه فرش دستباف در جهان كمتر به فروش رفته ، بنابر اين سهم ما كم شده است ، زيرا در فاصله سال هاي 2003 تا 2006 سهم جهاني صادرات فرش از يك ميليارد و 400 ميليون دلار به يك ميليارد و 600 ميليون دلار افزايش يافت .
عضنفري تصريح كرد: اينكه به دنبال نياز بازار باشيم و براساس آن فرش توليد كنيم ، شيوه اي غير كارشناسي است.
وي در ادامه تاكيد كرد : تدوين طرح جامع و راهبردي مدون در مورد فرش دستباف ، حمايت اصولي در قالب سياست هاي تدوين شده و ايجاد صندوق حمايت از بافندگان تاثير بسياري در افزايش توليد و صادرات فرش كشور دارد .
معاون وزير بازرگاني سپس به بيان آمار در خصوص صادرات فرش پرداخت و گفت: در حال حاضر فرش ايران به 100 كشور جهان صادر مي شود .
به گفته ي غضنفري ، حدود 98 درصد صادرات فرش كشور به 25 كشور جهان صورت مي گيرد كه از اين ميان 80 درصد از صادرات فقط به 10 كشور صورت مي گيرد.
رييس كل سازمان توسعه تجارت تاكيد كرد: حدود 45 درصد فرش دستباف كشور فقط به امريكا و آلمان صادر مي شود.
اين مقام مسئول ادامه داد : نزديك به 15 درصد فرش ايران به كشورهاي امارات ، لبنان ، عربستان سعودي ، كويت ، تركيه ،بحرين و قطر صادر مي شود .
غضنفري با اشاره به تسهيلات اختصاص يافته در بخش بازاريابي و نمايشگاهي ويژه فرش دستباف گفت: در سال هاي 85 و 86 از مجموع 8/41 ميليارد ريال مشوق هاي پرداختي به فعاليت هاي نمايشگاهي و بازاريابي شركت ها صادراتي ، افزون بر 3/18 ميليارد ريال يعني معادل 44 درصد به شركت هاي صادر كننده فرش تعلق گرفت كه به طور عمده در قالب حمايت از فعاليت هاي نمايشگاهي پرداخت شد .
رييس كل سازمان توسعه تجارت ،اشتغالزايي ، تحصيل ارز و كمك به بهبود اقتصاد روستايي را از جنبه هاي مهم اقتصادي فرش دستباف عنوان كرد و گفت: فرش دستباف به دليل مرغوبيت و قيمت تمام شده بالاي آن بيشتر مصرف خارجي دارد و بازار صادراتي آن نسبت به بازار داخلي گسترده تر است .
به گفته وي ، هر گونه ركود در بازار صادراتي فرش دستباف به بيكاري و كاهش درآمد در ميان بسياري از شاغلان صنعت فرش منجر مي شود .
به اعتقاد اين مقام مسئول ، با اين استدلال گسترش بازارهاي صادراتي فرش دستباف اثر موثر و مساعدي بر افزايش رفاه و بالا رفتن درآمد روستاييان خواهد داشت .
غضنفري از وزارتخانه هاي بازرگاني و جهاد كشاورزي بعنوان متوليان امر توسعه روستايي در كشور خواست كه سازماندهي تعاوني توليد فرش و فعال كردن بخش هاي مختلف آن را در اولويت كاري قرار دهند .
وي با اشاره به وجود 25 شغل جنبي در صنعت فرش افزود: طبق يك برآورد ، به طور كلي نيروي انساني شاغل در صنعت فرش در سال هاي اخير افزايش داشته است .
اقتصام ** 1601** 1557
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]