واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: امين زاده؛ شكستن تابوي مذاكره با امريكا با حفظ عزت ايران باشد
محسن امين زاده از سياست دولت نهم انتقاد كرد و همزمان با انتقادات خود از دولت نهم از دولت اصلاحات دفاع كرد كه توانست تهديدات را در سال 76 تبديل به فرصت كند و جايگاه ايران را ارتقا ببخشد.
به گزارش نوانديش محسن امين زاده در نشست ماهانه حزب جوانان ايران اسلامي، ايران را نيازمند سياست مديرانه در عرصه ديپلماسي دانست و اظهار داشت؛ سياست خارجي ايران بايد مدبرانه باشد. دولت قوي مي تواند با تدبير مشكلات را حل كند.امين زاده از احمدي نژاد به خاطر عدم مشاوره با كارشناسان وزارت امور خارجه نيز انتقاد كرد و اظهار داشت؛ قبل از سفر سال گذشته رئيس جمهور به نيويورك اكثر مديران وزارت خارجه معتقد بودند سفر او به نيويورك درست نيست و برخي به رئيس جمهور گفتند نرود، اما نپذيرفت.
به هر حال محسن امين زاده بار ديگر از عملكرد دولت خاتمي دفاع كرد و سياست خردمندانه ايران را عاملي براي عدم صدور قطعنامه عليه ايران ارزيابي كرد و گفت؛ هيچ تحريمي در دوره خاتمي عليه ايران شكل نگرفت و پرونده ايران به شوراي امنيت نرفت و سياست خارجي دولت خاتمي به گونه يي بود كه توانست در حين رسيدگي به پرونده هسته يي رابطه اش را با دنيا حفظ كند.
معاون وزير امور خارجه دولت خاتمي اظهار داشت؛ اگر بخواهيم در پيشبرد صنعت هسته يي كشور به دولت ها سهم بدهيم به نظر من 65 تا 70 درصد متعلق به دولت خاتمي است و 20 تا 25درصد متعلق به دولت هاي قبل از خاتمي و 10 درصد متعلق به دولت احمدي نژاد است. اين 10 درصد را هم به اين علت به دولت نهم اختصاص دارد كه اين دولت توانسته در اين سه سال خط توليد سانتريفوژهايي را كه از دولت قبل تحويل گرفته روشن نگه دارد. وي افزود؛ وقتي خاتمي دولت را تحويل داد هيچ تحريمي عليه ايران وجود نداشت.امين زاده بار ديگر گريزي به گذشته زد و به دستاوردهاي دوران خاتمي اشاره كرد و گفت؛ در زمان دولت خاتمي اروپايي ها خيلي به ما اصرار كردند كه نگذاريد پرونده تان به شوراي امنيت برود چون ما در شوراي امنيت نمي توانيم مقابل امريكا بايستيم.
وي تصريح كرد؛ سياست خارجي خاتمي توسعه گرا بود و به همين خاطر امريكا در مساله تحريم ها تنها بود و ما توانستيم با حفظ اصول نظام هم به دانش هسته يي دست يابيم و هم راه هاي توسعه را باز كنيم.
معاون وزير امور خارجه دولت خاتمي كاهش تحريم ها را محصول دولت خاتمي ذكر و تصريح كرد؛ اثر تحريم ها در دوره خاتمي كاهش يافت.
وي در عين حال حضور خاتمي را عاملي براي ايجاد تغييرات در عرصه بين المللي عنوان كرد و شايد دليل برداشت امين زاده حضور كوفي عنان و چهره هاي بين المللي در سالروز تولد او بود. امين زاده تصريح كرد؛ اگر خاتمي بيايد و رئيس جمهور شود، فقط نفس آمدنش باعث يك تغيير عمده در موقعيت ايران در جهان مي شود و حتماً با حضور خاتمي وضع ما از وضعيت فعلي بهتر خواهد شد. بودن آقاي خاتمي در راس قوه مجريه ايران، بارديگر زمينه اعتمادسازي با جامعه بين المللي را فراهم خواهد كرد و تمايل ايران براي پرهيز از بحران سازي را باوركردني خواهد كرد. آمدن خاتمي مي تواند به حل مشكلات بين المللي ايران سرعت بدهد و يك تغيير اساسي در سياست خارجي ما رخ خواهد داد. وي در عين حال به اختلاف ديرينه امريكا و ايران اشاره كرد و گفت؛ اختلاف ايران و امريكا بايد به سمتي برود كه تمام شود. معاون وزير امور خارجه دولت خاتمي بار ديگر به روند مسائل ديپلماتيك دولت اصلاحات اشاره و تصريح كرد؛ علاقه مندم موقعيت و رفتار دو رئيس جمهور ايران را در رابطه با گفت وگو با امريكا مطرح كنم. يكي از جدي ترين انتقادهايي كه دوستان آقاي خاتمي به ايشان در زمينه سياست خارجي وارد مي كردند، پرهيز آقاي خاتمي از مواجهه با كلينتون و عكس نگرفتن با رهبران جهان در سال 2000 ميلادي در اجلاس هزاره در نيويورك بود. شايد انتقاد بجايي هم بود اما واقعيت اين بود كه ايشان نگران فشارهاي داخلي و مشكلاتي بود كه ممكن است در داخل با آن مواجه شود كه از مواجهه با كلينتون و حتي يك تماس كوتاه و تشريفاتي نيز گريزان بود.
بعد از سخنراني آقاي خاتمي در سازمان ملل كه با حضور كلينتون انجام شد، وقتي ايشان شنيد كه ممكن است كلينتون به طرف محل استراحت او در سازمان ملل برود محل را ترك كرد. كلينتون راهروهاي مسير حركت آقاي خاتمي را طي كرده بود تا شايد به صورت اتفاقي با ايشان مواجه شده و گفت وگويي بكند. وي وقتي آقاي خاتمي را پيدا نكرده بود حتي به اتاق استراحت ايشان در سازمان ملل هم سرزده بود كه به جاي آقاي خاتمي با محافظ ايشان مواجه شده بود و با وي دست داده بود. فارغ از اينكه كار آقاي خاتمي درست بوده يا نه، اما حتماً هر كس اين ماجرا را مي شنيد در مورد عزت نفس و موقعيت باعزت رئيس جمهور ايران در برابر رئيس جمهور امريكا ترديد نمي كرد. فقط خيلي ها گريزان شدن آقاي خاتمي به خاطر مخالفت هاي داخلي و تندروها را اشتباه مي دانستند. اين موضوع را مقايسه كنيد با رفتار آقاي احمدي نژاد. من واقعاً وقتي مصاحبه آقاي احمدي نژاد را با لري كينگ ديدم از اين منظر تكان خوردم. رئيس جمهور ايران در يك مصاحبه يك ساعته نه يك بار بلكه چهار يا پنج بار، گفت وگو با امريكاييان را مطرح كرد. هرچند من با مذاكره دولت كنوني با امريكاييان موافق بوده و هستم و معتقدم شكستن اين تابو توسط اين دولت به هر ميزان كه وسيع تر باشد، بهتر است. اگر از سفر آقاي مشايي به نيويورك هم چيزي در اين رابطه دربيايد خوب است، اما معتقدم در اين رابطه بايد عزت كشور حفظ شود.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]