واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: شماري ازمردم تنكابن خواستاراحيا، بازسازي و لايروبي نهرها و كانال آب شدند
نوشهر - شماري از مردم ومسوولان تنكابن بااشاره به خسارت هاي ناشي از بارندگي هاي سيل آساي روز شنبه در اين شهرستان ، خواستاراحيا، بازسازي و لايروبي نهرها و كانال هاي آب مناطق شهري و روستايي شدند.
در گذشته نه چندان دور كليه اراضي كشاورزي و باغات مركبات وداخل روستاها شهرستان تنكابن داراي نهرهاي انتقال آب بوده كه با وجود آن، آب از طريق نهرهاي كوچك به نهرهاي بزرگ و سپس به دريا روانه مي شد.
با گسترش و افزايش جمعيت و روند روز افزون ساخت و سازهاي بي حساب، بخش زيادي از اين انهار از بين رفته و سيستم گردش آب به ويژه در فصول بارندگي مشكل شده و در نهايت اكنون انباشت آب هاي جاري بر اثر بارندگي هاي سيل آسا خسارت هاي زيادي به منطقه وارد مي كند.
به عنوان نمونه بارش شديد باران روزشنبه درشهرستان تنكابن به بيش از 300 واحد مسكوني در 50 روستاي اين شهرستان دچار آبگرفتگي و خسارت هاي فراوان وارد كرد.
"علي بحري" از روستاي پلتكله تنكابن كه در بارندگي شديد روز گذشته در اين منطقه كليه اثاثيه منزلش از بين رفت، به ايرنا گفت : شدت بارندگي به حدي بود كه در يك چشم به هم زدن آب به داخل خانه ام نفود كرد.
وي افزود : به علت ساخت خانه و ديوار كشي در بالادست و پايين دست خانه ام خروج آب باران ممكن نبود و خسارت سنگين ديدم.
وي خاطرنشان كرد : مسوولان امر بايد در همه روستاهاي اين شهرستان براي جلوگيري از چنين مشكلاتي، نهرها و كانال هاي آب را شناسايي، احيا و بازسازي كنند.
"علي اشكوريان" ديگر روستايي خسارت ديده شهرستان از مسوولان خواستار كمك شد و گفت: در اين حادثه كليه وسايل و تجهيزات زندگي ام نابود شد.
"ابراهيم عسگرپور" رييس شوراي اسلامي روستاي پلتكله، قدمت انهار دراين شهرستان را صد ساله دانست و به ايرنا گفت: اين انهار دوباره بايد بازسازي شود و هر كجا كه حريم آن رعايت نشده، بازپس گرفته شود.
وي ادامه داد : حجم آبي كه در اين روستاي 100 خانواري خسارت زد در چند سال سال اخير سابقه نداشت.
وي براي جلوگيري از خسارت هاي احتمالي، خواستار شناسايي و لايروبي نهرها و كانال هاي انتقال آب در مناطق روستايي شد.
"بهروز شاملو" بخشدار نشتا نيز خواستار احياي نهرهاي زراعي شد و گفت : بيشترين خسارت ناشي از تصرف نهرهاي زراعي توسط افراد سودجو و بي توجهي متوليان مربوط مي باشد.
وي يادآور شد : بررسي ها نشان مي دهد كه بيشتر نهرهاي زراعي توسط صاحبان اراضي كه باغهايشان را تبديل به باغات كيوي و مركبات كردند، تصرف شده است.
"احسان نعيم اميني" سرپرست اداره راه و ترابري تنكابن به ايرنا گفت : نهرهاي آب اراضي كه كار انتقال آب را به دريا به عهده داشتند بايد از متصرفين، بازپس گرفته شود.
"حاج تقي پزشكي" رييس شوراي اسلامي شهرستان تنكابن درگفت و گو باايرنا به سنتي بودن نهرها اشاره كرد و گفت: اين نهرها به خصوص در حوزه شهري بسيار كم عرض بوده و گنجايش حجم آب زياد را ندارد.
وي ادامه داد : اين در حالي است كه ريختن آشغال و زباله ها به داخل نهرها و كانال ها، موجب تجمع آب شده و در نهايت باعث آبگرفتگي منطقه مي- شود.
"خسرو كشاورز" بخشدار مركزي تنكابن به ايرنا گفت : از 20 سال گذشته ما چندين مرتبه به صورت كارشناسي در اين خصوص گزارش تهيه كرده و چگونگي حل مشكل آبگرفتگي و لزوم احياي كانال هاي انتقال آب را به ستاد حوادث غيرمترقبه استان گزارش كرديم.
وي با بيان اينكه اين كه تاكنون اقدامي خاصي براي حل اين مشكل صورت نگرفته از مسوولان امر خواستار تلاش جدي در اين زمينه شد.
وي همچنين خواستار حفر كانال عميق در چند نقطه شهرستان تنكابن به سمت دريا شد و خاطرنشان كرد : با انجام اين مهم، مشكل آبگرفتگي تنكابن در مواقع بارندگي براي هميشه برطرف مي شود.
" غلامرضا مشايخي " فرماندار تنكابن بر لزوم ساماندهي آب باران تاكيدكرد و گفت : آب هاي باران و آب هرز بايد از طريق كانال انتقال آب به سمت دريا هدايت شود.
وي بيان داشت : بايد همه نهرهاي انتقال آب اراضي زراعي در اين شهرستان كه توسط افراد سودجو تصرف شده شناسايي و هرچه زودتر نسبت به بازگشايي آن اقدام شود.
مشايخي تاكيد كرد : اگر يك يا دو خانه را مسير نهرها تخريب كنيم بهتر است تا اين كه مجموعه يك محله به علت آبگرفتگي آب ، مجبور به ترك منازل شوند.
مشايخي گفت: طبق گزارش هاي واصله تا ظهر روز گذشته، بارندگي به 300 واحد مسكوني در 50 روستاي اين شهرستان خسارت وارد كرده است.
وي افزود : معابر وخيابانهاي مناطق ولي آباد ، كترا، نشتارود و برخي از مناطق شهري تنكابن دچار آبگرفتگي شديد شدند.
وي مجموع خسارت وارده به اين شهرستان را حدود 10 ميليارد ريال اعلام كرد.
"يدالله صالحي" رييس جمعيت هلال احمر شهرستان تنكابن به ايرنا گفت : آبگرفتگي در برخي از نقاط اين شهر به حدي زياد بود كه برخي از خانوارها را با قايق به مناطق امن منتقل كرديم.
وي افزود : سرعت هجوم آب به خانه هاي مردم آنقدر زياد بود كه ساكنان آن فرصت نكردند كه خودشان را به مكان امني برسانند.
شهرستان حدود 200 هزار نفري تنكابن حدود 400 روستا دارد.
ك/4 7513/621/508 شماره 205 ساعت 11:33 تمام
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]