واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: نيمي از بيماران مصروع خودبخود درمان مي شوند
خوشبختانه بيش از 50 درصد بيماران مبتلا به صرع خودبخود درمان مي شوند اما متاسفانه برخي ها به علت عدم كنترل حمله شان، دچار معلوليت شده يا فوت مي كنند.
كوروش قره گوزلي مديرعامل انجمن صرع ايران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي برنا، با بيان اينكه احتمال به ارث رسيدن بيماري صرع در كودكان 5 درصد است، افزود: اساس استعداد ژنتيكي در اين بيماري وجود دارد و كسي كه تشنج مي كند احتمال اينكه فرزندش هم دچار تشنج شود وجود دارد.
وي گفت: خوشبختانه بيش از 50 درصد بيماران مبتلا به صرع خودبخود درمان مي شوند اما متاسفانه در برخي از موارد به علت عدم كنترل حمله هاي صرعي، دچار معلوليت شده يا فوت مي كنند.
قره گوزلي ادامه داد: بيماران مصروع كه دچار تشنج مي شوند پس از هوشياري متوجه تشنج خود مي شوند زيرا اغلب پس از حمله، سردرد زياد داشته و ممكن است دچار خروج ادرار شوند.
مديرعامل انجمن صرع ايران تصريح كرد: بيشتر حملات ناشي از اين بيماري در نوجوانان اتفاق مي افتد كه به اقتضاي سنشان عصيانگر و فراموش كار بوده و مايل به مصرف دارو نيستند، همچنين برخي ازخانواده ها فكر مي كنند كه فرزند بيمارشان پس از ازدواج ديگر دچار حمله نشده، بنابراين داروها را قطع كرده و همين مسئله باعث بروز حمله مجدد در آن ها مي شود.
وي بيان كرد: بيماران مصروع محدوديت خاصي در فعاليت هاي اجتماعي ندارند ولي از آن جايي كه حمله تشنجي در اين بيماران غيرقابل پيش بيني است، بهتر است كه اين بيماران در انجام برخي فعاليت ها با احتياط عمل كنند به عنوان مثال، بيمار مصروعي كه كه قصد شنا در دريا را دارد بهتر است كه حتما چندنفري وي را همراهي كنند، همچنين صعود به قله كوه به علت احتمال سقوط، در اين بيماران توصيه نشده و اين افراد تنها با اجازه پزشك قادر به رانندگي هستند و اما پرداختن به ورزش هاي ديگر مثل فوتبال، واليبال، بسكتبال و...در بيماران مصروع اشكالي ندارد.
قره گوزلي با بيان اينكه داروي جديد در درمان بيماري صرع بسيار گران قيمت است افزود: براساس توصيه سازمان بهداشت جهاني، دارويي كه براي بيماران تجويز مي شود بايد كمترين عارضه را داشته و پزشك بيشترين شناخت را نسبت به آن داشته باشد. در زمينه اين بيماري داروهاي جديد و خوبي وارد ايران شده است كه تاكنون استفاده زيادي از آن ها نشده و به اعتقاد پزشكان، داروهاي قديمي، به علت شناخت كامل از عوارض و ارزان تر بودن قيمتشان، براي درمان بيماري ها مناسب تر هستند.
وي ادامه داد: به عنوان مثال، قيمت داروهاي قديمي بيماري صرع بين 5 الي 10 تومان است اين درحالي است كه قيمت هر يك دانه داروي جديد 5 هزار تومان است و طبيعي است كه بيمار توانايي پرداخت روزانه 20 هزار تومان هزينه دارو را نداشته باشد.
مديرعامل انجمن صرع ايران درباره عوارض اينگونه داروها گفت: همه داروها به نوعي داراي عوارض بوده كه داروي صرع را نيز شامل مي شود. مصرف داروهاي صرع ممكن است در برخي موارد باعث بروز عوارضي همچون، عوارض كبدي، كليوي، آسيب به استخوان ها يا عارضه خوني در بدن شود كه اينگونه عوارض به اين علت كه قابل كنترل هستند، قابل اغماض بوده و درصورت شروع عارضه، دارو براي بيمار قطع مي شود.
وي در خاتمه به نحوه برخورد جامعه با بيماران مصروع اشاره كرد و بيان داشت: افراد جامعه نبايد با بيماران برخورد خيلي جدي و نگران كننده اي داشته باشند بلكه فقط كافي است زمان بروز حمله به بيمار مصروع، اطرافش را خالي كرده و بيمار را به سمت چپ خوابانده به طوري كه سرش رو به پايين باشد تا درصورت وجود هرگونه ترشحات، از دهان بيمار به بيرون تخليه شود تا از ورود اين مواد به داخل ريه بيمار جلوگيري كرده و از خفگي وي جلوگيري شود. همچنين افراد بايد از گذاشتن هرگونه وسيله در بين دندان بيمار پرهيز كنند چون ممكن است يك قطعه از آن شي كنده شده و همان باعث خفگي و مرگ بيمار شود.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]