واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ؛لاريجاني: قانون حمايت و جلب سرمايه گذاري خارجي هر چه سريع تر تغيير كند
كربلايي- رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بحران مالي جهان و ظرفيت هاي اقتصادي ايران، پيشنهاد داده است هر چه سريع تر قانون حمايت و جلب سرمايه گذاري خارجي تغيير كند تا سرمايه ها به سمت كشور سرازير شود. به گزارش خبرنگار ما، دكتر علي لاريجاني كه در همايش پنجمين دوره جايزه كيفيت ملي ايران سخن مي گفت، افزود: هر چند ممكن است مشكلاتي وجود داشته باشد، تسريع در ايجاد فضاي مطلوب كسب و كار مي تواند شرايطي را ايجاد كند كه اين سرمايه ها به سرعت به سمت ايران سرازير شود.وي از آمادگي مجلس براي دريافت پيشنهاد دولت و فعالان بخش خصوصي براي حذف مقررات دست و پا گير خبر داد و افزود: دولت مي تواند با شناسايي قوانين مخل، اين موضوع را به مجلس اطلاع دهد و مجلس نيز آماده است قوانين مخل عرصه رقابت را بردارد چرا كه ما معتقديم كيفيت بهتر و ارزان تر در رقابت به وجود مي آيد و علاوه بر اين براي برون گرا شدن توليد بايد به سمت كيفيت بهتر و ارزان تر برويم.رئيس مجلس با اشاره به ابلاغ سياست هاي كلي اصل ٤٤ يادآور شد: پيشرفت كشور در پناه رقابت واقعي رخ مي دهد و نمي توان با رقابت تصنعي انتظار پيشرفت داشت. لاريجاني با تاكيد بر تغيير استراتژيك در اقتصاد كشور اظهار داشت: تصور نكنيد اصل ٤٤ فقط تغيير مالكيت نيست و اين كه فكر كنيم با دادن يا تكه تكه كردن شركت هاي بزرگ، اصل ٤٤ اجرا شده و يا ما كار بزرگي كرده ايم، اين گونه نيست چرا كه سياست هاي كلي طريق، راه و روشي نو را به ما نشان مي دهد و بايد روح آن ها را به درستي فهميد. نماينده مردم قم افزود: دولت به عنوان هدايتگر به صحبت ناصحانه با توليدگران بپردازد و درد آنان را بفهمد و يا قوانين زائد را بردارد تا زمينه نااميدي توليدكنندگان بخش خصوصي برداشته شود. او با اشاره به اين كه كشور به يك سند اخلاق توليد نياز دارد، تاكيد كرد: با بهره گيري از شرايط بومي و اسلامي بايد به يك سند اخلاق توليد برسيم و اين سند مي تواند راهنماي حكمرانان و جامعه مدني باشد تا هر كدام وظيفه خود را بدانند.لاريجاني با اشاره به آموزه هاي اسلامي در تكريم كسب و كار حلال و ايجاد ثروت مشروع اظهار داشت: اما اگر در فهم واقعيات وهم آلود حركت كنيم، در مسير خود با فرود و بحران مواجه مي شويم. رئيس مجلس افزود: ما كشوري صاحب انرژي مي باشيم و اين هم يك امتياز براي ما است اما بايد برداشت صحيح از ظرفيت ها داشته باشيم و اين كه از كيسه نفت مرتب بخوريم، كسي به ما جايزه نمي دهد بلكه نيكو استفاده كردن از ظرفيت هاي انرژي مي تواند اين ثروت ملي را به عنوان يك مولفه قدرت براي كشور تبديل كند.لاريجاني در پايان سخنراني خود با اشاره به احاديثي از پيامبر اعظم اسلام و حضرت علي (ع) تاكيدكرد: ما بايد مشوق كساني باشيم كه دنبال توليد ثروت اند چرا كه از نظر پيامبر اكرم كساني كه مي خواهند لباس عبادت بپوشند بايد در راه توليد و كسب حلال گام بردارند ضمن اين كه روايتي نيز از حضرت علي (ع) نقل شده كه مي فرمايد اگر تدبير نيكو در كار باشد سرمايه اندك بالندگي به دنبال دارد اما اگر تدبير نيكو نباشد ثروت هاي كلان به باد داده مي شود.
هشدار محرابيان نسبت به از دست رفتن بازارهاي جهاني
وزير صنايع و معادن با اعلام اين خبر كه لايحه تجميع وظايف سازمان استاندارد به زودي در دولت بررسي و نهايي مي شود، هشدار داد: به دليل درنظرنگرفتن زمان، بسياري از بازارهاي خود را در جهان از دست داده ايم. به گزارش خراسان علي اكبر محرابيان وزيرصنايع و معادن در همايش پنجمين دوره جايزه كيفيت ملي ايران افزود: سهم ما در بسياري از بازارها مانند فرش، كفش، پسته و زعفران در حال كاهش يافتن است. وي با بيان اين كه منظور از كيفيت، كالا و خدمات پسند مشتري است، تصريح كرد: بايد ميزان ارزش گذاري جايزه ملي كيفيت به حدي باشد كه تلاش براي كسب آن مورد توجه بيشتري قرار گيرد. گزارش خبرنگار خراسان مي افزايد: در دوره پنجم اهداي جايزه ملي كيفيت ايران كه با شاخص هاي جديد مدنظر قرار گرفت، هيچ شركتي موفق به دريافت تنديس هاي طلا، نقره و برنز نشد تا تنديس ها روي دست سازمان استاندارد بماند. وزيرصنايع و معادن با اشاره به برنامه خصوصي سازي گفت: اين وزارت خانه ديگر به عنوان يك بنگاه اقتصادي عمل نمي كند و در حال حاضر به جز يك شركت، بقيه در اجراي اصل ٤٤ يا واگذاري شده اند و يا درحال واگذاري مي باشند.
جايزه ملي كيفيت ابهام هاي قبلي را برطرف مي كند
گزارش خراسان مي افزايد: رئيس سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران نيز در اين همايش اظهار داشت: مدل جايزه ملي نوين كيفيت ايران ابهامات مدل اروپايي EFQM را كه قبلا در ايران از آن استفاده مي كرديم، برطرف مي كند. نظام الدين برزگري افزود: در مدل اروپايي سرآمدي يك سازمان مدنظر قرار مي گرفت و اين امكان وجود داشت كه نقاط ضعف سازمان ها تحت الشعاع نقاط قوت آن ها قرار گيرد اما در مدل ايراني به دليل اين كه به كيفيت محصول و رضايت مشتريان توجه شده اين امكان وجود ندارد.
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]