تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سخن چون دواست، اندکش سودمند و زیادش کشنده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826681011




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقشه.برداري جرم


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: از مدت.ها پيش صاحب نظران و مسئولا.ن قضايي كشور بر استفاده از روش.هاي علمي.به واسطه فن.آوري.هاي نوين تأكيد داشته.اند.استفاده از اطلا.عات رايانه.اي به گونه است كه حتي با چينش اطلا.عات به واسطه يك نرم.افزار در كنار هم و بدون دخل و تصرف.هاي اساسي نتايج غيرقابل باوري براي دستگاه.هاي قضايي تمامي.كشور.ها حاصل مي.شود. نتايجي كه مي.تواند اثرات غيرقابل انكار و قابل توجهي در زمينه.هاي كشف جرم، پيشگيري از آن و ...در بر داشته باشد. به همين دليل بررسي، تحقيق، سرمايه.گذاري و آموزش پيرامون استفاده از فن.آوري.هاي روز كه زير سايه پيشرفت علم و خلا.قيت بشر به وجود آمده، نبايد صرف هزينه تلقي شود كه اختصاص اعتبار و اهميت درخور به اين امر مي.تواند در پيشگيري از جرايم بسياري دستگاه قضايي و درنهايت جامعه را ياري دهد.

در متن زير روشي تحليلي با عنوان _"نقشه برداري جرم" شامل تاريخچه، پيدايش اين روش، تحليل و نيز تجسم عيني جرايم، مراحل ايجاد نقشه جرم و مشكلا.ت احتمالي در تهيه نقشه جرم از نظر شما خواننده گرامي. مي.گذرد.نقشه.برداري از جرم يك روش تحليلي براي بررسي و پيش.بيني جرايم است كه با وجود پيشينه نسبتاً طولا.ني، با توسعه سامانه.هاي نمايگان جغرافيايي از جمله نرم افزار سامانه اطلا.عات جغرافيايي، اساساً متحول شده است.

نقشه برداري جرم يك روش علمي .است كه در آن با استفاده از ثبت رويداد جنايات و جرايم كيفري از جمله قتل.هاي زنجيره.اي، تجاوز به عنف، آتش افروزي و سرقت مي.توان محتمل.ترين محل رويداد جرايم را مشخص كرد و احتمال حضور مجرمان در نقاط مختلف شهر يا منطقه را تعيين نمود. اساس اين روش ارتباط دادن بين محل جغرافيايي جرايم، نحوه رويداد و ويژگي.هاي جرايم زنجيره.اي و چگونگي انتخاب قربانيان و محل جنايت است. اطلا.عات تكميلي با استفاده از گزارش.هاي پليس، گشتي.ها، پزشكي قانوني و تحقيقات محلي، داده.هاي مرتبط با وسايل نقليه و پايگاه داده.هاي مجرمان و مظنونان افزوده مي.شود ودر نهايت كانون.ها.ي حساس و _جرم خيز مشخص مي.گردد. اين سامانه كمك شاياني براي افزايش كارآيي تحقيقات پليس و پيشگيري از جرم است. البته اين سامانه معماهاي پليسي را حل نمي.كند؛ بلكه روشي را براي ساماندهي حجم عظيمي. از اطلا.عات كه معمولا.ً در اين گونه پرونده.ها بدست مي.آورند، فراهم مي.نمايد. نقشه.هاي جرم در واقع سرنخ.هايي هستند كه اگر به خوبي تحليل و پيگيري شوند به يافتن مجرمان و كشف اين معماها كمك خواهند كرد.

بنابر اطلا.عات موجود نقشه.برداري جرم به طور گسترده اولين بار در اوايل قرن نوزدهم شروع شد. آن هنگام براي نخستين بار تلا.ش شد كه الگوي محلي جرايم را به تصوير بكشند. اين كار ابتدا با الصاق سوزن.هايي كه سرهاي رنگي داشتند روي نقشه.هاي جغرافيايي شهر آغاز شد. در طي 60 سال بعد پيشرفت.هاي خوبي در اين زمينه حاصل شد، به طوري كه نقشه.هاي منطقه.اي و ناحيه.اي از جرايم فراهم شده بود. رفته رفته شاخص.هاي تحليلي براي بررسي جرم شكل گرفت.از جمله نسبت دزدي.ها به جمعيت آن ناحيه يا نسبت دزدي.ها به اماكن منطقه كه مي.توانست مبناي مقايسه باشد. در دهه.هاي هشتادو نود قرن بيستم طرح.هاي "پيشگيري از جرم با طراحي محيط" يا " جرم شناسي محيطي" مطرح شد كه در هر دو عامل " مكان" مورد توجه قرار گرفته است. در اين طرح ريزترين اطلا.عات محلي از جمله كوچه.ها، باغ.ها، فضاهاي سبز، اماكن عمومي، .مغازه.ها، اماكن تجاري، آسانسورها و .. ثبت مي.شد.

سپس رويداد حوادث در نقشه پياده شده و تحليلگر به بررسي ارتباطات احتمالي بين داده.ها مي.پرداخت. در جرم شناسي محيطي هم بررسي روابط ميان مجرم، قرباني جرم و محل وقوع آن مورد ارزيابي قرار مي.گرفت. در اواخر دهه نود و اوايل قرن بيستم نقشه جديدي عرضه شد كه امكان اين گونه علا.مت.گذاري.ها را روي نقشه فراهم و روند جرم را تحليل مي.كرد. اوج بلنداي اين وادي ارائه سامانه.هاي پيشگويي جرم خواهد بود كه بسيار هيجان انگيز و تحول برانگيز خواهد بود.

تحليل جرم:

در نقشه.برداري جرم، عملكرد مجرمانه از سه ديدگاه مورد ارزيابي قرار مي.گيرد:

الف) تحليل شيوه يا الگوي جرم: رويداد جرايم از نظر مكان، زمان و نحوه شكل.گيري هميشه هم تصادفي نيست؛ بلكه اغلب تا حدي به ساختار و ويژگي.هاي محل جرم بستگي دارد. جرايم معمولا.ً در اماكني روي مي.دهد كه مجرمان بتوانند با توجه به مزايا و معايب و خطرات موجود قربانيان مناسبي پيدا كرده يا به اهداف ارزشمندي دست يابند . بررسي الگوي جغرافيايي، توالي زماني و ارتباط جرم با حوادث قبلي و مقايسه داده.هاي حاصله با پايگاه داده.هاي مجرمان سابقه.دار و افراد مظنون، شناسايي عاملا.ن عمل مجرمانه يا جنايت رخداده را آسان.تر مي.كند.

ب) تحليل موضوع: با استفاده از نقشه.برداري جرم مي.توان بر محور حل مسئله، مسائل اجتماعي و زمينه.هاي جرم را بررسي كرده و نتيجه روش.هاي اعمال شده را ارزيابي كرد. مثلا.ً افسران پليس مي.توانند نتيجه اقدامات تأميني خود را با استفاده از تحليل " پيش آزمون پس آزمون" به صورت آماري سنجيده و تغييرات الگوي جرم را تحليل كنند.

ج) تحليل عمليات: با استفاده از نقشه.هاي جرم مي.توان با توجه به حجم كاري و حساسيت جرم.خيزي هر ناحيه، در سازماندهي كاركنان، تعيين حوزه.هاي استحفاظي و تنظيم برنامه.هاي استراتژيك منطقه.اي عملكرد بهتري داشت و تدابير امنيتي، قوانين ساخت و ساز و طرح.هاي شهري را بهتر شكل داد و براي برخي از مراكز عمومي.(مراكز آموزشي، سازمان.ها.ي عمومي، پليس، دادگاه.ها و كارگزيني.ها) پايگاه.هاي داده.هاي مشترك ايجاد نمود. با استفاده از اين نقشه.ها حتي مي.توان اماكن تردد مجرمان را با توجه به نقاط حساس كنترل كرد و در هنگام مناسب اخطارهاي پيشگيري از وقوع جرم را داد و بالا.خره اين.كه استفاده از محاسبات پيچيده آماري مي.تواند از داده.هاي خام نتايج _حيرت آوري به دست دهد. مثلا.ً نقاط احتمالي مخفي شدن مجرمان و حتي فاصله احتمالي تا اين افراد را به ما نشان دهد.

نقشه جرم:

يكي از ضررهاي نقشه جرم ساختن نقشه.هايي است كه به استفاده از تصاوير مشهود و نقاط مرجع عيني، به درك دورنما و ماهيت جرم و ويژگي مجرمان يك منطقه كمك كند. اين چنين نقشه.اي براي مسئولا.ن، فرماندهان، كاركنان قضايي و انتظامي.و حتي شهروندان بسيار قابل فهم است و به مصداق ضرب المثل " يك تصوير ارزش هزاران كلمه را دارد" يا به قول خودمان« شنيدن كي بود مانند ديدن» بسيار نزديك است.استفاده از نقشه.هاي ديجيتال ونمادها و رنگ.هاي گويا در نقشه.هاي واقعي شهر درك جديدي از ارتباط جرم، مجرم و قرباني و اهداف جرم و نيز شاخص.هاي زماني ومكاني آن ايجاد مي.كند كه قبلا.ً به سختي با اعداد و ارقام در اذهان نقش مي.بست. نكته جالب توجه اين.كه با استفاده از اين سامانه مي.توان صحنه جرم و جنايات را به طور ملموس و دقيق از نظر ارتباطات زماني و مكاني بازسازي كرده و قضاوت را آسان.تر نمود.

مراحل ايجاد نقشه جرم:

1_ آموزش كاركنان يك نكته كليدي است؛ چرا كه بايد مطمئن باشيم اين سامانه در صورت راه.اندازي كيفيت بالا.يي را ارائه مي.دهد و جوابگوي نيازهاي فوريتي و معمول مسئولا.ن عملياتي خواهد بود.

2_ ايجاد يك.سري مجموعه.هاي اطلا.عاتي از داده.هاي مرتبط با نقاط، خطوط، نواحي، محله.ها، خيابان.ها، كوه.ها، كوچه.ها، درياچه.ها، مسيل.هاي آب، فضاهاي سبز و باغ.ها، اماكن تجاري و عمومي، .مراكز آموزشي و ... در واقع نقطه شروع اصلي براي تهيه نقشه جرم است.

3_ مشخص كردن ميزان دسترسي افراد حقيقي و حقوقي به داده.هاي مربوط به جرايم_ ( از جمله مجرمان، حوادث و جرايم، جنايات، قربانيان، اطلا.عات منطقه جرم و ...) با مشورت مسئولا.ن قضايي و در ارتباط با سامانه اطلا.عات قضايي مرحله مهم بعدي است.

4_ مي.توان داده.هاي تصويري شامل بررسي گلوله ها، تصوير صحنه حادثه و مانند اينها را به اماكن جغرافيايي جرم لينك كرد تا افراد با توجه به اطلا.عات از آن استفاده كنند.

5_ تكميل نقشه جرم و تغييرات دائمي .آن بايد با استفاده از نمادهاي مناسب مرحله پاياني و ادامه دار نقشه.برداري جرم انجام شود.

مشكلا.ت احتمالي در تهيه نقشه جرم:

ناكافي بودن كاركنان مورد نياز يا آموزش ناكافي آنها، كمبود اعتبارات، عدم وجود سامانه.هاي رايانه.اي با كيفيت مورد نياز و عدم توجه مناسب مسئولا.ن سازماني مي.تواند از موانع احتمالي پيش رو براي نقشه.برداري جرم باشد كه مي.توان با تدبير مناسب از آنها پيشگيري كرد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن