واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *پنجمين جايزه ملي كيفيت* در حسرت تنديس تا سال بعد! در نيمي از گروههاي محصولي هيچ شركتي شايسته شناخته نشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنعت و معدن
مراسم روز ملي كيفيت امسال در حالي برگزار شد كه هيچيك از سازمانها و شركتهاي متقاضي حضور در فرآيند پنجمين جايزه ملي كيفيت حتي موفق به دريافت تنديس برنز هم نشدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بر اساس مدل نوين جايزه ملي كيفيت ايران، اين جايزه داراي 7 سطح تنديس زرين، تنديس سيمي، تنديس برنز، اشتهار به كيفيت سه ستاره، اشتهار به كيفيت دو ستاره، اشتهار به كيفيت دو ستاره و اهتمام به كيفيت است. جوايز در 10 گروه محصولي بوده و براي مديريت كيفيت محصول و يا گروه محصولي خاصي به متقاضيان و براساس امتيازهاي آنها اعطا شد.
در پنجمين فرآيند جايزه ملي كيفت و بر اساس ارزيابيهاي انجام شده، 15 شركت موفق به دريافت تقديرنامههاي اشتهار به كيفيت و اهتمام به كيفيت شدند. نكته جالب اينجاست كه همچون گذشته اين بار هم سهم عمدهاي از جوايز به شركتهاي خودروسازي اختصاص يافت.
بر اين اساس فقط سه تقديرنامه اشتهار به كيفيت (دو ستاره و يك ستاره) به واحدهاي برتر اعطا شد كه سهم ايران خودرو دو تقديرنامه بود.
واحد توليد سواري شركت ايرانخودرو براي مديريت كيفيت توليد پژو206 در گروه محصولات فلزي تقديرنامه اشتهار به كيفيت دو ستاره دريافت كرد. واحد موتورسازي3 ايرانخودرو نيز براي مديريت كيفيت توليد موتور TU5 در گروه محصولات فلزي تقديرنامه اشتهار به كيفيت تك ستاره دريافت كرد. همچنين واحد خانهسازي صنعتي شركت كيسون براي مديريت كيفيت پروژه خانهسازي صنعتي به روش بتنآرمه در جاي يكپارچه در گروه ساختماني تقديرنامه اشتهار به كيفيت تك ستاره دريافت كرد.
در بخش دريافت كنندگان گواهينامههاي اهتمام به كيفيت نيز از مجموع 11 گواهينامه اعطا شده سهم خودروسازان و صنايع وابسته 6 گواهينامه به شرح زير بود:
شركت مهركام پارس براي مديريت كيفيت توليد صندلي خودرو در گروه محصولات غيرفلزي.
شركت سيمان داراب براي مديريت كيفيت توليد سيمان تيپ 2، 5 و پرتلند پوزولاني در گروه محصولات غيرفلزي
شركت سايپا شيشه براي مديريت كيفيت توليد انواع شيشه ايمني خودرو در گروه محصولات غيرفلزي.
واحد نيرو محركه شركت ايران خودرو براي مديريت كيفيت توليد موتور L4 در گروه محصولات فلزي.
شركت روانكاران احيا سپاهان براي مديريت كيفيت توليد انواع روان ساز در گروه محصولات غيرفلزي.
واحد قطعات پرسي شركت ايران خودرو براي مديريت كيفيت توليد قطعات پرسي خودرو در گروه محصولات فلزي.
شركت زامياد براي مديريت كيفيت توليد اتوبوس IRIS BUS در گروه محصولات فلزي.
شركت خدمات علمي صنعتي تهران براي مديريت كيفيت خدمات بازرسي قطعات، مميزي محصول و فرآيند در گروه خدمات مشاوره.
شركت صنايع مفتولي زنجان براي مديريت كيفيت توليد انواع مفتول فولادي در گروه محصولات فلزي.
شركت گاز استان آذربايجان شرقي براي مديريت كيفيت خدمات گازرساني شهري در گروه خدمات حمل و نقل.
از سوي ديگر كليه تقديرنامهها و گواهيهاي اعطا شده تنها مربوط به پنج حوزه محصولات فلزي، ساختمان، محصولات غيرفلزي، خدمات مشاوره و خدمات حملونقل بودند و در 5 گروه محصولي ديگر هيچ شركت و يا سازماني شايسته دريافت تقديرنامه يا گواهينامه شناخته نشد.
در همين حال بسياري از كارشناسان معتقدند كه شركتها و سازمانهاي ايراني هنوز فاصله بسيار زيادي با دريافت تنديس داشته و شايد حتي تا چند دوره آينده نيز تنديس به هيچ شركتي داده نشود.
هرچند كه در حاشيه اين مراسم مديرعامل ايرانخودرو تغيير مدل جايزه ملي كيفيت ايران و آشنا نبودن شركتها با اين مدل را دو دليل عدم دريافت تنديس از سوي شركتهاي حاضر در فرايند ارزيابي جايزه ملي كيفيت ايران دانست و ابراز اميدواري كرد كه در سالهاي آينده شركتها موفق به دريافت تنديس هم شوند.
گفتني است، جايزه ملي كيفيت ايران امسال با مدل نوين آن به شركتهاي برتر اعطا شد كه به نظر ميرسد، شرايط كسب تنديس و يا حتي تقديرنامه اشتهار به كيفيت براي سازمانها و شركتها دشوارتر از گذشته شده است.
بر اين اساس، در مدل نوين جايزه ملي كيفيت ايران رضايت مشتري سهم بالايي را به خود اختصاص ميدهد.
مدل جايزه ملي كيفيت ايران پيش از اين بر اساس مدل جايزه كيفيت بنياد اروپا (EFQM) به شركتها و سازمانهاي برتر داده ميشد.
انتهاي پيام
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]