واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جشنواره قصه گويي منطقه يك كشور در اردبيل آغاز شد
فرهنگي. جشنواره. قصه گويي
اردبيل- جشنواره قصه گويي منطقه يك كشور شامل استانهاي آذربايجان شرقي، غربي، زنجان، گيلان، قزوين و قم روزشنبه درسالن اجتماعات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان اردبيل آغاز شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا دبيراجرايي جشنواره و مديركانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان اردبيل در آيين گشايش اين رويداد هنري با اشاره به انتخاب قالب قصه براي هدايت انسانها توسط خداوند متعال درقرآن كريم گفت: در قصص قرآني عاقبت كار بد به صورت بد و عاقبت كار خوب نيز به صورتي خوب توصيف شده و در آن آيات كه به صورت قصه نقل شده، نويد سرزمين سلامت به انسانها وعده داده شده است.
محمد سيمزاري، مليت و دين مردمان ايران زمين را ريشه هنر قصه گويي دانست و افزود: كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان درسالهاي اخير اين هنر را با برپايي آيينها و جشنوارههاي مختلف به نحو مطلوبي احيا و ترويج كرده است.
وي با رد نظرعدهاي كه ميگويند درعصررسانههاي نوين ديگر جايي براي قصه گويي وجود ندارد، بيان كرد: قصه گويي به عنوان هنري ايراني درمقابل رسانه هاي نوپديد قرار ندارد و هر كدام كاركرد خود را دارند و اين موضوع را نيز بايد گفت كه هيچ رسانه و فني نميتواند جاي هنر قصه گويي را بگيرد.
وي قصه گويي را برخاسته از ذات هنري بشر و خاستگاه آن را روابط انساني و روح بشري عنوان كرد و گفت: خلق و ارايه يك اثر هنري ازدست يك مصنوع بشري مثل رايانه و هر وسيله ديگر بر نميآيد.
وي اضافه كرد: درهنر قصه گويي روابط انساني موجود بين مخاطب، توليدكننده و بازگو گننده حرف اول را ميزند و در جريان قصه گويي فقط داستان و ماجرا به مخاطب كه اغلب كودكان و نوجوانان هستند، منتقل نميشود بلكه روش تربيتي و مفاهيم زندگي نيز درلابلاي قصهها انتقال مييابد.
سيمزاري گفت: وقتي كودكي پاي قصه گويي مينشيند، هويت و ارزشهاي نسل قبلي به نسل جديد منتقل ميشود و در واقع قصه گويان نقش ناقلان و راويان فرهنگي و هويت سازان را ايفا ميكنند و دراين فرايند انسان داراي هويت تربيت ميشود.
وي اظهارداشت: خيلي ازمتفكران حوزه فرهنگي براين باورند كه هنر نمايش شكل تكامل يافته قصه گويي است و هنوز هم قصه گويي كار خودش را ميكند و جاي خودش را دارد كه به آن بهاي لازم داده شود.
به گزارش خبرنگار ايرنا مشاور استاندار و فرماندار اردبيل نيز دراين جشنواره با اشاره به كم رنگ شدن هنر قصه گويي در هياهوي زندگي مدرن امروزي، هنر قصه گويي را ضرورت و نياز جدي نسل امروزي و خصوصيت فرهنگي ايراني دانست.
يوسف اكبري گفت: پدربزرگان و مادربزرگان ما ازطريق قصه گويي باورهاي فرهنگي عميق را در نسلهاي فعلي و پيشين ايران پرورش ميدادند و ما بخش اعظمي از توفيق مسلماني و شيعه بودن خود را مديون همين فرهنگ قصه گويي ملهم از باورهاي ديني و مفاهيم قرآني هستيم.
وي افزود: هنر قصه گويي اگر خوب ترسيم و مديريت شود، ميتواند به سرمايه عظيمي براي نوجوانان، جوانان و ميانسالان تبديل شود ولي متاسفانه امروز جاي خالي اين هنر درحيات فرهنگي ما احساس ميشود.
وي بيان كرد: ما اززبان قصه و با روش قصه گويي بهتر و بيشتر ميتوانيم فرزندان خود را با مفاهيم تربيتي صحيح آشنا كرده و آنها را نسلي آگاه و متدين تربيت كنيم و دراين مسير بايد هر تلاشي را به نحو شايسته بستاييم.
دراين جشنواره سه روزه كه توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان استان اردبيل برگزار شده، قصه گويان استانهاي مختلف كشور درچهار گروه سني براي كودكان و نوجوانان در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به قصه خواني و قصه گويي ميپردازند.
درنخستين روز ازاين جشنواره از مجموع ۳۲قصه راه يافته به مرحله خوانش قصهها ، ۱۴قصه توسط راويان و قصه خوانان خوانده شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا درپايان اين رويداد هنري در چهار گروه سني (الف) ، (ب) ، (ج) و (د) نفرات برتر قصه خواني و قصه گويي با حضور اصحاب فرهنگ و هنر استان اردبيل و با راي داوران انتخاب و مورد تجليل قرارخواهند گرفت .ك/۳
شنبه 18 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]