تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه او را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837386793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راهكارهاي دكتر طباطبايي براي افزايش ماندگاري مسافران ؛ كوير هم مي تواند پولساز باشد


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: راهكارهاي دكتر طباطبايي براي افزايش ماندگاري مسافران ؛ كوير هم مي تواند پولساز باشد
* سرور هاديان

صنعت گردشگري بر خلاف بخش هاي اقتصادي ديگر از مجموعه اي از ارايه كنندگان خدمات تشكيل شده است.
تنوع فعاليتهاي مربوط به صنعت گردشگري باعث شده تا رونق اين بخش، اثرهاي اقتصادي بالايي را بر اقتصاد كشور در مقايسه با ساير بخش هاي اقتصادي ايجاد كند. علاوه بر اين، مطالعات انجام شده نشان داده اند توسعه اين صنعت نقش مؤثري در كاهش بيكاري و همچنين بهبود توزيع درآمد و افزايش درآمدهاي دولت دارد. اين موضوع به خصوص از آن جهت كه در كشور ما بيكاري به عنوان اصلي ترين مشكل اقتصادي كشور مطرح است، روز به روز به صورت جدي تري مورد توجه سياستگذاران و برنامه ريزان كشور قرار گرفته و توسعه صنعت گردشگري كشور در حال تبديل شدن به يك خواست ملي و همگاني است. در اين بين ايجاد چنين فضايي به طور حتم بايد همراه با هدايت منابع عمومي و همچنين فرصت هاي اقتصادي به سمت اين صنعت باشد. در اين صورت بخش گردشگري براي سرمايه گذاران بخش غيردولتي به عنوان يك فرصت مناسب تلقي خواهد شد و با ورود به اين بخش ضمن تحقق اهداف ملي در زمينه ايجاد اشتغال و رشد و توسعه اقتصاد ملي، منافع سرشاري را نيز نصيب خود خواهند كرد.
در اين راستا اگرچه موقعيت ايران بخصوص شهر مقدس مشهد به عنوان يكي از كلان شهرهاي مذهبي باعث شده است كه پايگاه اصلي گردشگران مذهبي نام بگيرد اما وجود برخي از مشكلات باعث شده كه رضايت نسبي بسياري از مسافران فراهم نشود.

اما براستي متوليان صنعت گردشگري، براي رفع چالش ها موجود چه برنامه اي در دست اقدام دارند.
از اين رو در گفتگويي با دكتر سيد محمد طباطبايي يزدي، رئيس شوراي اسلامي شهر مشهد مسايل مختلف اين صنعت را مورد بررسي قرار داده ايم كه مي خوانيد.

* آقاي دكتر !با توجه به وجود پتانسيل هاي لازم براي جذب گردشگر مذهبي، چرا تاكنون نسبت به ساير كشورهاي اسلامي عملكرد چندان موفقي نداشته ايم؟
** به اعتقاد من بحث گردشگري در كشور ما بحث مهمي است، زيرا از امكانات بالقوه زيادي براي جذب توريست نيز برخوردار است.
به نظر من بخشي از ضعفهاي گردشگري ما به خارج از مرزهاي كشور بر مي گردد، يعني در واقع محلي كه مبدأ حركت زائر و گردشگر است، مثل آژانس هاي تورهاي خارجي كه گردشگران به آن مراجعه مي كنند و ما هنوز نتوانستيم اطلاعاتي در خصوص سفر به ايران و تورهاي گردشگري- زيارتي ارايه دهيم.
همچنين از زماني كه يك گردشگر وارد كشور مي شود، طبيعتاً ما بايد خدماتي كه به او ارايه مي دهيم، مناسب باشد يعني با تقاضا و نياز گردشگر يا زائر هماهنگ باشد و در اين راستا دستگاههاي متعددي مي توانند كمك كنند، براي مثال هواپيمايي جمهوري اسلامي، فرودگاه، گمرك، نيروي انتظامي، حتي مردم و بازاريان. از طرفي مديراني كه در محيط هاي تاريخي، گردشگري، تفريحي حضور دارند بايد به آنها آموزشهاي لازم را بياموزيم تا در حد نياز با زبانهاي خارجي آشنا باشند كه بتوانند، راهنمايي هاي لازم را ارايه دهند.
بحث مهم ديگر، ايجاد و توسعه زيرساختهايي است كه بايد براي صنعت گردشگري ايجاد شود، زائر علاوه بر زيارت حرم مطهر كه ممكن است روزي چند ساعت وقت براي آن صرف كند، بايد بتواند بقيه اوقاتش را در محيط هاي تاريخي، تفريحي، گردشگري، طبيعي و... بگذراند.
اما ما شرايط لازم را فراهم نكرديم، يعني در واقع كاري انجام نداده ايم كه توريست هاي علاقه مند بيايند و از اين طريق بازديد كنند. يا محيط هاي طبيعي زيادي مثل كوير و جنگل هاي طبيعي داريم كه براي جذب گردشگران مي توانند بسيار مؤثر باشند اما در بخش خدمات رفاهي بايد اقداماتي شود.
از سوي ديگر يك گردشگر خارجي با مراجعه به كشور ما بايد اطلاع رساني مستمر و وسيع براي او انجام شود كه متأسفانه فقط اين كار به ايام خاصي محدود مي شود.
* آقاي دكتر، هر سال تعداد زيادي از ايرانيان به كشورهايي چون امارات، تركيه، سوريه و... مي روند اما به همان نسبت ما شاهد جذب گردشگران نيستيم، علت را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
** مشهد علاقه مندان زيادي به جهت گردشگري دارد، با توجه به شرايطي كه ايجاد شده است در حال حاضر از كشورهاي عراق، عربستان سعودي و... در سالهاي اخير زائران زيادي به كشور ما بخصوص به مشهد مي آيند، اما به نظر مي رسد كه بايد در شهرهايي چون مشهد كه كلان شهر مذهبي است، معاونت يا كل مجموعه سازمان گردشگري مشهد تبديل به يك سازمان گردشگري مذهبي شود كه اين بحث مهمي است كه اميدواريم در خصوص مشهد كارهاي بزرگتري انجام شود.
لازم به يادآوري است ايران در مقايسه با بسياري از كشورهاي جهان هزينه سفر به آن بسيار ارزان است، به همين دليل مي تواند در جذب تعداد زيادي گردشگر بسيار موفق عمل كند.
به هر حال اين فرصت بسيار خوبي است كه بايد از آن درست و صحيح بهره برد.
* در مقطع زماني با حضور وسيع توريست هاي آسياي ميانه در مشهد مواجه بوديم، اما ناگهان اين حضور پايان پذيرفت، چرا اين فضاي تجارت اقتصادي و گردشگري ادامه نيافت؟
** ما درخصوص كشورهاي آسياي ميانه بسيار بد عمل كرديم. آنها درخصوص مردم ايران باورهاي اعتقادي عميقي در ذهن شان داشتند، حتي به ديده تقدس به مردم ايران مي نگريستند، اما عملكرد ما اين باورها را شكست. در بخش بازرگاني- صادرات اجازه داديم كه به هر كسي كه فاقد تخصص و تجربه بود وارد اين بازار جديد شود و بسياري از كالاهاي نامرغوب را در قالب صادرات بدون هيچ كنترل كيفي بر روي كالا، صادر كند، به اميد آنكه يك شبه بار خودشان را ببندند و متأسفانه به كل تجارت و اقتصاد ما ضربه زدند. در صورتي كه كشورهاي اروپايي بازارهاي خوبي را براي خودشان ايجاد كردند. اگر ما درست عمل مي كرديم مي توانستيم موفق تر باشيم و حتي مي توانستيم با توجه به علايق مذهبي كه بين مردم ما و همسايگان ما در كشورهاي آسياي ميانه كه عمدتاً هم مسلمان هستند، ارتباط خوبي برقرار كنيم.
* براي تكرار نشدن اين مشكل و رونق گرفتن صنعت گردشگري در مشهد چه توصيه اي داريد؟
به اعتقاد من سازمان ايرانگردي و جهانگردي و كليه مراكز علمي- پژوهشي، دانشگاهها و... بايد يك ارزيابي تحليلي درستي انجام دهند كه زائران بيشتر از چه كشورهايي به ايران مي آيند؟ و طي چند سال گذشته ارتباط چه كشورهايي به جهت علاقه به گردشگري به ايران رو به افزايش و در چه كشورهايي رو به كاهش است؟ و علل آن چيست؟ با اين كار مي توانيم اشكالات را رفع كنيم و با رفع مشكل بطور قطع با افزايش ورود گردشگران بخصوص در مورد زائر مذهبي مان مواجه خواهيم بود.
 شنبه 18 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن