تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803286988




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گوشه هايى از فجايع تلخ در تاریخ شیعه !


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: گوشه هايى از فجايع تلخ در تاریخ شیعه !



شیخ مفید رحمة الله، پرچم دار آزادی اندیشه

چرا شيخ مفيد(ره) در آثار خويش بر موضوعات حساسيّت برانگيز و بلكه در نهايت حساسيّت، انگشت مى گذارد و در مورد بعضى از آن ها با صراحت و قاطعيّت تمام چنان اظهار نظر مى كند كه چه بسا باعث ناراحتى بعضى از مردمان مى شود؛ آيا نمى توانست مسائل را با احتياط بيش تر و سربسته چنان مطرح كند كه واكنش منفى عده اى را به دنبال نداشته باشد و از طرح بسيارى از مسائل كه چه بسا چندان اهميّتى ندارد - چنان كه بعضى مى گويند و پيشنهاد حذف آن را از كتاب هاى وى مطرح مى كنند - اجتناب مى ورزيد؟!
اين دقيقاً همان پرسشى است كه مى خواهيم در اين كتاب به دور از هرگونه پيش داورى يا جانب دارى احساساتى و پيراسته از هرگونه تعصب گروهى و فرقه اى - كه آفت پژوهش هاى علمى است - بدان پاسخ دهيم . براى پاسخ بدين پرسش بحث را به شرح زير پى مى گيريم:

هر اندازه متون و منابع و ابزارهاى شناختِ احوال، ويژگى ها و ابعاد وجودى يك شخصيّت فراوان و بسيار باشد، پژوهش گر را از شناخت محيطى كه آن شخصيّت در آن زندگى كرده و حوادثى كه با آن ها مواجه بوده و قضايايى كه بر فضايى كه در آن تنفس، زندگى و حركت كرده، سايه انداخته است، بى نياز نمى كند؛ خصوصاً اگر اين قضايا مربوط باشد به فكر و انديشه، عقيده و آزادى آن هم از نوعى كه با روح و وجدان آن شخصيّت تماس مستقيم و در تكوين و ساخت فكرى، عقيدتى و عاطفى او دخالت تمام دارد و به ويژه اگر اين شخصيّت از لحاظ آگاهى، شعور و احساسات و عواطف و از حيث مسئوليّت پذيرى در برخورد با آن قضايا و موضع گيرى آگاهانه و مسئولانه در قبال آن، سرآمد دوران باشد .

ما كه در صدديم تا گوشه اى از شخصيّت شيخ مفيد را بشناسيم، بايد پيش از هر چيز، بر آن بخش از اين مسائل نظر اندازيم كه بيان گر مشكلات بزرگ و معركه هاى دشوارى است كه آزادى بيان، انديشه و عقيده به شكل خاص، در آن دوره از آن گذر كرده و نيز گوشه اى از تيره بختى و مظلوميّتِ آزاديخواهان و پرچم داران آزادى و مشكلات و مصايبى را كه در اين راه متحمل شدند آشكار مى كند . به ويژه آن بخش كه به بيان ارتباط عاطفى با مسائل اهل بيت(ع) على الخصوص حادثه عاشورا و عيد غدير، مربوط مى شود .

دوره اى كه شيخ مفيد(ره) در آن به سر مى برد از سال 338 هجرى قمرى شروع و تا سال 413 هجرى قمرى، يعنى حدود 76 سال ادامه داشت .

ما در اين پژوهش از سال 349 هجرى قمرى تا سال 408 هجرى قمرى، يعنى حدود شصت سال را به دو دليل برگزيده ايم:

1 . با بررسى اين دوره مى توانيم بخش اعظم زندگى شيخ مفيد(ره) را كه در آن با آگاهى و مسئوليّت با حوادث برخورد كرده، مورد بررسى قرار دهيم .

2 . چنان چه حادثه عاشورا و عيد غدير را از زمانى كه در بغداد پايتخت خلافت اسلامى رخ داده؛ يعنى از سال 352 هجرى قمرى، مورد بررسى قراردهيم، خواهيم ديد كه اين برهه پر است از حوادث و مشكلات و مصايب فراوان خصوصاً كه شيعه در اين دوره، در محله هاى كرخ و باب الطاق بغداد مشكلات و بلاياى فراوانى متحمل شده اند؛ زيرا اين دو منطقه شيعه نشين، صحنه بسيارى از مصايب و بلايا بود و ده ها بار دچارآتش سوزى و مورد يورش و تهاجم قرار گرفت تا چه رسد به قتل و سوزاندن مردان، زنان و كودكان، فقط به جرم اين كه مردم مى خواستند همه ساله عواطف و احساسات صادقانه خود را در قبال فاجعه عاشورا بيان دارند و محبت خود را به اهل بيت پيامبر(ع) و وفاى به عهد خود به پيمان ولايت در روز غديرخم اظهار نمايند .







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن