واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 17 آبان؛ گزارش نماز جمعه تهران
سياست - همشهري آنلاين:
نماز جمعه سومين هفته آبان ماه به امامت آيتالله جنتي در دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش ايسنا، آيتالله احمد جنتي دبير شوراي نگهبان در خطبههاي دوم نمازجمعه اين هفته تهران، با تبريك ميلاد امام رضا (ع) اظهار كرد: اين وجودها همان كساني هستند كه با بودنشان در روي زمين آرامش زمين برقرار ميشود، باران و رحمت خدا نازل ميشود، بلاها دفع ميشود و حيات و زندگي در روي زمين پايدار ميشود. قدرشان شناخته نميشود ولي اينها هستند كه همه سر سفرهشان زندگي را مديونشان هستند و خدا اين افتخار را به ما داده كه مملكت ما آرامگاه حضرت رضا(ع) قرار گرفته، بارگاه قدسش در اين مملكت نورافشاني ميكند و مردم ما در بركات مرقد مطهر ايشان بهرههاي مادي و معنوي ميگيرد.
وي با بيان اينكه " در اين ايام مسايلي متناسب با زمان داريم" درباره مسايل داخلي با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار دستاندركاران حج خاطرنشان كرد: ايشان با كمال دقت، مراقب همه اوضاع هستند، جريانها را به دقت زير نظر دارند، هر جا لازم باشد اقدام و به هر حال به عنوان رهبر و ولي امر اعمال ولايت ميكنند و اگر خطر و مشكلاتي ـ چه مربوط به داخل و چه مربوط به خارج ـ باشد كه بايد جلوگيري شود، نسبت به آن سريع اقدام ميكنند.
وي با اشاره به برخي اظهار نظرها نسبت به دولت، افزود: برخي مقيد نيستند كه حرفشان درست است يا نيست، چه ضرري براي مردم دارد و چه مفاسدي به بار ميآورد. بلكه بر مبناي هواي نفس و شهوات خود هرچه از دهانشان درميآيد ميگويند. دولتي كه با جان كندن كار ميكند، ممكن است اشكالاتي به آن وارد باشد و اشتباهاتي بكند اما اينطور به جانش افتادن و تخريب و تضعيف كردن گناهي است كه خدا به آساني از آن نميگذرد.
دبير شوراي نگهبان خاطرنشان كرد: برخي كارها و ظلمها فتنهاي به پا ميكند كه آسيبش دامن همه را اعم از ظالم و غيرظالم را ميگيرد و وقتي فتنه آمد تر و خشك با هم ميسوزند. اگر احيانا فسادي بر پا شد نه تنها اين افراد بيبندوبار ميسوزند، بلكه حتي دامن كساني را هم كه سكوت ميكنند ميگيرد. واقعا سكوتها گاهي گناه كبيره است. همه ما نياز به آرامش داريم. اين مملكت در صورتي ميتواند پيشرفت كند و به مقاصد خود برسد و مردم در آسايش زندگي كنند كه جامعه آسايش داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: هر روز فتنهاي در جايي به راه انداختن و مردم را به جان هم انداختن، بدبيني ايجاد كردن، اختلاف و درگيري درست كردن به نفع چه كسي است؟ چرا كاري ميكنند كه نه دنيا در آن خير ميبيند و نه آخرت؟ فتنه و اختلاف ايجاد كردن خسارت دنيايي و آخرتي دارد. به نفع چه كسي است؟ چه كسي سود ميبرد؟ اين سوال را جواب بدهند.
وي تصريح كرد: دهها روزنامه همه ريختهاند به جان دولت. هر چيزي ميخواهند ميگويند و بعد ميگويند آزادي نيست. آن وقت از خارج برايشان كف ميزنند و هورا ميكشند، اين درست است؟ به نفع چه كسي تمام ميشود؟ اگر اينها خيال ميكنند كه يك روزي مردم مملكت را دو دستي تقديم اينها ميكنند كه كور خواندهاند. مردم ما مسلمان و متدينند.
جنتي با بيان اينكه " گويي هنوز عدهاي در داخل باورشان نيامده كه مردم ما مسلمان، متدين و انقلابي هستند" تاكيد كرد: عيب كار اين است كه نه آمريكاييها و اسرائيليها و اروپاييها مردم ما را شناختند و نه عدهاي در داخل. توضيحاتي هست كه اكنون نميخواهم بگويم. شايد در فصل انتخابات بتوانم يك حرفهايي را بزنم اما در هر صورت اين تجربه را بايد اين افراد در اين 30 سال داشته باشند. مردم در هر صحنهاي خود را نشان دادهاند. رهبري و ولايت فقيه را قبول دارند.
وي يادآور شد: اگر ميبينيد الان عزت، استقلال و قدرت داريم و دشمني كه از هيچكس نميترسد از شما ميترسد و وحشت ميكند و مملكتتان امن و آرام است بيجهت نيست، خداوند اين كار را كرده، ولي الطاف و تفضلات الهي حساب دارد. اگر بنا باشد ما نمكنشناسي و كفران كنيم گناه بزرگي مرتكب مرتكب شدهايم و مملكت را بهم بريزيم تفضلات الهي هم از ما سلب ميشود.
وي همچنين با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه اغتشاش فضاي ذهني جامعه مانع پيشرفت كشور و باعث استيلاي دشمن ميشود، خاطرنشان كرد: آنها مستولي ميشوند و سلطه پيدا ميكنند. قضاوتها و اظهارنظرها بايد منصفانه و خيرخواهانه باشد. مراقب باشيم الطاف فراوان الهي در طول دوران انقلاب كه موجب عزت، قدرت و سرافرازي ما بوده به دليل عدم مراقبت و حركتهاي ناشايست سرد نشود.
امام جمعه موقت تهران اظهار كرد: در اينجا مراجع تقليد وظيفه دارند، اگر اين احساس خطر را ميكنند كه دارد به انقلاب و خون شهدا و اهداف امام بزرگوار و اساس اسلام لطمه وارد ميشود. خطباي نمازجمعه، وعاظ، منبريها، صدا و سيما، روزنامههايي كه در خط انقلاب هستند و به انقلاب عقيده دارند همه بايد در اين صحنه حضور پيدا كنند و وظيفهشان را انجام دهند. ما نميتوانيم سكوت كنيم. اينها بايد حساب آخرت خود را هم داشته باشند. تهمتزدنها، دروغ گفتنها و آبروريزيها ـ آنهم علني ـ گناههاي بزرگ است.
وي با اشاره به روايتي يادآور شد: از گذشته به ياد دارم؛ كسي كه آبروي كسي را بريزد روز قيامت وقتي وارد ميشود تمام گوشت و استخوان صورتش ريخته است. يك عدهاي گاهي چيزي در روزنامه و اين طرف و آن طرف مينويسند و افراد را هتك حيثيت ميكنند. اجمالا ما بايد در داخل هواسمان را جمع كنيم. در شرايطي كه شرايط فوقالعادهاي است؛ وضعيت اقتصادي آمريكا و لطمهاي كه به همه جا وارد ميشود. بحمدالله ما سالمترين هستيم و كمترين لطمه را ديدهايم. كشورهاي عربي حوزههاي خليج فارس كه وابستگي اقتصاديشان به آمريكا بالا بوده لطمههاي سنگين ميخورند.
وي اضافه كرد: آثارش را در كشورمان ميبينيم كه قيمت نفت در كشورمان كاهش مييابد و كم كم به 50 دلار ميرسد. با اين وضعيت درآمدهاي ما كم ميشود، در حالي كه هزينههاي ما سر جايش خودش است. همه بايد به فكر باشند براي حل مشكلات كشور. مشكل تنها مشكل دولت نيست، مشكل مجلس است، مشكل قوه قضاييه است، مشكل من است، مشكل شما و مشكل همه است. هر كسي ميتواند بايد فكري كند براي اينكه مملكت لطمه نخورد و فلج نشود و آخر سال مشكلات سخت اقتصادي و سياسي پيدا نكنيم.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به انتخابات آمريكا نيز گفت: اين انتخابات تمام شد، يكي رفت و يكي آمد. من نميدانم اين فرد چه ميخواهد بكند. خودش حرفهايي ميزند اما خيلي حرفها در موقع انتخابات گفته ميشود و بعد فراموش ميشود، ادعا ميكند كه ميخواهد تحول ايجاد كند اگر اين كار را بكند ممكن است يك كوراميدي به او باشد اما در اصول فرقي نميكند.
وي اظهار كرد: سياستهاي كلي اجتنابناپذير آمريكا ضديت با اسلام است. اين خدشه برنميدارد حالا هر جناح، جريان و حزبي بيايد همين وجود دارد. اين سلطهگري مساله ريشهاي است. بايد بر مملكت خود مسلط باشند، بايد همه را قبضه كنند و منافع خود را هر جا كه هست بگيرند ولو اينكه منافع ديگران به خطر بيفتد، جانها به خطر بيفتد، خانهها خراب بشود، عراق ويران شود، قبرستان شود، افغانستان هم همينطور حتي تركشهايش به پاكستان هم بخورد. اين همه كشته و آبروريزي بشود. فقط بتوانيم آنجا حضور داشته باشيم و سلطه داشته باشيم؛ اين سياست آنهاست و فرقي نميكند.
وي افزود: در مورد اسرائيل هم كه اينها همين اول بايد بروند آستان اسرائيل را ببوسند و در مقابل عدهاي ذليل به خاك بيفتند و اظهار ذلت كنند و بعد سر پستشان در كاخ سفيد بنشينند. اين هم از سياستهاي كلي و اجتنابناپذير آمريكاست. حالا اگر كنار اين كار ديگري بكنند مساله اساسي و اصولي نيست. پس اين مشكلات جهان اسلام و بشريت است. چه بايد كرد؟ بايد مقاومت، صبر و پايداري داشت. اين كليدش است. اي برادر، خواهر، اي سياسي، اي طلبه و دانشگاهي بدانيد اين كليد خورده است.
خطيب نماز جمعه تهران ادامه داد: الان مسائل اقتصادي آنها را كلافه كرده است و روز به روز سهامشان سقوط ميكند، وضعيتشان عجيب و غريب است. در داخل آمريكا مشكلاتشان خيلي زياد است. چيزهاي عجيب و غريبي از آن نقل ميكنند. ميگويند مردم آمريكا بيش از 50 درصد در تامين زندگي روزمره خود مشكل دارند، 66 درصد نگران تامين هزينههاي گزاف درماني و بهداشتي هستند. وضع آمريكا اينطور است. آنها رو به سقوط هستند و سير نزولي خود را طي ميكنند در حالي كه ما سير صعودي داريم.
وي همچنين گفت: مردم دنيا با ما هستند، مقام معظم رهبري هم در صحبتهاي خود گفتهاند كه ما حرف دل مردم دنيا را ميزنيم. اما آنها جرات نميكنند، حتي سران كشورها از بسياري حرف زدنها و اظهارنظرهاي ما خوشحالند، حتي به گونهاي به ما ميفهمانند دست شما درد نكند، باركالله، آفرين، خوب گفتيد و خوب كرديد ولي جراتش را ندارند.
وي تاكيد كرد: اينها زمينهاي است كه بالاخره يك روزي انفجار كلي براي آمريكا به وجود ميآيد. قدرت آمريكا روز به روز تضعيف ميشود و قدرت جمهوري اسلامي، اسلام و اسلامگرايي روز به روز زياد ميشود، اين فرصت بسيار خوبي است. بايد خودمان از اين فرصت استفاده كنيم، مقاومت داشته باشيم، صبر كنيم و آرامش مملكتمان را حفظ كنيم. بايد براي خدمت به مردم و پيشرفت امور به يكديگر كمك كنيم.
جنتي گفت: بايد براي ديگران و دوستانمان در كشورهاي ديگر الگو باشيم و آنها را تشويق و ترغيب كنيم كه نترسيد. اگر بنا باشد بلايي به سر كسي بياورند به سر ما ميآورند. وقتي نميتوانند در مقابل ما كاري كنند با شما هم كاري ندارند. اي مسلمانها بياييد با هم باشيم. اينها وظيفه ماست و بايد از اين وظيفه حداكثر استفاده را كنيم و به مسائل حاشيهاي نپردازيم. من نميدانم چه كسي بايد فرهنگسازي كند.
وي همچنين با اشاره به دومين دوره مسابقات بينالمللي دانشجويان جهان اسلام كه با حضور بيش از 40 كشور دنيا به ميزباني جمهوري اسلامي ايران از روز دوشنبه برگزار ميشود، گفت: اين دانشجويان يا ديگراني كه ميخواهند به مملكت ما بيايند انتظارات و توقعات بالايي از اين مملكت دارند. چيزهايي شنيدهاند، اگر بيايند اينجا و چهار تا از اين روزنامهها را ببينند ناراحتي فكري پيدا ميكنند كه عجب! اگر اين مملكت اين است كه اينها مينويسند چيز فوقالعادهاي نيست و ما بيخود حسرت اينها را ميخوردهايم. مملكت ما مملكت مظلوم است ما بايد از اين مظلوميت دفاع كنيم.
وي خاطرنشان كرد: تبليغات دشمن جوري مملكت ما را بد معرفي كرده كه بعضيها خودشان ميگويند كه ما تا به حال خيال ميكرديم در مملكت ايران هنوز همه با الاغ مسافرت ميكنند و ماشين ندارند. ببينيد چه به سر اين مملكت ميآورند، تازه اين گفته مربوط به كسي است كه سري در سرها دارد، چه برسد به عوامالناس كشورها.
امام جمعه موقت تهران يادآور شد: ما بايد در مقابل بايستيم. مملكت، دين و فرهنگ و سياستمان را به دنيا معرفي كنيم. آن وقت در داخل در همين گير و دار عدهاي بيايند هي كارشكني و سنگاندازي كنند. از خداوند ميخواهيم هر كسي به دين، پيغمبر، نظام اسلامي و خون شهدا خيانت ميكند ريشهكن كند و قدرتهاي بزرگ را كه در سراشيب بزرگ هستند در سر جاي خود بنشانند و عزت اسلام و مسلمين را روزافزون كند.
دبير شوراي نگهبان در خطبههاي اول نمازجمعه اين هفته تهران نيز هجرت پيامبر(ص) از مكه به مدينه را راهي براي اسلامشناسي، خداشناسي و آشنايي با تاريخ صدر اسلام دانست.
وي افزود: بشر از نقشههاي خدا غافل است گويي خدايي نيست يا اگر هست مردم را به خود واگذار كرده تا هرچه ميخواهند انجام دهند در حاليكه ريز و درشت امور به دست خداست.
وي با اشاره به خوابيدن حضرت علي(ع) در بستر پيامبر(ص) در هنگام هجرت وي به مدينه، گفت: حق علي شناخته نشد، جايي كه سختترين مسائل و پيامبر را تهديد ميكرد و سينه علي سپر بود اما در تقسيم ميراث پيامبر خبري از علي(ع) نبود. حفظ جان پيامبر(ص) از بزرگترين نعمتهايي است كه خدا به ما داده و دعا ميكنيم خدا بالاترين عزت را به علي(ع) و دوستدارانش بدهد و دشمنانش را خوار و ذليل كند.
وي با اشاره به امانتداري پيامبر(ص) يادآور شد: جاي تامل دارد كه همان مشركين كه دشمن پيامبر بودند اگر ميخواستند امانتي نزد كسي بسپارند كه سالم به آنها برگردد نزد پيامبر(ص) ميآمدند. اين معناي صداقت و راستي است.
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]