واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درپي اعلام روسيه مبني بر استقرار موشكهاي كوتاه برد نزديك لهستان؛ دولت بوش مذاكرات تسليحاتي با روسيه را خواستار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - فرامنطقهيي
درپي هشدار روسيه نسبت به استقرار موشكهاي اسكندر خود در نزديكي لهستان در پاسخ به اقدام آمريكا در استقرار سپر دفاع موشكي در لهستان و جمهوري چك، يك مقام آمريكايي اعلام كرد كه دولت بوش ميخواهد بر سر پيشنهاد محدود كردن كلاهكهاي استراتژيك هستهيي با روسيه مذاكره و نگراني مسكو را از سپر دفاعي آمريكا در اروپا بر طرف كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري رويترز، جان رود مسوول كنترل تسليحات وزارت امور خارجه آمريكا كه تنها دو ماه به پايان اقداماتش در دولت جورج بوش رييس جمهور آمريكا باقي مانده است، به خبرنگاران گفت: ما به دنبال يك گفتوگوي قوي با روسها هستيم.
رود اعلام كرد كه در حال تنظيم كردن تاريخي است تا با سرگئي لاورف، وزير امور خارجه روسيه بر سر پيشنهادهاي آمريكا احتمالا در مسكو ديدار و گفتوگو كند.
وي در اين باره گفت: ما قصد داريم در آينده نزديك با يكديگر ديدار كنيم.
اما يك كارشناس آمريكايي كنترل تسليحات عنوان كرد كه دولت بوش كه 20 ژانويه دوره تصدياش به پايان خواهد رسيد، هم زمان و هم نفوذ مورد نياز براي تنظيم يك قرارداد تسليحاتي را از دست ميدهد.
داريل كيم بال، مدير اجرايي انجمن كنترل تسليحات گفت: روسها صبر خواهند كرد و به پيشنهاد دولت بعدي (باراك اوباما) نگاه خواهند كرد.
مسوول كنترل تسليحات وزارت امور خارجهي آمريكا اظهار كرد كه واشنگتن بيش از دو هفتهي قبل به مسكو پيشنهادي را فرستاده است تا پايهاي باشد براي تداوم پيمان كاهش تسليحات استراتژيك سال 1991 كه سقف ساير زرادخانههاي هستهيي روسيه و آمريكا را تعيين ميكند. تاريخ اين پيمان در دسامبر سال آينده تمام خواهد شد.
وي افزود كه واشنگتن در اوايل هفته گذشته پيشنهاد جداگانهاي به مسكو فرستاد كه در آن اقدامات شفافسازي و ايجاد اعتماد دو طرفه در تلاش براي كم كردن مخالفتهاي روسيه با طرح واشنگتن براي استقرار سيستم ضد موشكي آمريكا در اروپا توضيح داده شده است.
رود بيان كرد كه اظهارات ديميتري مدودف، رييس جمهور روسيه در مورد اين سيستم
مسوول كنترل تسليحات وزارت امور خارجه آمريكا اعلام داشت كه مقامات روس بر اساس پيشنهادهاي آمريكا ميتوانند از مكانهاي اين سپرها ديدن كنند و خودشان ببينند كه آنها همان هدفي را دنبال خواهند كرد كه ما در آمريكا به دنبال دست يافتن به آن هستيم.
باراك اوباما، رييس جمهور منتخب آمريكا از كار كردن بر روي سيستم حفاظت از آمريكا و هم پيمانانش در مقابل حملات موشكي حمايت كرده، اما عنوان داشته است كه اين سيستم بايد عملي و صرفه جو در هزينه باشد و تا زماني كه مفيد بودن تكنولوژيهاي اين سيستم ثابت نشدهاند نميتواند منابع را از اولويتهايشان منحرف كند.
اوباما همچنين اظهار داشته است كه به دنبال كاهش واقعي و قابل تاييد تسليحات هستهيي آمريكا و روسيه خواهد بود و براي گسترش نظارت و راستي آزمايي پيمان كاهش سلاحهاي استراتژيك (START) تلاش خواهد كرد.
رود نيز بيان داشت كه پيمان جديد پيشنهادي از سوي دولت بوش بر روي محدود كردن كلاهكهاي هستهيي تمركز دارد، در حالي كه پيمان كنوني بر روي سيستمهاي انتقال موشكها متمركز است.
كيم بال نيز اعلام كرد كه به جريان نيفتادن جايگزيني براي پيمان START امري ناخوشايند است. وي در اين باره توضيح داد: اين بر روي دولت اوباما فشار خواهد آورد تا سريعا با روسها به گفتوگو بنشيند و يك پيمان جديد امضا كند.
پيشتر رييسجمهور روسيه اعلام كرد كه كشورش موشكهاي كوتاه برد در نزديكي لهستان براي مقابله با طرحهاي نظامي آمريكا در اروپاي شرقي مستقر خواهد كرد.
مدودف در اولين سخنراني ملي خود، واشنگتن را به دليل جنگ در گرجستان و بروز بحران جهاني مقصر شناخت و گفت: اين وظيفه واشنگتن است كه روابط به شدت تخريب شده ميان دو طرف را مرمت كند.
مدودف همچنين پيشنهاد افزايش دوران رياست جمهوري در روسيه به شش سال را پيشنهاد داد.
وي گفت: بر اساس آن چه طي سالهاي اخير شاهدش بوديم، ايجاد سيستم دفاع موشكي در اطراف روسيه، همچنين استقرار پايگاههاي نظامي و گسترش بدون دليل ناتو همگي دليلهاي روشني براي آزمايش قواي ما است.
وي تاكيد كرد: مسكو هيچ تمايلي به دادن پاسخ به درخواستهاي غرب براي بيرون كشيدن نيروهايش از مناطق آبخازيا و اوستياي جنوبي و يا عقبنشيني از به رسميت شناختن استقلال اين دو منطقه ندارد.
وي تاكيد كرد: ما به هيچ عنوان از قفقاز عقبنشيني نخواهيم كرد.
به گفتهي مدودف، موشكهاي اسكندر در مناطق غربي اطراف روسيه بين لهستان و ليتواني براي خنثي سازي سيستم سپر دفاع موشكي آمريكا مستقر خواهند شد. موشكهاي اسكندر بردي حدود 280 كيلومتر دارند كه ميتوانند اهدافي در لهستان را هدف قرار دهند.
مدودف از ذكر اين نكته كه آيا اين موشكها قادر به حمل كلاهك هستهيي هستند يا خير، خودداري كرد.
پس از اين سخنراني كرملين اعلام كرد كه مدودف به اوباما براي پيروزي در انتخابات رياست جمهوري آمريكا تبريك گفته و با ارسال پيامي به وي اعلام داشته است كه بر روي انجام مذاكرات سازنده با وي بر اساس اعتماد و در نظر گرفتن منافع دو جانبه حساب ميكند.
شان مك كورمك، سخنگوي وزارت امور خارجهي آمريكا در پاسخ به اظهارات مدودف تاكيد كرد: هدف سپر دفاع موشكي آمريكا كه قرار است در اروپاي شرقي مستقر شود روسيه نيست.
مك كورمك گفت: اقداماتي كه دولت روسيه قرار است انجام دهد، براي ما نااميد كننده هستند، اما باز هم تاكيد ميكنيم كه هدف ما آنها نيستند. اميدواريم كه آنها يك روز اين امر را متوجه شوند.
الكساندر پيكايف، تحليلگر موسسهي اقتصاد و روابط بينالمللي در مسكو گفت: مسكو علاقمند به رويارويي نيست و اگر اوباما نشانههايي از آشتي نشان دهد، كرملين نيز اين آشتي را با آغوش باز ميپذيرد.
اما الكساندر گولدس، از تحليلگران نظامي معتقد است، لحن تند مدودف ميتواند به روابط مسكو - واشنگتن آسيب برساند.
رهبران منطقهيي از هشدار موشكي مدودف به شدت انتقاد كردند. فرانك والتر اشتاين ماير، وزير خارجهي آلمان گفت: اين به يقين يك علامت نادرست در يك زمان نادرست بود. از روسيه و آمريكا ميخواهيم كه تغييرات در كاخ سفيد را به عنوان فرصتي براي آغاز مجدد در نظر داشته باشند.
مدودف علاوه بر پيشنهاد افزايش دوران رياست جمهوري، افزايش دوران پارلماني از چهار سال به پنج سال جهت دادن اختيارات بيشتر به پارلمان را خواستار شد. هر دوي اين تغييرات ميتواند به پوتين در رسيدن مجدد به پست رياست جمهوري كمك كند.
انتهاي پيام
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]