واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از گشايش سالن جديد سينماجوان/1 جعفريجلوه: بودجه سينماي ايران براي ملي و منطقهاي شدن، مناسب نيست
خبرگزاري فارس: معاون امور سينمايي در مراسم افتتاح سالن جديد سينما جوان گفت: اميدوارم با دريافت حمايت از سوي اولياي امور در دولت و مجلس، بودجه سينما بيشتر شود چون بودجه سينما براي سينمايي كه ملي و منطقهاي باشد، مبلغي زيادي نيست و شايد ارقام چندصد ميلياردي براي آن معقول باشد.
به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، مراسم افتتاح سالن شماره يك سينما جوان واقع در مجموعه فرهنگي ورزشي شهيد چمران روز چهارشنبه برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم كه با اجراي «كامران ملكي» عضور هيأت مديره خانه سينما برگزار شد، وي پس از حضور در صحنه گفت: در سال 85 اين سالن شروع به ساخته شدن كرد البته به مدت 4 ماه شهرداري با تغيير كاربري اين مكان كه سالن سينما نبود، موافقت نميكرد اما بالاخره با خاكبرداري شبانه، اين سالن ساخته شد و شايد بتوان اين سالن را اولين سالن سينماي زيرزميني كشور دانست.
به گزارش فارس، در ادامه با يادي از رسول ملاقليپور، بخشي از فيلم «مزرعه پدري» او براي حاضرين به نمايش درآمد و پس از آن «محمدرضا صابري» مدير امور سينمايي مجموعه سينمايي شهيد چمران براي دادن گزارش كار به روي صحنه آمد.
صابري گفت: عمليات طراحي در ساخت اين پروژه در 700 متر مربع از اواخر سال 85 آغاز شد و با توجه به نياز به مقاومسازي و لزوم عدم تعطيلي مجموعه سعي شد از بهترين تكنولوژي صدا و تصوير به همراه بهينهسازي سالن انتظار در ساخت اين سينما استفاده شود و سرانجام در شهريورماه سالجاري اين سالن با 306 صندلي و با هزنيه 14 ميليارد ريال به بهرهبرداري رسيد.
وي افزود: اين سالن از نظر رعايت استانداردهاي سينمايي و بهرهگيري از نقاط خوب ديد نسبت به پرده امكانات آكوستيك، آپارات مدرن و صداي دالبي مجهزترين سالن سينماي ايران است كه براي اولين بار در ايران اين سالن به رديف ويژهاي براي استفاده جانبازان مجهز است.
* محمدي: سالن خوب ساختن هنر نيست، بلكه فيلم خوب به سالنها رونق ميدهد
در ادامه بخشي از فيلم «نجات سرباز رايان» به نمايش درآمد و سپس احد محمدي مديرعامل سازمان سياحتي و مراكز تفريحي بنياد مستضعفان و جانبازان به روي صحنه رفت.
وي در سخناني گفت: بنياد مستضعفان 6 يا 7 سالن سينما دارد كه 2 سالن چمران و آفريقا در تهران و بقيه در شهرستان است كه ما قصد توسعه آنها را داريم و پروژه بعدي ما براي سينما آفريقا است كه ميخواهيم آن را به 2 يا 4 سالن تبديل كنيم كه اميدواريم با مساعدت دوستان و مسئولان اين اتفاق بيفتد.
وي افزود: سالن خوب ساختن هنر نيست، بلكه مهم داشتن فيلم خوب است كه به سالنها رونق دهد. ما سالن در مجموع بين 8 تا 10 ميليون بازديدكننده در سينماهاي بنياد داريم كه بابت آن مجموعه بنياد سودي از ما طلب نميكند چون ما به دنبال سود معنوي اين كار هستيم و ميخواهيم كه زمان مخاطبان خودمان را به بهترين شكل پركنيم اگر فيلم خوب نشان بدهيم لازم نيست نگران تغيير كاربري سينما و مسائلي مانند آن باشيم.
وي در ادامه با اشاره به كيفيت برنامههاي تلويزيوني گفت: متأسفانه فيلمها و برنامههاي ما همه كليشهاي شده است. سريالهاي همه با مضمون اعتياد يا مضامين عاشقانه ساخته ميشود در حالي كه ما بايد فرهنگ، غرور ملي و تاريخ خود را به جوانان معرفي كنيم و اين مضامين را در قاب فيلم به جوانان نشان بدهيم.
* دهقان: كميسيون فرهنگي از ساخت سينما و گسترش سالنها حمايت ميكند
در ادامه پس از نمايش بخشي از فيلم «بالستيك»، عليرضا دهقان عضو كميسيون فرهنگي مجلس به روي صحنه رفت و گفت: من از ابتدا در جريان ساخت اين سينما بودم و ميدانم كه اين كار با چه زحمتي آغاز شد. در كميسيون فرهنگي نيز آمادگي در زمينه ساخت سينما و گسترش سالنها مهيا است و مخصوصاً سعي داريم اين امكان را در شهرستانها بهوجود آوريم و امروز نيز اين مسئله را با چند تن از نمايندگان مطرح كردند و همه نظر مناسبي داشتند.
وي افزود: زمينه كار مهيا است كه بتوانيم در اين تعامل با ارگانهاي دخيل در اين مسئله ساخت سالن سينماي مجهز در سرتاسر كشور را انجام دهيم. اميدوارم روزي برسد كه ما در تمام كشور چنين سالنهايي داشته باشيم.
* جعفريجلوه: اميدوارم بودجه سينما افزايش يابد
در ادامه پس از نمايش بخشي از فيلم «دوئل» بيانيه انجمن سينماداران درباره افتتاح اين سالن قرائت شد و سپس محمدرضا جعفريجلوه معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي براي سخنراني به روي صحنه آمد.
جلوه گفت: ما در راه احياي تمدن اسلامي هستيم كه كاري ظريف و نيازمند صبر بسيار است. در سينما هستيم و از سينما حرف زديم كه بيترديد سينما يكي از برترين زبانهاي ارتباط، فرهنگسازي و رفتارسازي و يك هنرصنعترسانه قدرت و توانا است، به همين دليل بيشترين توان براي رفتارسازي را دارد و در دهههاي سپري شده سينماي باليده و در جهان تكاپو داشته تأثيرات اين رفتارسازي را ديده و ميبينيم. چنين زبان و امكاني ابعاد كاري لازمه خود را به چشم ما ميكشد و از جمله ما ميبينيم كه سينما صرفا فيلم ساختن نيست بلكه فيلم ديدن در جمع مخاطب انبوه و در كنار هم است كه با حضور آنها حيات سينما رقم ميخورد اگر اين مخاطبين در اين فضا نباشند، سينما كار نميكند چون چرخه اقتصادي سينما وابسته به يك رابطه مستقيم و صحيح و تعيين شده بين مخاطبان و فيلمسازان است و اگر اين رابطه بهدرستي وجود نداشته باشد حيات سينما بيرونق ميشود و از دست ميرود چه بسيار كشورهاي بدون سينمايي كه نميتوانند حرف خود را بزنند و خود را به مردم جهان معرفي كنند. مردم بايد در سالنها حضور يابند كه اوقات فراغتشان به شكل سودمند و مفيدي پر شود و اين ميسر نيست مگر با دو عامل فيلم با سالن خوب و نميتوان فيلم خوب بدون سالن خوب داشت و اميدوار بود كه رابطه فيلمساز با مردم ادامه داشته باشد.
وي تصريح كرد: سينماي نوين ايران پس از انقلاب با درخشش خود توانست به فرهنگي تأثيرگذار با مقاصد جهاني تبديل شود. ارتباط گسترده با حضوري بينالمللي ولي كمكم اين ارتباط دچار سايش و كاهش به دلايل مختلفي شد كه البته اين بايد اين دلايل را بدانيم. يكي از مهمترين دلايل آن اين است كه سالن سينماها فرسودهتر و نامطبوعتر شده و كسي به فضاي نمايشي نميانديشد و سالنها نميتوانستند مخاطبان را به خود جذب كنند دليل ديگر آن ورود رسانههاي سهلالاصولي مانند شبكه سينماي خانگي بود و سومين دليل آن اين است كه حادثهاي است كه در حوزه مضامين و مفاهيم سينمايي رخ داد.
مسؤول سينماي ايران افزود: اقتصاد روبه نزول سينما باعث شد سرمايهگذاران كمتر در سرمايهگذاري ريسك كنند تا عدم بازگشت سرمايه آنها را متضرر نكند به همين خاطر آثار تجاري عاميگرا از سويي و پارهاي از توليدات ويژه كه به مخاطب نميانيشدند و داعيه اكران نمايش نداشتند از سوي ديگر با نگاهي تلخ و كمتر اميدبخش وارد سينما شد و اين عوامل باعث كاهش مخاطبان سينما شد.
جلوه در ادامه تصريح كرد: در چنين شرايطي در سالهاي اخير مديريت سينمايي دريافت براي بازيابي مخاطبان بايد كاري بنيادي و جدي انجام بگيرد و دريافتيم كه براي احياي سينما كه هم اقتصاد است و هم فرهنگ بايد برنامههاي اقتصادي و فرهنگي را همزمان با هم داشته باشيم به همين خاطر و با اين نگاه اقداماتي جدي در سه محور فيلم خوب، سالن خوب با اكران خوب را عملي كرديم و ميتوانيم بيان كنيم كه سينماي ما امروز بيش از هر زماني ديگري برنامه دارد و نتايج اين برنامهها را هم ميبينيم يكي از اين برنامهها نوسازي و بازسازي سالن در سطح شهر است كه در حد مقدور و با منابع موجود پيگيري شده است كه سال 85 با برنامهريزي آغاز و از سال 86 فاز عملي آن شروع شد كه امسال ما بازسازي يك سوم سالنهاي كشور را انجام دادهايم كه البته اگر منابع بيشتري داشتيم سينماهاي بيشتري را بازسازي ميكرديم اما ما كماكان با عظمي جدي قصد داريم اين كار را انجام دهيم.
معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه با اشاره به كمبود سالن سينما در سطح شهرستانها گفت: 140 شهر مركز شهرستان فاقد سالن سينما هستند و تعداد شهرهاي كوچك بدون سالن بسيار بيش از اين است عظم و نهضتي جدي بايد براي ساخت سالن داشته باشيم و از پيشرفت در كشور نترسيم. متأسفانه هنوز سينما به اندازه كافي در بعضي از محافل مقبوليت ندارد و نميداند كه تا چه زماني اين وضعيت بايد ادامه داشته باشد چون سينما نياز اول ما در زمينه افكارسازي است و نبايد در مورد آن ترديد كرد اين موضوعي است كه رهبر معظم انقلاب اسلامي هم به آن تأكيد كرد و نهضتي به راه نميافتد مگر با سرمايهگذاري دولت يا بخش خصوصي.
وي ادامه داد: سال قبل نيز برنامهاي در زمينه ساخت سالنهاي سينما ارائه شد كه با سرمايهاي نه چندان زياد ميتوان آن را عملي كرد. ما 30 ميليارد ريال هزينه براي طرحهاي مختلف سينمايي داشتهايم كه در مقايسه با ديگر هزينههاي اجرايي كشور واقعاً مبلغي زيادي نيست.
وي در ادامه گفت: در كنار نوسازي و ساخت سالنهاي سينما طرح اكران خوب را از سال قبل آغاز كردهايم كه سال 86 فاز صفر آن آغاز شد و از سال 87 فاز اول آن اجرايي شد كه امروز ما در فاز سوم آن هستيم و اين طرحي است كه تمام اهالي سينما و سينماداران آن را خوب ميشناسند و از ثمرات آن باخبر هستند.
جعفريجلوه گفت: طرح اكران همزمان فيلم در تهران و شهرستانها بيش از صدها سالن را فعال كرده و بيش از 150 سالن كشور را كه در دو دهه اخير در حاشيه بودهاند و بهرهوري سينمايي نداشتهاند، فعال و بهرهور كرده است.
وي تأكيد كرد: ما قصد داريم با كمك مؤسسه سينماشهر اين طرح را به شكلي هرچه گستردهتر در سطح كشور اجرا كنيم.
جلوه در ادامه با اشاره به طرح حمايت هدفمند از فيلمها گفت: هدف از سرمايهگذاري در سينما كار فرهنگي است كه اگر اين فرهنگ نباشد با وجود چرخه اقتصادي آبروي فرهنگي در سينما وجود ندارد و نبود روند روبه تعالي در سينما باعث ميشود بازهم در اقتصاد سينما دچار نزول شويم بايد شغل و كار دو سويه باشد و اقدامات انجام شده باعث افزايش انگيزش شود در عرصه حمايتها و ساماندهي جريان مطمئن توليد كه به توليدات ارزشمند با مضامين متناسب و جذاب ميانجامد مطلوبيت در آثار فرهنگي تجاري است اين الگويي است كه ما آن را ميپسنديم و دنبال ميكنيم و ميكوشيم با ارزشگذاري توليدات برتر و حمايت از آن به سينماي ايران جهت دهيم كه چه آثاري را مطلوب ميدانيم اين طرحي است كه صبوري ميخواهد و تدبير كه اجراي آن سخت و پيچيده است اما اين راهي است كه بايد آن را برويم.
وي در ادامه از طرح فناوري نام برد و گفت: طرح فناوري چهارمين طرح ما و مكمل طرحهاي ديگر در زمينه توليد و بخش است كه بايد آن را وارد كنيم كه اميدوارم در اين زمينه با دريافت حمايت از سوي اولياي امور در دولت و مجلس، بودجه سينما بيشتر شود چون بودجه سينما براي سينمايي كه ملي و منطقهاي باشد، مبلغي زيادي نيست و شايد ارقام چندصد ميلياردي براي آن معقول باشد.
جعفريجلوه گفت: البته من تنها از سرمايهگذاري دولت در سينما حرف نميزنم بلكه معتقدم سهم اصلي متعلق به سينماگران از هر قشر است و اعتقاد دارم بخش خصوصي بايد در اين زمينه بسيار سهيم باشد و دولت تنها كمك كلي به سينما كند تا سينما روي پاي خود بايستد.
ادامه دارد...
انتهاي پيام/ا
جمعه 17 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 364]