واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: اوباما و تبعيض نژادي در آمريكا
يكي از مهمترين برگهاي برنده اين بود كه اوباما به طور گسترده از حمايت سياهپوستان بهرهمند بود. سياهپوستان در انتخابات گذشته يازده درصد راي دهندهها را تشكيل ميدادند و اين رقم در اين انتخابات به 13 درصد رسيد.
آفتاب- مطهر اميري: باراك حسين اوباما، پس از ماهها رقابت فشرده، چهل و چهارمين رئيس جمهور آمريكا شد و بدين ترتيب با انتخاب وي به عنوان اولين رئيس جمهور سياه پوست؛ ديوارهاي تبعيض نژادي در فضاي سياسي امريكا متزلزل شد.
پيروزي اوباما نشانهاي از طرد تاريخي رئيس جمهوري غير محبوب با سياستهاي اقتصادي و خارجي بحرانزايي بود كه متاثر از شعار تغيير اوباما، اتفاق افتاد.
اين اتفاقي نمادين از ركود نژادگرايي در آمريكاست، چيزي كه تا دو سال پيش قابل پيشبيني نبود. اوباماي 47 ساله سناتور سياه پوست ايالت ايلي نويز، مك كين سناتور 72 ساله ايالت آريزونا را شكست داد.
فعاليتهاي انتخاباتي مك كين در حالي متوقف شد كه هزاران نفر در گرنت پارك شيكاگو پيروزي اوباما را جشن گرفتند و منتظر سخنراني پيروزي او بودند.
«اگر هنوز كسي هست كه شك دارد آمريكا جايست كه در آن هر چيزي ممكن است، كه هنوز به خود اجازه ميدهد قدرت دموكراسي در آمريكا را زير سوال ببرد، كه هنوز مردد است كه روياي بنيانگذاران آمريكا در زمان ما زنده است؛ امروز جواب خود را گرفته است».
«[تغييرات] فرا رسيده است. امشب به خاطر آنچه كه امروز به آن رسيدهايم، بايد بگويم كه زمان تغييرات فرا رسيده است... ».
مك كين نيز كه در فينكس آريزونا به سخنراني مشغول بود به اوباما تبريك گفت و براي وي آرزوي موفقيت كرد: «من ميدانم كه امشب براي آمريكايي-آفريقايي تبارها شب ويژهايست. امشب، شب آنهاست».
اوباما نهتنها پيروز رقابت انتخابات رياست جمهوري بود، بلكه نتيجه انتخابات كنگره و مجلس سنا نيز به نفع او رقم خورد. كه اين باعث ميشود نه تنها كنترل كاخ سفيد، بلكه كنترل مجلس سنا و مجلس نمايندگان كه از سال 1995 در دست جمهوري خواهان بود، به دموكراتها منتقل شود.
براي جمهوريخواهان بهخصوص محافظهكاراني كه براي بيش از سه دهه بر مجلس تسلط داشتند، 7 نوامبر روزيست كه آنها را به تامل در جايگاه فعلي خودشان در سياست آمريكا وا ميدارد.
اكنون اما براي اوباما و اكثريت توفق يافته در «كپيتال هيل» دوران سختي در شرف آغاز شدن است. ركود عميق؛ گسترده و ديرگذر اقتصادي و دو جنگ.
«مسير پيش رو مسير سخت و طاقت فرساييست و ممكن است در عرض يك سال يا حتي يك دوره به مقصد نرسيم. اما آنچنان كه هيچ زماني به قدر امشب اميدوار نبودهام، اعتقاد دارم كه آمريكا به آن دست خواهد يافت. من قول ميدهم كه ما به آنجا خواهيم رسيد».
اوباما در حالي پا به كاخ سفيد ميگذارد كه صراحتاً در مورد ماليات، جنگ عراق و سامان دادن اوضاع آن و گسترش خدمات بهداشتي وعدههاي مشخصي ارائه كرده است. به نظر ميرسد وعدههاي داده شده و مشكلات پيش رو، اوباما را از همين هفته به كاخ سفيد بكشاند و مشغول كار كند.
مك كين ساعت 10 شب به وقت محلي به صورت تلفني به اوباما تبريك گفت و تاكيد كرد كه وي در سختيها همراه و در كنار وي است.
اوباما نيز همچون معاونش روبرت گيبز كه خطاب به مك كين گفته بود شما در بسياري مسائل پيشرو هستيد؛ گفت: «ما نيز به كمك شما احتياج داريم. بوش نيز در يك مكالمه كوتاه تلفني پيروزي او را تبريك گفت. وي در نامه رسمي كه از طرف كاخ سفيد خطاب به اوباما نوشته شده بود تصريح كرده است كه: «من نيز سعي ميكنم اين جابجايي به آسانترين شكل ممكن صورت گيرد. شما در آستانه حساس ترين مقطع زندگي كاري خود هستيد. به شما تبريك ميگويم و برايتان آرزوي خوشبختي ميكنم».
اوباما در سخنراني پيروزي خود از راي دهندگاني كه به او راي ندادند درخواست كمك كرد و خطاب به آنها گفت: «ممكن است من راي شما را نداشته باشم اما اينك من صداي شما را شنيدهام. من رئيس جمهور شما هستم و به كمك شما احتياج دارم».
اما يكي از مهمترين برگهاي برنده اين بود كه اوباما به طور گسترده از حمايت سياهپوستان بهرهمند بود. سياهپوستان در انتخابات گذشته يازده درصد راي دهندهها را تشكيل ميدادند و اين رقم در اين انتخابات به 13 درصد رسيد.
اوباما از حمايت قاطع اسپانيايي تبارها نيز برخوردار بود. در حالي كه مككين حتي نارضايتي بيشتري از بوش در ميان اسپانيايي تبارها بر انگيخته بود. وي از جمله جمهوريخواهاني بود كه از حاميان درجه اول مبارزه با مهاجرت غير قانوني در آمريكا بود.
پنجشنبه 16 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]