تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815406496




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جعبه سیاه هواپیما چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:










Tuesday, Oct 13,


جعبه سیاه هواپیما چیست؟


با بروز هر سانحه برای یک هواپیما سوالات زیادی در مورد علت سقوط مطرح می شود که امروزه پاسخ این سوالات به کمک سیستم های ضبط کننده داده های پروازی و ضبط کننده مکالمات گروه پروازی بدست می آید.


























با بروز هر سانحه برای یک هواپیما سوالات زیادی در مورد علت سقوط مطرح می شود که امروزه پاسخ این سوالات به کمک سیستم های ضبط کننده داده های پروازی و ضبط کننده مکالمات گروه پروازی بدست می آید. که این جعبه ها در امن ترین نقطه هواپیما یعنی بخش دم هواپیما نصب شده اند.
با بروز هر سانحه برای یک هواپیما سوالات زیادی در مورد علت سقوط مطرح می شود که امروزه پاسخ این سوالات به کمک سیستم های FLIGHT DATA RECORDER (FDR) ضبط کننده داده های پروازی و COCKPIT VOICE RECORDER (CVR) ضبط کننده مکالمات گروه پروازی بدست می آید. که این جعبه ها در امن ترین نقطه هواپیما یعنی بخش دم هواپیما نصب شده اند.
با توجه به الزامات اعلام شده از طرف سازمان بین المللی هواپیمائی کشوری (ICAO) کلیه هواپیماهای پهن پیکر تجاری باید مجهز به این دو دستگاه باشند که امروزه رنگ آنها نارنجی شبرنگ برای آسان پیدا شدن در تاریکی و زیر آب می باشد. در داخل جعبه ها، سامانه های مکانیکی، الکترونیکی و یا دیجیتالی به منظور ثبت اطلاعات پروازی قرار داده شده است. جعبه FDR پارامترهائی مانند ارتفاع، سرعت، جهت حرکت مغناطیسی و الکترونیکی، شتاب وارده بر هواپیما، حرارت هوای اطراف موتورها، وضعیت سوخت و سرعت سوخت مصرفی، شرایط ترمز، وضعیت ضد یخ روی لبه جلو (حمله) بال ها AXTI- ICER شرایط بالچه های متحرک (کنترل)، سطوح کنترل پرواز (سکان ها و شهپرها) اطلاعات ناوبری، هشدارهای کابین پرواز WARNING، وضعیت ارابه فرود، سیستم تهویه، ژنراتورها و... را برای (۲۵) ساعت ضبط می کند که در سیستم های جدید از تراشه های رایانه ای استفاده شده است.
جعبه ها با روشن شدن موتورها بطور خودکار روشن و با خاموش شدن موتورهای هواپیما خاموش می شوند.
● جعبه CVR ثبت:
- ارتباط رادیویی ارسالی یا دریافتی بین هواپیما و برج کنترل
- محیط صوتی کابین بدون قطع و وصل، سیگنال های صوتی دریافتی از هر میکروفون، بلندگو، گفت و گوی گروه پرواز با استفاده از اینترفون و سیستم آدرس و اعلام دستورالعمل های لزوم در بخش مسافرین
- سیگنال های ناوبری، وسایل کمک تقرب و فرود
- نگهداری دیتاهای ضبط شده حداقل برای دو ساعت (دو ساعت آخر)
- صدای موتورها که میکروفن ضبط صداها در پانل ابزار دقیق بالای سرخلبان ها نصب گردیده است.
هر یک از این جعبه ها به سامانه مشخص کننده موقعیت در زیر آب برای مواقعی که هواپیماها در داخل آب دریا سقوط می کنند تجهیز شده اند این دستگاه PINGER نامیده می شود که در مواقع فرو رفتن در آب فعال می گردد و شروع به ارسال علائم روی موج ۵/۳۷ کیلو هرتز می نماید. علائم ارسالی توسط کلیه هواپیماها، بالگردها و کشتی های جستجوگر و نجات که به گیرنده مخصوص مجهز هستند قابل دریافت می باشد این سامانه قادر است علائم را از عمق ۱۴۰۰۰ حتی ۲۰۰۰۰ پائی به سطح آب ارسال نماید.
۱) مشخصات فنی سامانه ثبت کننده اطلاعات پرواز FDR
- حداکثر زمان ثبت اطلاعات پرواز: ۲۵ ساعت بطور مداوم
- مقاومت در برابر آتش: ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه
- مقاومت در مقابل فشار آب: تا ۲۰۰۰۰ پا
- حداکثر زمان فعال بودن: ULB سی روز مدام مجهز به باطری با عمر مفید ۶ سال
۲) مشخصات فنی سامانه ضبط صداهای داخل کابین: CVR
- حداکثر زمان ضبط صداهای داخل کابین: با سامانه دیجتالی تا دو ساعت
- تعداد کانال ها : ۴ کانال
- مقاومت در مقابل آتش: ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه
- مقاومت در برابر فشار آب: تا ۲۰۰۰۰ پا
- حداکثر زمان فعال بودن: سی روز بطور مداوم و مجهز به باطری با عمر مفید شش سال
اعضای کمیته بررسی سوانح را معمولا کارشناسان (FAA سازمان هواپیمایی فدرال) کاربر هواپیما، شرکت سازنده هواپیما، شرکت سازنده موتورهای هواپیما و اتحادیه خلبانان تشکیل می دهند که پارامترهای پروازی در هواپیماهای نسل جدید به تعداد ۸۸، پارامترهای صوتی تا ۱۰۰۰ مورد ثبت شده توسط جعبه، به علاوه گروه ابزار دقیق کابین، وضعیت سطوح فرمان در لحظه حادثه اطلاعات دریافتی از خلبانان خودکار هواپیما AUTOPILOT در فرآیند بررسی سوانح ارزشمند بوده، قادر خواهند بود علت اصلی سانحه را مشخص نمایند.
ضمنا اضافه می نماید که اخیرا کامپیوتر جدید از خانواده کامپیوتر مدیریت پرواز بنام (ELT) EMEERGENCY LOCAATOR TRANSMIT- TER به هواپیما اضافه شده که با استفاده از سیستم ماهواره GLOBAL POSITIONING SYS , GPS که در اثر ضربه و برخورد هواپیما با مانع فعال شده و طول و عرض جغرافیایی محل سقوط را با فرکانس ۲۴۳ مگاهرتز (که گیرنده آن روی کلیه هواپیماها، کشتی ها، بالگردها، .... به طور الزام نصب است.) و ۱۲ مگاهرتز روی هواپیماهای نظامی به مدت ۲ ساعت ارسال می نماید.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 671]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن