واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: يك هفته با IT آثار فروپاشي امپراتوري رايانه و اينترنت
جام جم آنلاين: شركت مايكروسافت را همه دنيا به واسطه رايانهها ميشناسند. امروزه نزديك به 90 درصد از ميليونها كاربر رايانه در دنيا از وقتي كه دستگاه خود را روشن و شروع به استفاده از آن ميكنند، در جاي جاي اين پديده نام و رد پاي مايكروسافت را ميبينند.
تا سال 2001، حدود 600 ميليون رايانه در دنيا وجود داشت كه روي 80 درصد آنها سيستم عامل ويندوز نصب بود؛ اما در حال حاضر بيش از 70 درصد از رايانههاي دنيا كه تعدادشان به 1/1 ميليارد دستگاه ميرسد، به ويندوز مجهز است.
پنجره يا همان ويندوز به زبان انگليسي مهمترين و بنامترين محصول شركت مايكروسافت محسوب ميشود اما همين محصول به تنهايي كافي بود تا مديرعامل اين شركت بزرگ را به ثروتمندترين مرد دنيا براي سالهاي متمادي تبديل كند؛ در حالي كه مايكروسافت محصولات و خدمات متنوع و پولساز ديگري نيز دارد كه از آن جمله ميتوان به انواع خدمات اينترنتي اين شركت استناد كرد.
يك ضربالمثل چيني ميگويد، آبشار وقتي به اوج رسيد رو به زمين باز ميگردد. در حال حاضر نيز مايكروسافت آثار و تركهاي فروپاشي امپراتوري چند ساله رايانهاي و اينترنتي خود را نظاره ميكند و در حال چشيدن طعم تلخي است. اگرچه اين اتفاقي است كه بسان آن مثل چيني براي بسياري از ديگر ابرشركتهاي بزرگ دنيا نيز افتاده است.
مايكروسافت اما در دنياي محصولات و خدمات اينترنتي، تقريبا بازار را به اصلي ترين رقيب خود يعني گوگل واگذار كرد. گوگل در حال بلعيدن اينترنت و تمامي جذابيتها و كاربردهاي پولساز آن است. به عبارت ديگر، اين تنها مايكروسافت نبود كه عرصه رقابت در دنياي مجازي را به گوگل واگذار كرد، بلكه بسيار پيشتر شركتهاي كوچك و متوسط زيادي بودند كه رقابت در مقابل گوگل را واگذار كردند.
به هر حال پشتوانه و ثروت زياد، تنها زمان و قطعيت شكست مايكروسافت را به تاخير انداخت؛ اما در امپراتوري امن و دور از دسترس مايكروسافت، يعني دنياي نرمافزارهاي سيستم عامل نيز اتفاقاتي در حال رخ دادن است كه پيام خوبي براي اين شركت ندارد.
مايكروسافت در ادامه تلاشهاي خود براي در دست نگه داشتن بازار سيستم عامل دنيا مجبور به ارائه طرحهاي نوين و هزينه براي در صدر نگه داشتن خود بود. اين موضوع موجب شد مديران مايكروسافت را كه درسهاي خوبي از رقابت بيرحمانه در دنياي مجازي گرفته بودند به حركتي نوآورانه وادار كند.
مديران مايكروسافت كه در حال مشاهده جان گرفتن رقباي كوچك خود بودند بسرعت دست به كار شدند. آنها نميخواستند شركتهاي كوچك را دست كم بگيرند، چراكه دست كم گرفتن يك گوگل برايشان كافي بود تا كل بازار را از دست بدهند.
به همين منظور 25 هزار كارشناس گران قيمت و خبره سالها وقت براي طراحي نسل بعدي ويندوز گذاشتند تا به اين ترتيب همچنان صدرنشيني خود را حفظ و فاصلهشان را با رقباي خود بيشتر كنند؛ اما گاهي شركتهاي بزرگ نيز در اوج تجربه و دانش اشتباهاتي مرتكب ميشوند.
هر چه هم شركت كوچك باشد هزينه اشتباه كمتر و هرچه شركتي بزرگتر باشد طبعا هزينه يك تصميم اشتباه نيز به مراتب گرانتر تمام خواهد شد. نتيجه صرف ميليونها دلار روي نسل بعدي ويندوز كه ويستا نام گرفت، حاصلي جز خدشه وارد كردن به اعتبار مايكروسافت نداشت.
اين محصول با انواع نقدها، اشكالات و بالاخره بيمهري كاربران مواجه شد. بتازگي سايت تك ريپاليك، بررسي جالبي در خصوص دلايل شكست اين محصول جديد داشت كه جالب توجه بود و توجه رسانههاي زيادي را نيز به خود جلب كرد.
نخستين دليل شكست ويستا به تبليغات منفي رقباي مايكروسافت مربوط ميشد. حجم تبليغات منفي رقبا بويژه شركت اپل به حدي گسترده و طولاني بود كه از گذشته تاكنون را در بر ميگرفت.
دليل دوم قيمت پايين و البته كارآمدي نرمافزار قبلي شركت مايكروسافت يعني ويندوز ايكس پي بود. دليل سوم به كند بودن ويستا مربوط ميشود. اين نرمافزار مملو از افكتهاي گرافيكي است كه اعصاب كاربر را به هم ميريزد.
دليل چهارم نيز به عادت كاربران باز ميگشت كه با نسخههاي قبلي ويندوز به كلي خو گرفته بودند؛ اما در ويستا همه چيز متفاوت بود. موضوعي كه به مذاق كاربران خوش نيامد و اين شركت را در وضع بدي قرار داد.
علي شميراني
پنجشنبه 16 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]