واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ناوگان اتوبوس راني اروميه ناتوان در حمل و نقل عمومي
درحالي كه مسئولان، شهروندان را به استفاده از وسايل حمل ونقل عمومي توصيه مي كنند، سيستم حمل ونقل درون شهري اروميه با مشكلات زيادي از جمله ناتواني در حمل و نقل عمومي شهروندان مواجه است. مردم اين شهر با گله مندي از وضعيت اتوبوس هاي شركت واحد، خواستار بازسازي، رفع كمبودها و ساماندهي اين ناوگان حمل ونقل عمومي درون شهري هستند. با وجود اهميت بحث ساماندهي وسايل حمل ونقل عمومي از جمله اتوبوس براي كاهش بار ترافيك درون شهري اين موضوع در اروميه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي دارد؛ بنابراين بسياري از كارشناسان ترافيك آذربايجان غربي معتقدند تا زمان تحقق نيافتن زمينه هاي لازم مانند توسعه و افزايش ناوگان حمل ونقل عمومي، نمي توان از شهروندان انتظار داشت از خودروهاي شخصي استفاده نكنند. به هر شكل درحال حاضر اروميه در زمينه حمل ونقل با كمبودهاي زيادي روبه روست كه تعداد كم ناوگان اتوبوس شهري از آن جمله است. با اين شرايط ناوگان اتوبوس راني شركت واحد درحالي به ارائه خدمات مي پردازد كه در بسياري از مواقع با چندين برابر ظرفيت خود به جابه جايي مسافر مشغول است. در اين ميان و در اغلب اوقات اتوبوس هاي درون شهري در همان چند ايستگاه ابتدايي لبريز از مسافر مي شود و در ايستگاه هاي بعدي، مسافران منتظر با سلام و صلوات داخل اتوبوس ها مي شوند كه اين موضوع سلامت آنان را تهديد مي كند. از سوي ديگر استفاده از همان سيستم سنتي و دستي دريافت كرايه، باعث شده است كه زمان زيادي صرف اين كار شود و بدين شكل، وقت بسياري از شهروندان به هدر مي رود. با توجه به اين شرايط، بسياري از شهروندان اروميه ترجيح مي دهند از وسيله نقليه شخصي يا وسايل نقليه عمومي غير از اتوبوس استفاده كنند و بي خيال سوارشدن اتوبوس شوند...!
يكي از شهروندان اروميه با انتقاد از وضعيت حمل ونقل اتوبوس هاي شركت واحد مي گويد: اتوبوس دير مي آيد و وقتي هم كه مي آيد مسافران سراسيمه به هر قيمتي كه شده است حتي با هل دادن و گاه به زمين انداختن ديگران، سعي مي كنند سوار شوند و اگر جايي براي سوارشدن نيابند آن قدر ديگران را هل مي دهند و اصرار مي كنند تا جايي براي خود باز كنند. «سزاوار» مي افزايد: وقت براي همه ما ارزش دارد و همه كار و زندگي داريم بنابراين اتوبوس راني بايد فكري به حال شهروندان بكند، در صورتي كه اتوبوس ندارند، تاكيد بر استفاده از وسايل حمل ونقل عمومي بي معناست. وي اعتقاد دارد: افزايش ناوگان حمل ونقل عمومي چاره كار است و ناوگان كنوني به ويژه در ساعات تعطيلي ادارات و مدارس، جواب گوي مسافران نيست و بدون افزايش تعداد اتوبوس ها، نمي توان شاهد حل اين مشكل بود.
اروميه با كمبود ١٨٠ اتوبوس مواجه است
رئيس سازمان اتوبوس راني اروميه و حومه نيز با اشاره به كمبود اتوبوس در ناوگان حمل ونقل عمومي اتوبوس راني اروميه و حومه مي گويد: براساس آمارهاي موجود براي هر ١٠٠ هزار سفر ٤٥ دستگاه اتوبوس لازم است كه بر اين اساس، اروميه به ٤٥٠ دستگاه اتوبوس نياز دارد تا به استانداردهاي جهاني برسد. «ستوده» با اعلام اين كه در حال حاضر ٣١٠ دستگاه اتوبوس در سازمان اتوبوس راني اروميه وجود دارد كه روزانه فقط ٢٧٠ دستگاه از آن ها فعال است، خاطرنشان مي سازد: براي ارائه خدمات مطلوب به ٤٠٠ دستگاه اتوبوس فعال نياز است و در حال حاضر با كمبود ١٨٠ دستگاه مواجه هستيم. وي يكي از دلايل كمبود اتوبوس را دريافت نكردن سهميه سال گذشته اعلام و بيان مي كند: سهميه اختصاصي اتوبوس در سال گذشته ٤٠ دستگاه بود كه هنوز دريافت نشده است اما اميدواريم با پي گيري معاونت امورعمراني استانداري، اين تعداد به زودي وصول شود. وي با بيان اين كه حدود ٦١ درصد اتوبوس ها معادل ١٩٠ دستگاه از اتوبوس هاي فعال در اختيار بخش خصوصي است، مي افزايد: از ٢٧٠ اتوبوس فعال اروميه و حومه، ١٨٦ اتوبوس در دست بخش خصوصي و ٢٢ دستگاه اتوبوس نيز با مشاركت اين بخش به صورت استيجاري به كارگيري شده است. وي با اعلام اين كه كم كاري بخش خصوصي، زيان زيادي به اتوبوس راني وارد مي كند، مي گويد: ٨٥ درصد مسيرهاي حمل ونقل درون شهري و حومه در دست اين بخش است كه در صورت ارائه نكردن خدمات از سوي آن ها ٢٠٠ميلياردتومان به اتوبوس راني خسارت وارد مي شود.
اجراي سيستم GPS به تاخير افتاده است
«رحيم ستوده» با اشاره به اتمام مطالعات اجراي سيستم GPS در ناوگان اتوبوس راني، اعتبار لازم را براي اجراي اين طرح ٣٥٠ ميليون تومان اعلام مي كند و مي گويد: در صورت تخصيص اعتبارات لازم، تمام اتوبوس هاي سازمان به سيستم GPS مجهز مي شود. با توجه به اين كه برخي نارضايتي هاي مردم به دليل توقفات بيش از حد اتوبوس ها، رعايت نكردن سرعت و ... است به نظر مي رسد با اجرايي شدن اين سيستم، كنترل و نظارت به صورت لحظه اي نقش به سزايي در روند خدمات رساني به شهروندان و مديريت ناوگان حمل ونقل عمومي درون شهري داشته باشد. پيش بيني مي شود كه بدين شكل تا حدودي از اين نارضايتي ها كاسته شود اما با توجه به گفته هاي مسئولان اين طرح با مشكل كمبود يا نبود اعتبار مواجه شده است. اما نكته جالب توجه در اين ميان، اين است كه مديران و مسئولان استاني با وجود كمبود اتوبوس در ناوگان حمل ونقل اتوبوس راني كه نقش به سزايي در سهولت ترافيك و جابه جايي شهروندان دارد، به فرهنگ سازي و تشويق مردم به استفاده از اين وسيله نقليه مي پردازند. معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي، مي گويد: افزايش سرعت جابه جايي مسافران، سهولت دسترسي آن ها به اتوبوس و افزايش سهم اين وسيله نقليه عمومي در سفرهاي درون شهري و گسترش فرهنگ عمومي استفاده از ناوگان اتوبوس راني در سفرهاي درون شهري از جمله برنامه هايي است كه با ساماندهي حمل ونقل عمومي انجام مي گيرد. «محمدباقر دارياني» همچنين در حالي از تكميل مطالعات راه اندازي خطوط پرسرعت اتوبوس راني BRT، راه اندازي سامانه بليت الكترونيكي اتوبوس و ساماندهي مسيرهاي حركتي ناوگان اتوبوس راني در اروميه تا پايان امسال خبر مي دهد كه هنوز اين كار براي مطالعه در دست مشاوره است.
معاون رئيس سازمان اتوبوس راني اروميه نيز درخصوص مطالعات راه اندازي خطوط پرسرعت اتوبوس راني BRT اروميه و حومه به خبرنگار ما مي گويد: تا پايان زمان مطالعات جامع ساماندهي كه شايد تا آخر سال هم به اتمام نرسد، راه اندازي اين خطوط امكان پذير نيست چرا كه هرگونه برنامه ريزي، نيازمند مطالعه است. در پايان گزارش چنين به ذهن مي رسد كه اگر اتوبوس كافي در ناوگان اتوبوس راني اروميه وجود ندارد پس تشويق و ترغيب شهروندان به استفاده از وسايل حمل ونقل عمومي به ويژه اتوبوس چه معنايي دارد؟!
پنجشنبه 16 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]