واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: ميزان توليد گوشت مرغ ايران 13 برابر توليد گوشت مرغ خاورميانه است رئيس سازمان دامپزشكي كشور:
اروميه- خبرنگار آفرينش
رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: طي يك پروسه زماني دو تا سه ساله تمام گمركات كشور به تونل هاي مرزي مجهز مي شوند.
مجتبي نوروزي افزود: در حال حاضر عمليات اجرايي در پنج گمرك كشور شروع شده است كه آذربايجان غربي نيز از جمله اين استان ها است.
وي با اعلام اينكه راه اندازي تونل هاي مرزي در استان هاي آذربايجان شرقي، خراسان رضوي، خوزستان، هرمزگان و آذربايجان غربي در دست اجرا است،خاطرنشان كرد: براي هر تونل مرزي با اشل مرز بازرگان كه از اتحاديه اروپا هم بالاتر است، حدود 300 ميليون تومان اعتبار لازم است.
نوروزي تجهيز آزمايشگاه هاي موجود در گمركات را از برنامه هاي اصلي سازمان دامپزشكي كشور عنوان كرد و افزود: با نصب دستگاه هاي جديد تلخيص در مدت زمان 2 تا 3 روز صورت مي گيرد.
وي همچنين با اشاره به ضرورت توسعه شبكه تشخيص و آزمايشگاهي دامپزشكي كشور اظهار داشت: به همين منظور 10 شبكه تشخيص آزمايشگاهي در زمينه بيماري و فرآورده هاي غذايي طراحي و با اولويت در سطح كشور اجرا خواهد شد.
نوروزي از راه اندازي 6 تا 7 آزمايشگاه بين المللي نيز خبر داد و گفت: اين آزمايشگاه ها در استان هاي مازندران، تهران، مشهد، بوشهر، خوزستان، قزوين راه اندازي مي شوند كه از جمله برخي از آنها نيز به صورت دو قلوي آزمايشگاهي خارج از كشور مي شوند. وي اضافه كرد: با راه اندازي اين آزمايشگاه هاي منطقه اي و بين المللي به شكل شبكه اي علاوه بر داخل كشور قادر به ارائه خدمات به خارج از كشور نيز خواهيم بود. وي با اشاره به كشتارگاه هاي دام كشور گفت: در حال حاضر در كشور 40 كشتارگاه صنعتي دام وجود دارد كه با تمام ظرفيت فعاليت نمي كنند. نوروزي از اجراي طرح ساماندهي كشتارگاه ها خبر داد و يادآور شد: سال گذشته 350 كشتارگاه سنتي تعطيل شد كه پيش بيني مي شود با همكاري شهرداري ها براي بهبود وضعيت كشتار گاه ها طي 5 سال آينده از 400 كشتارگاه سنتي فعال 300 كشتارگاه نيز تعطيل شود. وي اضافه كرد: با تعطيلي كشتارگاه هاي غيربهداشتي و راه اندازي كشتارگاه هاي صنعتي مي توان با 70 تا 80 كشتارگاه صنعتي و 100 كشتارگاه نيمه صنعتي كشور را از نظر بهداشتي پشتيباني كرد. نوروزي با اشاره به افزايش سطح بهداشت فرآورده هاي دامي تصريح كرد: طي يك برنامه 10 ساله تمام فرآورده هاي دامي به صورت كددار در اختيار مردم قرار مي گيرد.
وي يادآور شد: طرح كد دار شدن گوشت مرغ در 27 استان كشور اجرا شده و در دستور كار است تا در 3 استان باقي مانده نيز در مدت كوتاهي اجرايي شود.
نوروزي وضعيت كشور را از نظر توليد گوشت مرغ در منطقه بي نظير خواند و اذعان داشت: كشور طي سه سال گذشته از نظر ميزان توليد گوشت مرغ در رديف 15 ، 16 قرار داشت كه اوايل سال جاري به رتبه 11 رسيده كه سعي مي شود تا پايان سال رتبه تك رقمي را به خود اختصاص دهيم.
وي اذعان داشت: ميزان توليد گوشت مرغ ايران 13 برابر توليد گوشت مرغ خاورميانه است.
نوروزي اعلام كرد: در زمينه شير و فرآورده هاي لبني آن نيز كارهاي خوبي انجام گرفته است كه اميدواريم با مجموعه اقدامات انجام شده به حد استاندارد برسد.
وي با اشاره به بحث خصوصي سازي سازمان دامپزشكي كشور يادآور شد: بالغ بر 15 هزار نفر در قالب 5 هزار و 700 مركز درمانگاهي و آزمايشگاهي از طريق بخش خصوصي كارهاي سازمان را در بحث بهداشت دام و طيور ساپورت مي كنند. نوروزي در جمع خبرنگار آذربايجان غربي يكي از وظايف قانوني سازمان دامپزشكي را مبارزه و پيشگيري بيماري هاي مشترك اعلام كرد و افزود: امروزه از حدود يك هزار و 807 عامل بيماري معرفي شده براي انسان توسط دام حدود 50 درصد عوامل از دام به انسان منتقل مي شود كه اين امر اهميت كار دامپزشكي را در برخورد با بيماري ها افزايش مي دهد.
وي در بخش ديگري از اجراي هدفمند كردن يارانه ها در سازمان دامپزشكي كشور خبر داد و توضيح داد: با هدفمند كردن يارانه ها در اين سازمان 400 ميليارد ريال اعتبار بخش درمان و پيشگيري واگذار شده است كه نتايج مفيدي را در بر داشته است.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]