تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837880289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اكبري در گفتگوي تفصيلي با حيات:حكومت جمهوري خواهان براي مردم آمريكا پر هزينه بود


واضح آرشیو وب فارسی:حيات: اكبري در گفتگوي تفصيلي با حيات:حكومت جمهوري خواهان براي مردم آمريكا پر هزينه بود
تهران- حيات

يك كارشناس مسايل بين الملل با اشاره به پيروزي اوباما نامزد دموكرات ها در آمريكا، پيروزي دموكراتها در انتخابات را ناشي از ناكارآمدي مدلهاي سياستگذاري جمهوري خواهان دانست و گفت: حكومت جمهوري خواهان براي مردم آمريكا بسيار پر هزينه و بي ثمر بود.
عليرضا اكبري كارشناس مسايل بين المللي و از محققين مسايل استراتژيك است كه رياست موسسه مطالعات راهبري "تصميم" را در اختيار دارد، از اين رو با وي در خصوص انتخابات رياست جمهوري ايالات متحده آمريكا و پيروزي دموكرات ها و شخص باراك اوباما به گفتگو نشستيم كه متن اين گفتگو را در زير مي خوانيد:

* گفتمان محيط حكومتي آمريكا بر شكست جمهوري خواهان موثر است
اكبري عوامل متعددي را در نتيجه انتخابات موثر دانست و اظهار داشت: برخي از اين عوامل مربوط به رويكردها و شايد گفتمان و پارادايم محيط حكومتي آمريكا در طول چند دوره متوالي حاكميت جمهوري خواهان يعني از بعد از ريگان و پس از آن دوره بوش پدر به استثناي دوره كلينتون و مجددا دوره بوش پسر مي باشد.
وي ادامه داد: نگاه، رويكرد و گفتمان نومحافظه كاري كه از دوران پيش از بوش پسر به دوران سال هاي 2000 تا 2001 منتقل شد يك بخش مهمي از آثار مربوط به تحول اخير را شكل مي دهد، يعني سابقه جمهوري خواهي در چند دهه گذشته و رويكرد نومحافظه كاران يكي از مهمترين عواملي را شكل مي دهد كه مردم اين نوع حكومت را بسيار پرهزينه و غيرثمربخش مي دانند.

* حكومت جمهوري خواهان براي مردم آمريكا پر هزينه بود
رييس موسسه مطالعات راهبردي تصميم با بيان اينكه هزينه هاي جمهوري خواهان در افزايش رفاه عمومي تاثيري نگذاشت اظهار داشت: مردم آمريكا اين هزينه ها را موجب كاهش رفاه عمومي و افزايش هزينه هاي عمومي مي دانند بخصوص كه در سال آخر رياست جمهوري بوش بحران هاي پي در پي مالي و اقتصادي شرايط را براي شهروندان آمريكايي بيش از اندازه سخت كرد.
اين كارشناس مسائل استراتژيك عامل بعدي شكست جمهوري خواهان در انتخابات رياست جمهوري آمريكا را سياست خارجي بوش عنوان كرد و اظهار داشت: تحميل يك جنگ طولاني مدت تحت عنوان جنگ جهاني عليه تروريسم آثاري را بر ساختار جامعه آمريكايي و از طرفي بر محيط بين المللي گذاشت كه هم شان و هم تصوير آمريكا را در جهان تنزل داد.
وي اضافه كرد: علي رغم نزول شان، جايگاه و تصوير آمريكا در جهان جبهه هاي مختلفي در محيط بين المللي در مقابل آمريكا و سياست هاي آمريكايي ايجاد شد.
وي تصريح كرد: از اين رو و با توجه به موارد بالا مشخصا سياست خارجي بوش هم به هزينه هاي شخصيتي و اعتباري آمريكا از جمله هزينه هاي اقتصادي، رواني و اجتماعي آمريكا خيلي موثر بود و هم آنها را در وضعيتي بسيار بد قرار داد.
اكبري رويكرد مبارزاتي جمهوري خواهان در انتخابات رياست جمهوري آمريكا را عامل ديگري معرفي كرد و گفت: آنها در مبارزات انتخاباتي خود به شدت تحت تاثير نوعي اضطراب و خودناباوري قرار گرفته بودند.
وي افزود: اين مورد به خصوص در انتخابات ميان دوره اي در مجلس نمايندگان به طور قابل ملاحظه اي نتيجه انتخابات را به دموكرات ها واگذار كردند و از همان زمان چهره جمهوري خواهان مخدوش شد و همين امر اثر خود را در مبارزه انتخاباتي رياست جمهوري گذاشت.

*مك كين چيز جديدي براي عرضه نداشت
اين كارشناس مسائل بين الملل در بخش ديگري از اظهاراتش به غير موثربودن كانديداي جمهوري خواهان در انتخابات رياست جمهوري آمريكا اشاره كرد و گفت: شايد شخصيت هاي موثرتر و مطمئن تري از مك كين در بين جمهوري خواهان وجود داشت كه مي توانست برخي از نقصان هاي جمهوري خواهان را بپوشاند.
وي گفت: مك كين اگرچه در كمپين داخلي جمهوري خواهان به پيروزي رسيد اما هم در انتخاب شعارمحوري، هم در مناظره و هم در برنامه ها و حتي در رفتار شخصيتي نتوانست موفق عمل كند و چيز جديدي را عرضه كند.
اكبري با بيان اينكه جمهوري خواهان به طور بي سابقه اي در پنج دهه اخير آراي سنتي خود را از دست دادند اظهار داشت: جمهوري خواهان به طور سنتي آرايي را در برخي ايالات آمريكا در اختيار داشتند كه در اين انتخابات به طور بي سابقه اي اين آرا را از دست دادند.
وي به علت از دست دادن اين آرا پرداخت و گفت: اين امر نه فقط به سابقه عملكرد جمهوري خواهان بلكه به نحوه مبارزه انتخاباتي آنها و اداره بد آنان بازمي گردد.
وي به تمايلات عمومي نسبت به تغيير و جايگزيني در اكثريت جامعه آمريكا اشاره كرد و گفت: همه اين عوامل موجب شد تا نوعي تمايل براي جابجايي اداره قدرت در بين آمريكايي ها ايجاد شود و اوباما نامزد دموكرات آمريكايي ها روي كارآيد.
اكبري مدل هاي سياست گذاري جمهوري خواهان در پاسخگويي به انتظارات مردم را ناتوان توصيف كرد و گفت: كهنگي رويكردهاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و امنيتي و همين طور سياست خارجي جمهوري خواهان، ناتواني مدل هاي سياست گذاري آنها را آشكار كرد و موجب شكست جدي آنها در انتخابات را فراهم آورد.

*مدل اقتصادي و سياسي ريگانيزم شكست خورده است
وي تصريح كرد: شكست جدي در مدل اقتصادي ريگانيزم كه فروپاشي اقتصادي و بحران جديد مالي اخير را درپي داشت و همچنين شكست ريگانيزم سياست خارجي كه در دوره جديد به تئوري سياست خارجي تهاجمي نئومحافظه كاران بدل شد و شكستي كه از چندين جنگ براي جمهوري خواهان حاصل شد همه نشان از ناكارآمدي مدل هاي اين طيف از قدرتمندان آمريكايي است.
اكبري در مقابل به دموكرات ها اشاره كرد و گفت: دموكرات ها به طور غيرعادي موفق شدند فضاي انتظارات را درك كرده و خلاهاي آن را پركنند و شايد رقابت چند ماهه هيلاري كلينتون و باراك اوباما در التهاب و جلب حساسيت جامعه آمريكا و جلب توجه افكار عمومي آمريكايي ها موثر بود.
اين كارشناس مسائل استراتژيك با بيان اينكه برنامه ها و رويكردهاي باراك اوباما مشخص و موفق بود گفت: هيچگاه درتاريخ آمريكا سابقه نداشته كه يك تازه مهاجر رنگين پوست با حداقل سابقه علمي و كار اجرايي در طي يك دوره چهارساله از اولين دوره رقابت براي ورود به كنگره نسا ناگهان به رياست جمهوري وارد شود و تمام نگاه ها را معطوف به خود كند.

*اوباما براي آمريكايي ها چهره جذابي است
وي گوشه هاي از زندگي باراك اوباما را يادآور شد و گفت: اوباما در سال 1961 زماني به دنيا آمد كه هنوز در بسياري از ايالت هاي آمريكا سياه پوست ها جزء شهروندان درجه دوم و سوم محسوب مي شدند و همين عامل مزيد بر علت شده تا اوباما جذاب جلوه كند بعلاوه اينكه وي جز سياستمداران واشنگتني محسوب نمي شود.
اكبري تصريح كرد: علي رغم اينكه سياستمداران واشنگتني سال ها با سياست آغشته مي شوند و پس از آن وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري مي شوند اوباما مستقيما از دانشگاه به واشنگتن آمد و وارد كاخ سفيد شد.
اكبري در بخش ديگري از سخنانش به احتمال تغييرات كوتاه مدت و بلندمدت به خصوص در رابطه با ايران اشاره كرد و گفت: تغيير در ايالات متحده امري بسيار قابل انتظار است و اين تغيير به خصوص شامل عرصه سياست خارجي نيز مي شود اما تغييرات در آمريكا در محدوده خاصي مي تواند صورت گيرد.
وي به تشريح و توضيح اين محدوده خاص پرداخت و اظهار داشت: اين محدوده حد انعطاف ساختارها و عوامل ساختاري است و تغيير رييس جمهور جز عوامل موقعيتي است كه مي تواند درصورت ظهوري قدرتمند بر عوامل ساختاري اثر گذارد.
اكبري اضافه كرد: به هرحال اوباما با شعاري متفاوت نسبت به جمهوري اسلامي ايران ظاهر شده است.
وي ادامه داد و گفت: دموكرات ها از نقطه تعادل شروع مي كنند و درصورت عدم موفقيت به نقطه مهار مي رسند برعكس جمهوري خواهان كه سياستشان از نقطه مهار شروع مي شود و بعد به تعادل مي رسند و اين تفاوت اصلي رويكرد جمهوري خواهان و دموكرات ها است لذا در كوتاه مدت بايد منتظر يك موج گسترده از تعاملات باشيم.
رييس موسسه مطالعات راهبردي تصميم با بيان اينكه اين موج از تعاملات موجب تغييرات بنيادين نخواهد شد اظهار داشت: فقدان تغيير بنيادي اين موج را ناكام خواهد گذاشت مگر اينكه اوباما بتواند مسائل اساسي و بنيادي را نيز همراه موج تعاملات كند.
وي در پايان اين امر را بعيد دانست و گفت: بهر حال سطحي از چاره انديشي ها مي تواند راهگشاي مسائل باشد ولي تغيير بنيادين بعيد به نظر مي رسد.
گفتگو از سيد حامد حجت

پايان پيام
 چهارشنبه 15 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: حيات]
[مشاهده در: www.hayat.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن