واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رقابت برگزيدگان عرصه فرهنگ و هنر در جشنواره امام رضا(ع(
سرويس شهرستانها: جشنواره فرهنگي، هنري امام رضا(ع) همزمان با دهه كرامت و در قالب 37 موضوع مختلف در سراسر كشور در حال برگزاري است.
جشنوارههاي تئاتر، شعر، مطبوعات و خبرگزاريها، و سفرنامهنويسي و نيز نمايشگاههاي متعدد با موضوع امام رضا(ع) و فرهنگ رضوي، نمونههايي از برنامههاي مختلف جشنواره فرهنگي، هنري امام رضا(ع) است كه در اين گزارش به بخشي از آنها اشاره ميشود.
مطبوعات و خبرگزاريها
نخستين جشنواره مطبوعات و خبرگزاريها با موضوع فرهنگ رضوي در تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي ششمين جشنواره فرهنگي، هنري امام رضا(ع) ، حسين عرب اسدي دبير جشنواره مطبوعات و خبرگزاريها با بيان اينكه اين جشنواره براي نخستين بار به ميزباني استان تهران برگزار ميشود، اظهار داشت: در اين جشنواره از سوي 40 نشريه سراسري و 5 خبرگزاري 318 اثر در 8 رشته به دبيرخانه جشنواره ارسال شده است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي تهران با بيان اينكه از اين تعداد اثر 120 اثر در 8 رشته به عنوان آثار برگزيده انتخاب ميشوند، گفت: آثار براي هيات داوران ارسال شده است و مراسم اختتام جشنواره 17 آبان در محل فرهنگسراي خاوران برگزار ميشود.
آواها و نواهاي مذهبي در لرستان
همزمان با برگزاري سلسله برنامههاي جشنواره فرهنگي، هنري امام رضا(ع) ، جشنواره آواها و نواهاي مذهبي در فرهنگ رضوي در استان لرستان آغاز به كار كرد.
به گزارش روابط عمومي ششمين جشنواره فرهنگي، هنري امام رضا(ع) ، ميرعمادي نماينده ولي فقيه در استان لرستان در مراسم گشايش اين برنامه با بيان اينكه اين جشنواره فرصت مناسبي در جهت ترويج فرهنگ رضوي و سيره اهل بيت(ع) است، افزود: انديشمندان هر كدام بايد با زبان خاص خود و با بهرهگيري از روندي نوين سيره و شخصيت حضرت رضا(ع) را براي مردم تبيين كنند.
منقبتخواني، مناجاتخواني، اجراي نواي زورخانه و چاووشيخواني از برنامههاي اين جشنواره هستند.
سفرنامهنويسي در فرهنگ رضوي
ششمين جشنواره سفرنامهنويسي در فرهنگ رضوي با عنوان با معرفي نفرات برتر در تبريز پايان يافت.
آيتالله محسن مجتهد شبستري نماينده ولي فقيه و امام جمعه تبريز در آئين اختتاميه اين جشنواره طي سخناني نويسندگان را به بهرهگيري از معاني غني و پرهيز از پرداختن محض به الفاظ فراخواند.
وي با اشاره به سفرنامه امام جواد(ع) گفت: از امام رضا(ع) و فرزند بزرگوار ايشان آثار علمي غني در موضوعهاي مختلف به يادگار مانده است و سفرنامه حضرت جواد(ع) به خراسان در جملاتي بسيار فصيح بيان شده كه لازم است جوانان و نويسندگان با مطالعه اين متون باارزش از بار علمي و معنوي آنها بهره گيرند.
گفتني است در اين آئين از بتول جعفرزاده از تبريز، محمد مرادي ناصراباد از گچساران، پريا شجاعيان و شكرانه عالم هر دو از تبريز به عنوان نفرات برگزيده جشنواره تقدير شد.
نمايشگاه هنرهاي تجسمي
نخستين نمايشگاه منطقهاي هنرهاي تجسمي براي نمايش آثار 400 هنرمند آذربايجان شرقي، آذربايجان غربي و اردبيل در چهارنگارخانه تبريز گشايش يافت.
ناصر وحيدي مهر معاون فرهنگي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي در خصوص برپايي اين نمايشگاه گفت: 450 اثر در رشتههاي هنرهاي تجسمي، هنرهاي حجمي، طراحي و نگارگري به نمايشگاه ارسال شده است.
وي افزود: از اين تعداد 360 اثر از آذربايجان شرقي، 57 اثر از آذربايجان غربي و 38 اثر از اردبيل است.
وي اظهار داشت: آيين پايانياين نمايشگاه 20 آبان ماه با انتخاب آثار برتر و برگزيده در تبريز برگزار ميشود.
وي ادامه داد: آثار برگزيده اين نمايشگاه به همراه آثار برتر جشنواره سفرنامهنويسي رضوي به جشنواره نهايي كه 20 آبان ماه مقارن با ولادت امام رضا(ع) در مشهد برگزار خواهد شد ارسال ميشود.
اجراي 16 نمايش در بجنورد
بجنورد - خبرنگار اطلاعات: دبير اجرايي جشنواره تئاتر رضوي خراسان شمالي گفت: در بخش اجرايي جشنواره تئاتر رضوي كه به ميزباني بجنورد برگزار ميشود، 16 نمايش بر روي صحنه ميروند.
صدرا مذهب يوسفي افزود: در اين جشنواره 13 نمايش در بخش مسابقه، 2 نمايش به عنوان ميهمان و يك نمايش نيز در بخش ويژه در تالارهاي گلشن و حافظ بجنورد به روي صحنه ميروند.
بنابراين گزارش، مراسم پاياني جشنواره تئاتر رضوي 16 آبان ماه با حضور شماري از مسئولان، هنرمندان و پيشكسوتان عرصه تئاتر و سينماي كشور در تالار گلشن بجنورد برگزار ميشود.
مديركل مركز هنرهاي نمايشي كشور گفت: جشنواره تئاتر رضوي براي فراگيرتر شدن پتانسيل فراواني دارد و ما تمام تلاش خود را به كار گرفتهايم تا جشنوارههاي موضوعي را وسعت بخشيم و به همين دليل است كه جشنوارهها به مراكز استانها انتقال يافت.
حسين پارسايي عضو شوراي سياستگذاري جشنواره در ادامه با اشاره به جايگاه جشنواره تئاتر رضوي اظهار داشت: اين جشنواره به يكي از پايگاههاي مهم تئاتر كشور تبديل شده است و با توجه به رويدادهاي مهمي مثل تئاتر فجر، آمارها نشان ميدهد ميزان علاقه و رغبت هنرمندان كشور به مفاهيم ديني و ارزشي بيشتر شده است.
وي همچنين درباره مخاطبپذيري اين نوع تئاتر افزود: اگر متوليان و هنرمندان تئاتر نكتهسنج باشند و از اين امكان بهره بگيرند، قطعاً به نتايج خوبي دست خواهيم يافت، وي افزود: تئاتر ديني مردميترين تئاتر است و با بررسي تاريخ تئاتر ميبينيم اين نكته در فرهنگ باستاني هم وجود داشته است.
ضرورت ايجاد دبيرخانه دائمي تئاتر رضوي
نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به لزوم ايجاد دبيرخانه دائمي تئاتر گفت: وجود دبيرخانه دائمي باعث ميشود تا شوراي سياستگذاري ضمن ارائه و تدوين سياستها و كلاننگري به موازات فعاليتهاي دبيرخانه، در روند كار قرار گيرد.
جواد آرينمنش عضو شوراي سياستگذاري جشنواره تئاتر رضوي خاطرنشان ساخت: در جشنواره سراسري تئاتر رضوي، هنرمندان و فعالان عرصه تئاتر ميتوانند براي توليد آثار فاخر از آثار مكتوب و مستنداتي كه آستان قدس رضوي در اين زمينه ارائه كرده است استفاده كنند.
همچنين علي اصغر جعفري مشاور مديركل موزه رياست سازمان صدا و سيما نيز تاكيد كرد: شالوده تئاتر ديني و انقلابي ما با پيگيري جشنواره رضوي پايهريزي خواهد شد.
وي با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبري در خصوص خرافات ديني، اظهار داشت: خوشبختانه تئاتر رضوي، آرام آرام با اذهان عمومي مردم و هنرمندان عجين شده است كه بايد قدر اين سرمايه را بدانيم.
داوران جشنواره ملي تئاتر رضوي
دبير ستاد اجرايي ششمين جشنواره ملي تئاتر رضوي گفت: نمايشهاي صحنهاي ششمين جشنواره ملي تئاتر رضوي توسط هياتي متشكل از سه تن از كارشناسان، صاحبنظران و پيشكسوتان تئاتر كشور مورد ارزيابي و داوري قرار ميگيرد.
صدرا مذهب يوسفي با بيان اينكه علي نصيريان، تاجبخش فنائيان و دكتر محمود عزيزي مسئوليت داوري جشنواره را برعهده دارند، افزود: اين هيات آثار برتر نمايشهاي صحنهاي جشنواره رضوي را برميگزينند. گفتني است، تاكنون 13 اثر در بخش صحنهاي اين جشنواره بر روي صحنه رفته است.
جشنواره تئاتر رضوي موجب افتخار خراسان شمالي است
جشنواره تئاتر رضوي با تجسم فرهنگ رضوي در قالب هنر، موجبات افتخار خراسان شمالي را فراهم آورده است.
عضو مجلس خبرگان رهبري به مناسبت برگزاري ششمين جشنواره ملي تئاتر رضوي، در ديدار با اعضاي ستاد اين جشنواره با بيان مطلب بالا گفت: معرفي ابعاد مختلف ائمه اطهار(ع) به مردم، سبب گسترش معارف اسلامي و ديني و ارتقاء فرهنگ معنوي در جامعه ميشود.
آيتالله مهماننواز امام جمعه بجنورد افزود: برگزاري جشنوارهها و بهرهگيري از هنر ميتواند پيامهاي فرهنگي، ديني و اسلامي را به مخاطبان منتقل و در افزايش آگاهي آنان موثر باشد.
محمدرضا سوقندي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي نيز در اين ديدار با اشاره به برگزاري ششمين جشنواره ملي تئاتر رضوي خاطرنشان كرد: نمايشهاي اين جشنواره شامل 13 اثر در بخش مسابقه و 2 اثر در بخش مهمان است.
امام رضا(ع) در آيينه قرآن و عترت
دبير اجرايي همايش علمي پژوهشي امام رضا(ع) در آيينه قرآن و عترت گفت: اين همايش در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگي هنري انتظار در شهر كرمانشاه برگزار شد.
سيروس كاظمي افزود: 57 مقاله با موضوع سيره و معارف رضوي به دبيرخانه اين همايش ارسال شد كه از ميان آنها 20 اثر توسط هيات علمي انتخاب و 6 مقاله در طول همايش ارائه شد.
برگزاري جشنواره ادبيات كودك سومين جشنواره ادبيات كودك و نوجوان در فرهنگ رضوي در شهر كرد با معرفي نفرات برتر پايان يافت.
داريوش رضواني مدير اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي چهارمحال و بختياري در مراسمي به اين مناسبت گفت: در بخش شعر بزرگسال نيما فرقه از گيلان، زهرا ابراهيمي خيبر از تهران، كامران بهرامي از چهارمحال و بختياري و منيژه هاشمي از خراسان رضوي به ترتيب رتبههاي اول تا سوم را كسب كردند و ليلا جعفري از چهارمحال و بختياري بهعنوان برگزيده معرفي شد.
وي افزود: در بخش شعر نوجوان مرضيه موسوي صالح از چهارمحال و بختياري، سپيده يحيوي بامداد از اردبيل و آرزو سبزوار از چهارمحال و بختياري به ترتيب رتبههاي اول تا سوم را كسب كردند.
دبير جشنواره، برگزيدگان بخش شعر كودك را عهديه اسدي، عارفه صفوي، زهره حدادي، زهرا غفاري، پرستو مرتضي پور، ساجده ذوالفقاري و محمدرضا قرباني عنوان كرد.
رضواني اظهار داشت: همچنين در بخش قطعه ادبي بزرگسال صفورايي ملايي از تهران و محمدحسن محقق از قم مشتركاً دوم و علي بهرامي از شوشتر رتبه سوم را كسب كرد و مرضيه قنبريان و فاطمه رئيسي از چهارمحال و بختياري بهعنوان نفرات برگزيده معرفي شدند.
وي ادامه داد: در بخش قطعه ادبي نوجوان، بهنام طالش شريفي از رامسر رتبه اول، مهسا ابراهيمي از مشكينشهر و زينب دلاور مشتركاً دوم و مريم آرام از چهارمحال و بختياري رتبه سوم را كسب كردند وي گفت: نفرات برگزيده اين بخش در شاخه كودكان نيز فاطمه اكبري، گلنوش انصاري، مريم رياحي، سارا نظري چالشتري، شهرزاد شمسيپور، صدف نامجو، سحر رئيسي و عليرضا كاظمي هستند.
دبير جشنواره ادبيات كودك و نوجوان تصريح كرد: در بخش داستان بزرگسال نيز وجيهه اميني از اصفهان، كتايون يار احمدي از بروجرد و اعظم ايراني از مشهد رتبههاي اول تا سوم را به خود اختصاص دادند، وي افزود: در اين بخش عزت اصديقي، لاله صانعي و سودابه مهدوي از چهارمحال و بختياري بهعنوان نفرات برگزيده معرفي شدند.
برگزاري نمايشگاه كاروان آفتاب
همزمان با آغاز دهه كرامت نمايشگاه كاروان آفتاب در تهران، بوشهر، قزوين و كرمانشاه گشايش يافت.
نمايشگاه كاروان آفتاب در قزوين با مشاركت استانهاي همدان، زنجان و قزوين برپا شده است.
در اين نمايشگاهها آثاري چون هنرهاي تجسمي، خوشنويسي، عكس، سفال و... در معرض ديد قرار گرفته است.
رونمايي از تمبر جشنواره
همزمان با برگزاري نمايشگاه فرهنگ رضوي در تالار فخرالدين اسعد گرگاني، از تمبر اختصاصي جشنواره فرهنگي و هنري امام رضا(ع) در گرگان رونمايي شد.
اين تمبر كه ويژه دومين همايش علمي پژوهشي مهرورزي و عدالت در كلام و سيره رضوي است، با حضور استاندار، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي و مديركل پست استان گلستان، با هدف
اشاعه فرهنگ رضوي رونمايي شد و به مدت 9 روز در محل نمايشگاه فرهنگ رضوي در گرگان، در معرض ديد علاقهممندان است.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]