واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: تشريح 22 سال فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها
مسئول كانونهاي قرآن و عترت دانشگاهي گفت: عمل به قانون شوراي هماهنگي فعاليتهاي كانونهاي قرآني ميتواند بر انسجام و هماهنگي و بهبود وضعيت قرآن در دانشگاهها بينجامد.
دكتر رحيم قرباني در گفتوگو با خبرنگار فرهنگي «شبكه خبر دانشجو»، اظهار داشت: فعاليت كانونهاي قرآن و عترت در دانشگاهها از سال 65 شروع و رفته رفته به تعداد كانونها افزوده شده است و از دهه 70 به بعد نيز تعداد كانونها رشد چشمگير داشته اند.
وي افزود: دوران فعاليتهاي كانونهاي قرآن و عترت در دانشگاهها را مي توان به سه مرحله تقسيم كرد كه در مرحله اول كانونها تشكيل شدند و به فعاليت پرداختند، اما اين فعاليتها ناقص بود و بيشتر در قالب مسابقات قرآني انجام مي شد؛ در مرحله دوم 10 نهاد سازماني كه در كشور فعال بودند از جمله وزارت علوم و وزارت بهداشت، جهاد دانشگاهي و دانشگاههاي پيام نور و آزاد اسلامي و نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها براي بهبود وضعيت قرآن دانشگاهها به فعاليت پرداختند كه باعث شد فعاليتهاي قرآني به صورت كمي افزايش يابد، اما به جهت اعمال سياستهاي جداگانه و عدم ارتباط و هماهنگي از لحاظ بهبود كيفي فعاليتهاي قرآني كار خاصي صورت نگرفت.
مسئول كانونهاي قرآن و عترت دانشگاهي ادامه داد: در مرحله سوم كه از سال 81 آغاز شد مسئولان و كارشناسان قرآني به پيشنهاد سازمان بسيج دانشجويي، مجمع مشورتي كارشناسان قرآن و عترت دانشگاهي را تشكيل دادند و مدتها روي طرح هاي مختلف جهت انسجام و افزايش كيفي و كمي فعاليتهاي قرآني كار شد.
قرباني در ادامه افزود: بيش از 80 نوع طرح و برنامه در اين مجمع مورد بررسي قرار گرفت و با به كارگيري اين طرح ها در جشنواره قرآني دانشجويان كه تا آن زمان 18 دوره آن برگزار شده بود، در دوره نوزدهم هماهنگي خاصي بين نهادهاي مختلف شكل گرفت كه اين يكي از راه هاي بهبود فعاليت هاي قرآني بود.
وي تصريح كرد: طرحي نيز به اسم طرح شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي به عنوان اولين قانون در عرصه فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها در جلسه 575 شوراي عالي انقلاب فرهنگي در همين سال ها به تصويب رسيد، اما اين قانون خيلي جدي گرفته نشد.
مسئول كانونهاي قرآن و عترت دانشگاهي افزود: با سهل انگاري در اجراي اين قانون و اعمال سياستها و سليقههاي مختلف امروز شاهد آن هستيم كه جلسات كانون هاي قرآن و عترت در دانشگاه ها به صورت معمولي و ابتدايي برگزار مي شود.
قرباني خاطرنشان كرد: دبيرخانه شوراي هماهنگي فعاليتهاي قرآني در دانشگاهها نيز در اين چند ساله ضعيف عمل كرده است و نظارت دائمي بر فعاليتهاي قرآني دانشگاه ها ندارد.
وي بيان داشت: همه ساله براي بررسي وضعيت قرآني در دانشگاه ها بايد پژوهشهاي ميداني در دانشگاه ها صورت گيرد تا به نقاط قوت و ضعف فعاليتهاي قرآني در دانشگاه ها پي ببريم كه اين هم يكي از نقصهاي فعاليت قرآني در دانشگاههاست كه در اين زمينه كار خاصي صورت نگرفته است.
مسئول كانونهاي قرآن و عترت دانشگاهي ادامه داد: در طول 22 سال فعاليتهاي قرآني ارزشيابيهاي صورت گرفته بسيار سطحي بوده و آخرين ارزشيابي وضعيت قرآن دانشگاهها در سطح كشور در سال 79 صورت گرفت كه اين نظرسنجي در بين 500 نفر از دانشجويان سراسر كشور و 546 نفر از استادان دانشگاهها به عمل آمد.
قرباني افزود: كليت اين ارزشيابي نشان دهنده آن است كه وضعيت قرآني دانشگاه ها در حد مطلوب قرار ندارد.
وي در ارتباط با برگزاري هفته قرآن و دانشگاه اظهار داشت: هفته قرآن و دانشگاه كه از 18 آبان ماه آغاز مي شود فرصتي براي توجه بيشتر به فعاليتهاي قرآني در دانشگاههاست، اما يك هفته و يك ماه براي پرداختن به قرآن كافي نيست و همه روزه بايد روز قرآن باشد./انتهاي پيام/
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]