واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست "كار شايسته و مسايل بيمهاي روزنامهنگاران" در گرگان برگزارشد
داخلي. اجتماعي. نشست.
كارگاه يكروزه "كار شايسته و مسايل بيمهاي روزنامه نگاران" امروز چهارشنبه در شهرستان گرگان برگزار شد.
اين كارگاه سومين كارگاه آموزشي است كه با همكاري دفتر عمران سازمان ملل متحد " ، "UNDPانجمن صنفي روزنامهنگاران ايران و گلستان و سازمان محيط زيست گلستان در اين استان برگزار شده است.
مشاور مديرعامل سازمان تامين اجتماعي طي سخناني دراين نشست گفت : كار شايسته را نميتوان با حكم و فرمان به وجود آورد.
"محسن ايزدخواه" افزود: كار شايسته، اعطاكردني نيست بلكه بايستي در يك تعهد سه جانبه متشكل از دولت ها، كارگران و كارفرمايان و با يك عزم و اراده ملي به آن رسيد.
وي تصريح كرد: كار شايسته، راه تلفيق اشتغال، حقوق، حمايتهاي اجتماعي و گفت وگوهاي اجتماعي را هموار ميسازد.
وي با اشاره به اينكه كار شايسته از نگاه مردم در كشورهاي مختلف، مي- تواند متفاوت باشد، يادآور شد: به طور مثال در كشورهاي فقير، كار شايسته را حركت از امرار معاش روزانه به سمت ثبات تعريف ميكنند.
ايزدخواه افزود: در بسياري از كشورها نيز معني كارشايسته، جاده ابتدايي خروج از فقر است و براي بسياري ديگر، به رسميت شناختن خواستههاي فردي در زندگي روزانه و همبستگي با ديگران ميباشد.
وي اضافه كرد: نقطه مشترك براي همه در كار شايسته در هر جا و براي هر كسي بايستي متضمن تامين كرامت انساني باشد.
به گفته وي، برقراري كار شايسته با موانع و چالشهاي قابل توجهي روبه رو است و براي رسيدن به كار شايسته بايد از پل بين واقعيتها و آرزوها گذشت و متناسب با سطح توسعهيافتگي و وضعيت اقتصادي كشورها آن را جلو برد.
وي گفت: يكي از مهمترين موانع يا كمبودها در رسيدن به كار شايسته، تنگناهاي اشتغال است.
وي افزود: برابر گزارش سازمان بينالمللي كار در سال ۲۰۰۰آشكارا بيش از ۱۶۰ميليون نفر بيكار بودند كه با احتساب مشاغل موقت و مجموعه خانواده غيرشاغلان و جمعيت بيكار بيش از يك ميليارد نفر در فقر و تنگدستي به سر ميبرند.
ايزدخواه گفت: مطابق تعريف رسمي سازمان بينالمللي كار، از هر ۱۰۰نفر كارگر در جهان، ۶نفر كاملا بيكار و ۱۶نفر قادر به كسب درآمد كافي براي حداقل معيشت (يك دلار در روز) نيستند و بسياري از كارگران در كارهاي موقت با بهره وري پايين اشتغال دارند.
وي ادامه داد: ايجاد اشتغال، بالاترين رسالت دولتها در ايجاد دسترسي به كار مطمئن تر براي رهايي از فقر است و بدون كار به هيچ وجه حقوق كارگران محقق نميشود.
وي گفت: راههاي رسيدن به اشتغال به مثابه رسيدن به قلمرو كار شايسته است كه مولفههايي نقش كليدي در اين حوزه ايفا ميكنند.
ايزدخواه افزود: سرمايهگذاري و رشد پايدار سالم، دسترسي به منافع اقتصادي و سياستهاي حمايتي دولت و ايجاد زمينه كارآفريني از اين مولفه ها است.
وي از عدم اجراي حقوق كار به عنوان يكي ديگر از موانع يا كمبودها در رسيدن به كار شايسته نام برد و گفت: برخلاف آن كه براي اشتغال و ايجاد شغل ، سازمان بينالمللي كار، راه حلهاي نظارتي و دستوري ندارد اما براي اجراي حقوق كار، سازمان بينالمللي كار بسيار مقتدرانه عمل ميكند.
به گفته وي، در اين زمينه مقاولهنامههاي متعددي در خصوص حقوق كار صادر شده است كه بعضي از آنها جنبه بنيادين دارد و دولتها موظف به اجراي آن هستند.
وي گفت: همچنين سازمان بينالمللي كار در سه دهه اخير تلاشهاي گستردهاي را براي شكل دهي اتحاديههاي صنفي كارگري و كارفرمايي به كار بسته است و مي توان گفت در اين راه توفيقهاي قابل توجهي را حاصل كرده است.
ايزدخواه ادامه داد: كشورهاي زيادي هستند كه به بعضي از مقاوله نامه ها نپيوسته و درنتيجه تشكلهاي صنفي مطابق بااستانداردهاي سازمان بينالمللي مطالعات كار در آنجا وجود ندارد و رويكردهاي سياسي كشورها اغلب مانع از ايجاد و شكلگيري تشكلهاي واقعي شده است.
وي با اشاره به چالشهاي كار شايسته در عمل گفت: اگرچه كار شايسته يك هدف جذاب است و براي جمعيتي كار شايسته تحقق يافته است اما عملا در سراسر جهان اقليت كمي را تشكيل ميدهد و هر روزه زمينههايي كه در حوزه اشتغال امن به نظر ميرسند در حال نابود شدن هستند و برقراري فرهنگ كار شايسته را با مشكل مواجه ميسازد.
وي يادآور شد: در اكثر كشورها وزارت خانههاي كار اهداف كار شايسته را دنبال ميكنند و ساير دستگاهها اين كار را يك كار لوكس و يا بدتر از آن خطر بزرگ ميدانند.
در آغاز به كار اين كارگاه، رئيس انجمن صنفي روزنامهنگاران گلستان، عمر روزنامهنگاري را در استان كوتاه دانست و گفت: خبرنگاران شاغل در استان هنوز تجربه و دانش كافي ندارند و با حقوق صنفي خود آشنا نيستند.
"نيما حاجيقاسمي" افزود: در حال حاضر تنها مساله حقوقي كه عده كمي از خبرنگاران استان از آن بهرهمند هستند، بيمه تامين اجتماعي است.
به گفته وي، با تاسيس انجمن صنفي روزنامهنگاران در استان، گامهاي مثبتي در دفاع از حقوق صنفي خبرنگاران برداشته شده است اما مشكلات خبرنگاران لايههاي مختلفي دارد كه نيازمند تلاش جدي مسوولان و همكاري آنها با اين صنف است.
حاجيقاسمي، نداشتن قرارداد به هنگام كار و عدم امنيت شغلي را يكي ديگر از مشكلات فراروي خبرنگاران استان عنوان كرد و گفت: اين مسايل موجب شده خبرنگاران از انگيزه كافي براي ادامه كار برخوردار نباشند و شان و منزلت آنان زير سوال برود و قداست قلم را به بهاي ناچيز بفروشند.
وي، قشر خبرنگار را التيامبخش دردهاي مردم دانست و اضافه كرد: اين در حالي است كه خبرنگاران، خود از دردهاي بيشماري رنج ميبرند و درمانكنندهاي براي اين دردها وجود ندارد.
"هوشمند ربيعي" مديركل كارگري و كارفرمايي وزارت كار نيز در اين كارگاه به تاريخچه تشكيل تشكلها، انواع تشكلها و نيز بيان قراردادهاي كاري پرداخت.
در پايان اين جلسه به سوالات خبرنگاران در حوزههاي كاري پاسخ داده شد.
حدود يكصد خبرنگار سازمان يافته در استان گلستان فعاليت ميكنند.ك ۳ ۵۷۹/ ۶۰۱ /۶۰۲/۷۴۶۹ /۷۴۶۴/۵۰۶
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]