واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان عاملي در بالابردن فرهنگ قرآني(1)
گروه گزارش: بدون شك برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم دانشجويان در كشورمان و همچنين حضور حافظان و قاريان قرآن كريم ميتواند در بالا بردن فرهنگ قرآني در سطوح مختلف آموزشي كشورمان نقش مهمي داشته باشد.
با توجه به نقش تاثيرگذار قرآن كريم به عنوان كتابي هدايتگر و آسماني، لازم و ضروري به نظر ميرسد تا مسئولان وزارتخانههاي آموزش و پرورش و آموزش عالي به تدوين و تنظيم آييننامهها و برنامههاي مدوني براي برگزاري مسابقات قرآني در بين دانشآموزان و دانشجويان سراسر كشور بپردازند.
اشاعه فرهنگ ايراني- اسلامي
با اين حال برگزاري مسابقات قرآني در ابعاد داخلي و بينالمللي داراي ثمرات مثبت و اثرگذاري در جامعه است كه ميتوان به بررسي و تحليل اين مهم با توجه به ديدگاههاي كارشناسان و صاحبنظران پرداخت.
حجتالاسلاموالمسلمين «داود رنجبران» معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در پاسخ به اين پرسش كه برگزاري مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان چگونه ميتواند در اشاعه ارزشها، مفاهيم بنيادي و فرهنگ ايران اسلامي به ساير ملل تأثيرگذار باشد، ميگويد: باتوجه به اينكه خود كتاب آسماني قرآن به عنوان مجموعهاي از ارزشها و مفاهيم عميق است، برگزاري مسابقات و اشاعه ارزشهاي قرآني اصليترين زمينههاي هدايت بشري است.
وي در ادامه همين بحث تصريح ميكند: وقتي نمايندگاني از كشورهاي مختلف در اين مسابقات حضور پيدا ميكنند، به طور طبيعي با فرهنگ و خصوصيات ايران آشنا ميشوند و فرهنگ ما هم اسلامي است و اين مسابقات نيز نشان از توجه جمهوري اسلامي و ارزش قراردادن حفظ و قرائت قرآن است.
رنجبران به تيين اهميت مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان از ابعادي پرداخته و ميگويد: برگزاري مسابقات قرآن در سطح بينالمللي نشان از توجه دانشجويان و اهميتدادن به كلامالله مجيد دارد و با توجه به تلاش دشمن در ايجاد دوري ميان ملتهاي اسلامي و به ويژه جوامع دانشگاهي و علمي از يكديگر، اين مسابقات ميتواند در نزديككردن اين محافل علمي نقش بسزايي داشته باشد و به اين واسطه جوامع اسلامي از وضعيت علمي و دانشگاهي يكديگر ارزيابي داشته باشند.
معاون فرهنگي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها در پاسخ به اين پرسش كه حضور نمايندگان از كشورهاي ديگر در اين مسابقات چه نقشي در بسط فرهنگ قرآني جمهوري اسلامي ايران به آن كشورها دارد، ميگويد: به دليل اينكه ممكن است نسبت به اسلاميبودن كشور ما ذهنيتهاي منفي به واسطه تبليغات غربيها و فرهنگ بيگانه دوران طاغوت وجود داشته باشد، وقتي كه به قرآن اهميت ميدهيم، فرهنگ قرآني ما به آنها انتقال داده ميشود و در بعضي از كشورها سبب ايجاد جريان قرآني ميشود.
وي در ادامه ميافزايد: ايجاد وحدت و همگرايي و نگاه مشترك نسبت به ارزشها از يك سو و استحكام بخشيدن به جبهه خودي در مقابل حمله فتنهانگيز دشمنان از سوي ديگر از دستآوردهاي برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان ميتواند باشد.
دست آورد برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن
حجتالاسلام رنجبران ميگويد: به طور مثال وقتي استكبار جهاني به ارزشهاي ديني و فرهنگي حمله ميكند و فيلم «فتنه» به منظور حمله به ارزشها تدوين ميشود، بهترين سنگر براي اين حركتها موضعگيري سريع و قاطع دانشجويان مسلمان است كه همپاي آحاد امت اسلامي براي محو اين حركتها موضعگيري كنند.
بدون شك برگزاري مسابقات بينالمللي قرآن كريم در كشورمان و همچنين حضور حافظان و قاريان قرآن كريم ميتواند در بالا بردن فرهنگ قرآني در سطوح مختلف آموزشي كشورمان نقش مهمي داشته باشد.
«محمدمهدي مظاهري» معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي نيز در اين رابطه ميگويد: مسابقات بينالمللي قرآن كريم در ميان دانشجويان مسلمان از دو جهت داراي اهميت است، اول آنكه اين مسابقات ميتواند ميزان رويكرد جوانان فرهيخته از جمله دانشجويان را در جوامع متدين و مسلمان نسبت به قرآن كريم آشكار سازد يعني ميتوان گفت دانشجويان در ديگر كشورهاي جهان اسلام تا چه حدي و در چه سطحي با قرائت و مفاهيم قرآن كريم آشنا هستند.
اهداف مسابقات بين المللي قرآن
وي ادامه ميدهد: از سوي ديگر در چنين مسابقاتي جايگاه دانشجويان داخل كشور در ميان دانشجويان جهان مشخص ميشود كه ارتقاي سطح كيفي دانشجويان كشور در عرصۀ علوم قرآني را به دنبال خواهد داشت و البته همه اين مسائل تحتتأثير هدف اصلي مسابقات خواهد بود و آن ابلاغ پيام همدلي و اتحاد ميان مسلمانان بهويژه دانشجويان مسلمان است كه نبايد از آن غفلت كرد.
مظاهري برگزاري اين مسابقات را در اشاعه ارزشها، مفاهيم بنيادي و فرهنگ ايران اسلامي به ساير ملل تأثيرگذار عنوان ميكند و ميگويد: بديهي است دانشجويان مسلمان هنگامي كه پاي به ميهن اسلاميمان ميگذارند آن را با شنيدهها و ديدههاي خود از طريق رسانههاي مختلف مقايسه ميكنند و عملكرد ما در اين زمينه ميتواند تا حد زيادي بر ديدگاه آنان تأثيرگذار باشد تا آنان به عنوان سفير صلح، دوستي و اتحاد به كشورشان بازگردند چرا كه تغيير ديدگاه دانشجويان مسلمان ديگر كشورهاي اسلامي نسبت به داشتههاي كشور ما تأثير زيادي در تغيير ديدگاه جامعه بينالملل نسبت به ايران خواهد داشت.
معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به اين پرسش ايكنا كه حضور نمايندگاني از كشورهاي ديگر در اين مسابقات چه نقشي در بسط فرهنگ قرآني جمهوري اسلامي ايران به آن كشورها دارد، تصريح ميكند: همانگونه كه اشاره شد شركتكنندگان خارجي كه در اين مسابقات حضور مييابند ميتوانند همچون سفيري عادل، آنچه در ايران ديدهاند به كشور خود منتقل كرده و در تغيير ديدگاه جامعه خود تأثيرگذار باشند.
ايران مشوق خوبي براي ساير كشورهاست
وي در ادامه ميگويد: اين مقوله در بحث پيشرفتهاي قرآني كشورمان نيز ميتواند تحقق يابد، هر چند قاريان و حافظان كشور ما در سالهاي اخير در مسابقات بينالمللي خارج از كشور حايز عناوين برتر شدهاند اما حضور دانشجويان خارجي در كشور ما ديد گستردهتري از روند پيشرفت قرآني به آنان خواهد داد.
كارشناسان علوم قرآني بر اين باورند كه توجه ويژه به مسابقاتي كه به صورت بينالمللي در كشورمان برگزار ميشود مي تواند نقش مهمي در جذب شركتكنندگان مسلمان در سراسر كشورهاي اسلامي داشته باشد.
«علي جواد» قاري بينالمللي هلند و دانشجوي مهندسي كامپيوتر دانشگاه شهر«لاهه» اين كشور نيز در ارتباط با اين مسابقات ميگويد: مسئولان ايران و كميته برگزاركننده رقابتهاي بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان اهميت زيادي براي اين رقابتها قائل هستند و در حقيقت، سطح بالاي مسابقات را ميتوان مشوق اصلي شركتكنندگان خارجي دانست.
وي مي گويد: تاكنون دو بار در مسابقات بينالمللي قرآن ايران در سالهاي 2004 و 2007 ميلادي در تهران شركتكرده و در سال 2006 ميلادي نيز در نخستين دوره مسابقات قرآن دانشجويان مسلمان كه در اصفهان برگزارشد، حضور داشتم و در اينباره بايد بگويم كه اهتمام و توجه مسئولان ايران به برپايي مسابقات قرآن ستودنياست و اين امر عامل مهمي در ايجاد انگيزه ميان قاريان و حافظان قرآن خارجي براي حضور در رقابتهاي قرآني ايران است.
چهارشنبه 15 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]